MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ποιός “σπρώχνει” τον George Clooney για Πρόεδρο των ΗΠΑ;

Η ταινία “Αι ειδοί του Μαρτίου” στην οποία ο George Clooney ερμηνεύει έναν γερουσιαστή που πηγαίνει “γκανιάν” για Πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται ότι έχει ανοίξει σε πολλούς φαν του ηθοποιού- σκηνοθέτη κτλ την όρεξη να τον δουν ένοικο του Λευκού Οίκου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο πιο φανατικός από όλους τους θαυμαστές του George δεν είναι άλλος από τον ίδιο του τον πατέρα, τον Nick Clooney. Ο πατέρας του διάσημου ηθοποιού θεωρεί ότι ο γιος του έχει όλα τα εχέγγυα για να γίνει ένας σπουδαίος Πρόεδρος των ΗΠΑ. (Τυπικός μπαμπάς, που θαυμάζει το σπλάχνο του…) Όπως, μάλιστα, αποκάλυψε σε ιρλανδική ραδιοφωνική εκπομπή, ο γιος του είχε παρακολουθήσει από κοντά την δική του πολιτική καμπάνια για Περιφερειάρχης στο Κεντάκι το 2004 (ο Nick Clooney έχει ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική).

Ωστόσο, κι ο ίδιος ο μπαμπάς Clooney εκφράζει πολλές αμφιβολίες για το κατά πόσον ο γιος του θα ακολουθήσει πολιτική καριέρα. Ομολογεί ότι στον George δεν άρεσαν όσα είδε σε εκείνη την προεκλογική περίοδο. (Ίσως από εκείνα τα βιώματα να άντλησε υλικό ο George, για να δημιουργήσει το “Αι ειδοί του Μαρτίου!)

Ο Nick Clooney δήλωσε, ακόμα, ότι ο George καταλαβαίνει την έννοια του συμβιβασμού, αλλά όχι τόσο, όσο χρειάζεται στην πολιτική. Δεν πιστεύει ότι ο γιος του θα “πάει” για Πρόεδρος, όμως ελπίζει να διαψευστεί, διότι είναι απόλυτα πεπεισμένος για τις ικανότητες του παιδιού του (ποιός πατέρας δεν είναι;) 

Ο George Clooney, από την πλευρά του, πολλές φορές έχει διαψεύσει κάθε πρόθεση του να πολιτευθεί. Έχει δηλώσει ότι είναι πολύ ευχαριστημένος από την δουλειά που κάνει, η οποία, εκτός των άλλων, του δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζει πολλές όμορφες υπάρξεις. Υπογράμμισε, δε, ότι αφού ο σπουδαίος Barack Obama δυσκολεύεται τόσο πολύ σε αυτή τη δουλειά, ποιός είναι αυτός, για να τα “βγάλει πέρα”…

Δεν είναι πάντως παράξενο στις ΗΠΑ το φαινόμενο των ηθοποιών που κάνουν πολιτική καριέρα. Ο Arnold Swarzenegger έγινε Κυβερνήτης της Καλιφόρνια, ενώ ο Ronald Reagan έγινε Πρόεδρος των ΗΠΑ για δύο θητείες. Η μόνη διαφορά είναι πως και οι Reagan και Swarzenegger ανήκαν στην παράταξη των Ρεπουμπλικάνων, ενώ ο George Clooney είναι δηλωμένος δημοκρατικός.

 Ίσως  μια καριέρα στον κινηματογράφο να βοηθάει τον πολιτικό να χειρίζεται καλύτερα την εικόνα του. Επίσης διαθέτει ένα μιντιακό κεφάλαιο (αν είναι ήδη αρκετά διάσημος) πολύτιμο για κάθε δημόσιο άνδρα. Από την άλλη, ένας ηθοποιός, όπως ο Clooney, μπορεί να γίνει εύκολο θύμα αρνητικής δημοσιότητας και δύσκολα γίνεται αποδεκτός σε πιο συντηρητικό κοινό. Εξάλλου, ο ίδιος ο ηδονιστής star έχει πει ότι έχει κάνει πολλές καταχρήσεις (σε ναρκωτικά, ποτό και σεξ) στη ζωή του, για να είναι ο κατάλληλος για Πρόεδρος.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b