MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Ο οδηγός σου για τις μεγάλες συναυλίες του φετινού καλοκαιριού

Όπως κάθε χρόνο, ετοιμάσαμε έναν οδηγό με όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις συναυλίες του καλοκαιριού, ώστε να εξασφαλίσεις έγκαιρα τα εισιτήριά σου.

Τατιάνα Γεωργακοπούλου | 22.04.2024 Photo Cover: Release Athens 2023

Το καλοκαίρι πλησιάζει και εμείς μπαίνουμε ήδη σε φεστιβαλικούς ρυθμούς, με τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της χώρας από το Release Athens μέχρι το Rockwave να έχουν ήδη ανακοινώσει τους μεγάλους headliners του φετινού καλοκαιριού και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου να εξασφαλίζει μερικούς από τους σπουδαιότερους εγχώριους και διεθνείς καλλιτέχνες για μια σειρά από συναυλίες – αφιερωμένες σε σημαντικές επετείους.

Έτσι, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, εμείς ετοιμάσαμε τον απόλυτο οδηγό για το φετινό συναυλιακό καλοκαίρι, για να μη χάσεις τους αγαπημένους σου καλλιτέχνες και να προλάβεις να εξασφαλίσεις έγκαιρα το εισιτήριό σου. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανοίξεις την ατζέντα σου και να αρχίσεις να σημειώνεις τα must μουσικά ραντεβού των επόμενων μηνών, από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Corey Taylor – 28 Μαΐου

Μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές αλλά και σημαντικότερες προσωπικότητες της ροκ και metal μουσικής των τελευταίων τριάντα ετών, ο Corey Taylor, τραγουδιστής και ηγέτης σε δύο (!) συγκροτήματα με πολυπλατινένιες (και παράλληλες) καριέρες: τους Slipknot και τους Stone Sour, έρχεται στην χώρα μας για μία συναυλία με τις best – of επιτυχίες του.
Που; Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού
Εισιτήρια: από 45€

Rammstein – 30 Μαΐου

Την Αθήνα έρχονται να ταρακουνήσουν και οι Rammstein, οι οποίοι έκαναν την έκπληξη φέτος και συμπεριέλαβαν τη χώρα μας στην ευρωπαϊκή περιοδεία τους. Υπήρξαν κάποια προβληματάκια στην αρχή λόγω του θέματος που αντιμετωπίζει το Ο.Α.Κ.Α – και παραλίγο να μας κοπεί ο ενθουσιασμός – ωστόσο το θέμα της τοποθεσίας διεξαγωγής της συναυλίας λύθηκε και η προπώληση συνεχίστηκε κανονικά. Έτσι, λοιπόν, ετοιμαζόμαστε για το “γιγαντιαίο show” που ετοιμάζουν οι Γερμανοί πρωτοπόροι του industrial metal.
Που; Ο.Α.Κ.Α. (Εξωτερικός χώρος)
Εισιτήρια: Από 88

Maustetytot – 31 Μαΐου

Το γοητευτικό, απρόσμενο δίδυμο που γνωρίσαμε από την ταινία “Fallen Leaves” του Άκι Καουρισμάκι, ξεκινάει σε λίγες εβδομάδες την πρώτη του μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία σε Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, θα παίξει στο Primavera στην Βαρκελώνη και στις 31 Μαΐου θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Αθήνα.
Που; Gazarte Ground Stage
Εισιτήρια: 23€

Nick Cave και Colin Greenwood – 1, 2, 3 Ιουνίου

Ο Nick Cave θα βρεθεί και φέτος στη χώρα μας (τον είχαμε ξαναδεί τελευταία φορά σε μια αξέχαστη συναυλία το 2022) αυτή τη φορά χωρίς τους Bad Seeds, αλλά “solo” ή μάλλον με το πιάνο του και τον Colin Greenwood των Radiohead στο πλευρό του, για τρεις σπάνιες εμφανίσεις στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.
Που; Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
Εισιτήρια: 35 — 150€

dEUS – 7 Ιουνίου

Οι dEUS, οι indie rockers από την Αμβέρσα έρχονται στις 7 Ιουνίου στην αγαπημένη τους Ελλάδα για μια συναυλία στο Floyd live music venue. Αρχές καλοκαιριού θα είναι στην Αθήνα για να παρουσιάσουν στους Έλληνες φίλους τους το καινούργιο υλικό από το τελευταίο άλμπουμ τους, How To Replace It αλλά και όλα τα γνωστά τραγούδια τους
Που; Floyd live music venue
Εισιτήρια: 30 – 35€

