Διονύσης Φωτόπουλος. Σκηνικά-Κοστούμια 3 στο Μουσείο Μπενάκη
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΣτο μουσείο Μπενάκη παρουσιάζεται η τρίτη έκδοση Διονύσης Φωτόπουλος, Σκηνικά-Κοστούμια, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανίωτη, αφιερωμένη στο μεγάλο σκηνογράφο.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΟ Διονύσης Φωτόπουλος αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο για το ελληνικό θέατρο και γενικά για την ελληνική τέχνη, γεγονός που αποδεικνύεται από τις τιμητικές διακρίσεις σε παραγωγές διεθνούς επιπέδου και συνεργασίες με κορυφαία ονόματα, όπως Κάρολος Κουν, Μιχάλης Κακογιάννης, Νίκος Κούνδουρος, Peter Stein, Sir Peter Hall κ.α.
Το μουσείο είχε αναλάβει στο παρελθόν την παρουσίαση των δύο προηγούμενων εκδόσεων. Στη συγκεκριμένη έκδοση μπορεί κανείς να απολαύσει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από θεατρικά και κινηματογραφικά έργα καθώς επίσης να διαβάσει και τις απόψεις συνεργατών του ή κριτικές για τα δημιουργήματά του, όπως τα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη: “Οφείλουμε χάρη στο Διονύση Φωτόπουλο ότι, από τον Αριστοφάνη έως τον Μπρεχτ, άλλαξε χίλια πρόσωπα κι όμως έμεινε στο βάθος ο ίδιο”. Το κοινό μπορεί να παρακολουθεί τα έργα του σκηνογράφου Δευτέρα-Τετάρτη-Σάββατο 09:00-17:00, Πέμπτη 09:00-24:00, Κυριακή 09:00-15:00.
Μουσείο Μπενάκη: Κουμπάρη 1 και Βασιλίσσης Σοφίας
τηλ. 210 3671000
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Το ΙΕΜΚ στηρίζει το IAML 2026 και ενισχύει τον διεθνή διάλογο για τη μουσική κληρονομιά
- 3ο Φεστιβάλ Κρουστών: Τριήμερο γεμάτο συναυλίες, εργαστήρια και masterclass στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ
- Οι δωρεάν προβολές στον Κήπο του Μεγάρου συνεχίζονται: Σειρά έχει η συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης