MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
01
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Ανεπιθύμητη Τέχνη»: Όψεις εικαστικής λογοκρισίας στον «Λόφο» της Κυψέλης

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό λογοκρισίας στην Εθνική Πινακοθήκη, ο χώρος «Λόφος art project», στην Κυψέλη, φιλοξενεί την έκθεση «Ανεπιθύμητη Τέχνη», με 30 περιστατικά εικαστικής λογοκρισίας από τη δεκαετία του 1940 μέχρι και σήμερα, σε επιμέλεια της φωτογράφου και θεωρητικού της φωτογραφίας Πηνελόπης Πετσίνη.

author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Με την ευκαιρία αυτή, η Πρωτοβουλία Ενάντια στη Λογοκρισία διοργανώνει ξενάγηση στην έκθεση από την επιμελήτριά της, την Τρίτη 15 Απριλίου (18.30). Μετά την ξενάγηση, θα ακολουθήσει συζήτηση στον χώρο του «Λόφου», στην οποία θα πάρουν μέρος οι: Άντα Διάλλα, καθηγήτρια Ευρωπαϊκής Ιστορίας (ΑΣΚΤ), Ελένη Τροβά, επίκουρη καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου Πολιτιστικών Αγαθών, (Διεθνές Πανεπιστήμιο) και δικηγόρος, Δημήτρης Σαραφιανός, δικηγόρος.

Στη συζήτηση θα παρέμβουν ακόμη οι: Αλεξάνδρα Ξανθάκη, καθηγήτρια (Brunel Law School London), UN Special Rapporteur in the Field of Cultural Rights, Δημήτρης Χριστόπουλος, καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας Παντείου, Φαίη Τζανετουλάκου, δρ Ιστορίας της Τέχνης, μέλος του προεδρείου της Διεθνούς Ένωσης Τεχνοκριτικών AICA, καθώς και καλλιτέχνες που έχουν υποστεί λογοκρισία ή που τα έργα τους «δαιμονοποιήθηκαν», βανδαλίστηκαν ή αποσύρθηκαν μετά από πιέσεις από επίσημους φορείς ή μετά από επιθέσεις από ακροδεξιές και παραθρησκευτικές ομάδες. Τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος Ναταλί Χατζηαντωνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο ευρωπαϊκό θέατρο εκπέμπει σήμα αντίστασης στην ακροδεξιά12.09.2018

Ακόμη, στο πλαίσιο της έκθεσης «Μαίρη Χατζηνικολή: ζωγραφική – κεραμική – φωτογραφία», που διοργανώνεται στο «Λόφος art project», την Παρασκευή 11 Απριλίου, στις 19.00, μιλούν για το έργο της Μαίρης Χατζηνικολή οι εικαστικοί Χαράλαμπος Δαραδήμος και Mαρία Βλαντή.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Art & Culture
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Ανάλαφρη, σαν τον αφρό της σαμπάνιας: «Belle Époque» στο Μουσείο Β&Ε Γουλανδρή
Art & Culture
Ο Ρομπέν των δασών θέλει να ζήσει στην πόλη των δέντρων
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Ομόνοια – Μια μυθοπλασία»
Art & Culture
Η Αικατερίνη Παπαγεωργίου αναρωτιέται αν η επίπλαστη ευτυχία θα νικήσει το δικαίωμα στην ελευθερία
Art & Culture
«Η ΔΕΗ συναντά την τέχνη» και οι εικαστικοί συνομιλούν με την ιστορία της
Art & Culture
Καραμπέτη και Χρυσικόπουλος μιλούν για τη «Φόνισσα»
Art & Culture
Η Άννα Καρένινα διεκδικεί την αλήθεια σ’ έναν ψεύτικο κόσμο
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Μικρές ταπεινώσεις»
Art & Culture
“Χωρίς μπλε, δεν υπάρχει πράσινο”: Η Γη έχει κάτι να μάς πει και η Μαρία Φραγκουδάκη τής δίνει φωνή
Art & Culture
Η Νεφέλη Μαϊστράλη και ο Θανάσης Ζερίτης πιστεύουν ότι στη γενιά τους δεν ανήκει τίποτα
Art & Culture
Ένας αιώνας Cahiers d’art στο Μουσείο Μπενάκη
Art & Culture
Ήταν όλοι εκεί! Το party για τα 30 χρόνια Monopoli σε 100 φωτογραφικά κλικ