Coldplay – 8 και 9 Ιουνίου

Σε ένα μίνι “θρίλερ” εκτυλίχθηκε η πρώτη εμφάνιση των Coldplay στη χώρα μας, λόγω της ακαταλληλότητας του ΟΑΚΑ να φιλοξενήσει εκδηλώσεις. Όλα δείχνουν ότι τελικά η συναυλία θα γίνει όπως ήταν προγραμματισμένο, δηλαδή στο ΟΑΚΑ, το οποίο μάλιστα αναμένεται να επαναλειτουργήσει σύντομα. Τα opening acts στα πολυαναμενόμενα sold out shows των Coldplay στην Ελλάδα θα είναι η Maisie Peters και η Αντωνία Καούρη.
Που; ΟΑΚΑ
Εισιτήρια: Sold out

Release Athens: The Offspring, The Subways, Danko Jones – 9 Ιουνίου

Το φετινό Release Athens θα ανοίξει αυλαία με μία βραδιά που οι fans των Offspring περιμέναμε πολύ καιρό – 15 χρόνια για να είμαι ακριβής. Μιλάμε φυσικά για την επιστροφή των θρυλικών rockers στην Αθήνα, η οποία μάλιστα θα γίνει η αφορμή για να γιορτάσουμε τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία του “Smash” – του δίσκου που σύστησε στους περισσότερους από εμάς τους Offspring και που ακόμα κρατά το ρεκόρ του πιο επιτυχημένου rock δίσκου από ανεξάρτητη εταιρία. Τους Offspring θα πλαισιώσουν οι Καναδοί Danko Jones, μαζί με τους The Subways, που συμπληρώνουν το ατόφιο rock ‘n’ roll line-up.
Που; Πλατεία Νερού
Εισιτήρια: Προπώληση 60€, VIP 175€

Φεστιβάλ Αθηνών: Anohni and Τhe Johnsons – 13 Ιουνίου

Για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία, η Anohni παρουσιάζει μια σειρά από συναυλίες με τους Johnsons, ερμηνεύοντας τραγούδια από το τελευταίο άλμπουμ της, My Back Was A Bridge For You To Cross καθώς και τραγούδια από όλη την μουσική πορεία της. Μάλιστα, το Φεστιβάλ Αθηνών θα φιλοξενήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του “It’s time to feel what’s really happening”.
Που; Ηρώδειο
Εισιτήρια: 40 – 170€

Release Athens: Megadeth, Blind Guardian, Grand Magus – 14 Ιουνίου

Η μπάντα του «αρχιτέκτονα» Dave Mustaine, που καθόρισε το heavy metal – και συνεχίζει να το κάνει μέχρι σήμερα 40 χρόνια μετά το ξεκίνημά της – ένα από τα κορυφαία λεγόμενα Big Four ονόματα της thrash-metal σκηνής, επιστρέφουν στη χώρα μας μετά από πολλά χρόνια για να παρουσιάσουν ένα show γεμάτο τραγούδια-ύμνους, στο πλαίσιο του Crash the World Tour. Και επειδή μιλάμε για μια βραδιά για αυτούς που αγαπούν την πραγματικά σπουδαία metal, μαζί με τους Megadeth θα δούμε τους Σουηδούς Grand Magus και τους Γερμανούς Blind Guardian, δύο ονόματα “σταθμούς” για τον ευρωπαϊκό σκληρό ήχο.
Που; Πλατεία Νερού
Εισιτήρια: Προπώληση 58 €, VIP 160 € / Megadeth + Judas Priest, Bruce Dickinson 100€  / Megadeth + Behemoth 75€ /Megadeth + Judas Priest + Behemoth 115 €

Release Athens: Parov Stelar, Telenova, Jaine – 15 Ιουνίου

credits: Tanja Schalling

Ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού “βασιλιάς του electro swing”, Parov Stelar, και η μπάντα που τον συνοδεύει, επιστρέφουν δύο χρόνια μετά το αξέχαστο πάρτι που μας είχαν χαρίσει στην Πλατεία Νερού και το Release Athens. Αυτή τη φορά, το line-up περιλαμβάνει δύο από τα πιο hot ανερχόμενα ονόματα της dance μουσικής, την Γαλλίδα Jain και τους πολυαγαπημένους μας Αυστραλούς Telenova, που θα πλαισιώσουν ιδανικά τον Parov Stelar στο πιο χορευτικό πάρτι του φετινού καλοκαιριού – αφού αυτό είναι που ο Αυστριακός παραγωγός και μουσικός ξέρει να κάνει καλύτερα.
Που; Πλατεία Νερού
Εισιτήρια: 35 €, VIP 120 €

Φεστιβάλ Αθηνών: Emanuel Ax, Λεωνίδας Καβάκος και Yo Yo Ma – 15 Ιουνίου

Τρεις σούπερ σταρ της κλασικής μουσικής, τρεις κορυφαίους σολίστες με ασύγκριτη τεχνική και ερμηνευτική δεινότητα, τους Emanuel Ax, Λεωνίδας Καβάκος και Yo Yo Ma, θα έχουμε το προνόμιο να παρακολουθήσουμε φέτος στη σκηνή του Ηρωδείου.
Που; Ηρώδειο
Εισιτήρια: 20 – 120 €

Φεστιβάλ Αθηνών: Ένας αιώνας Μίμης Πλέσσας στο Ηρώδειο – 17 Ιουνίου

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου τιμά τον Μίμη Πλέσσα με μία μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα, με τίτλο “Ένας αιώνας Μίμης Πλέσσας”. Τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής, θα τιμήσουν στη συναυλία του Ηρωδείου η Ορχήστρα Μίμης Πλέσσας και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, ενώ προσκεκλημένοι σολίστ είναι οι Γιώργος Χατζηνάσιος, Στέφανος Κορκολής. Ερμηνεύουν επίσης οι Βασιλική Καραγιάννη, Σπύρος Κλείσσας, Σοφία Μανουσάκη, Πέννυ Μπαλτατζή, Δημήτρης Μπάσης, Τάσης Χριστογιαννόπουλος.
Που; Ηρώδειο
Εισιτήρια: 5 – 75 €

Release Athens: Pulp, The Smile, Ride, Tramhaus – 20 Ιουνίου

Πέρσι, οι Pulp μάς χάρισαν το πιο αναπάντεχο δώρο, όταν ανακοίνωσαν την πολυαναμενόμενη επανένωσή τους, μετά από μια δεκαετία απουσίας. Όταν, μάλιστα, έγινε γνωστό ότι το Reunion Tour τους θα περιλάμβανε μια στάση και στη χώρα μας, ο ενθουσιασμός μας γιγαντώθηκε και περιττό να πούμε ότι από τον Οκτώβριο μετράμε αντίστροφα για τις 20 Ιουνίου. Αυτή η ήδη συναρπαστική βραδιά έγινε καλύτερη όταν μάθαμε ότι οι The Smile (το δεύτερο, πρωτοποριακό συγκρότημα των Thom Yorke και Jonny Greenwood των Radiohead), οι επικοί Ride και οι ανερχόμενοι Tramhaus.
Που; Πλατεία Νερού
Εισιτήρια: Προπώληση 73 €, VIP 200 €

Rockwave Nights: Ara Malikian – 25 Ιουνίου

O βιρτουόζος βιολονίστας και το κοσμοπολίτικο βιολί του ταξιδεύουν στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού στις 25 Ιουνίου 2024 κουβαλώντας μουσικές αφηγήσεις υπό τους ήχους ενός παθιασμένου βιολιού.
Που; Ηρώδειο
Εισιτήρια: από 49,50€

Φεστιβάλ Αθηνών: Loreena McKennitt – 26 Ιουνίου

Η μούσα που έχει συναρπάσει το ελληνικό κοινό, η αισθαντική Καναδή τραγουδοποιός Loreena McKennitt, το ξωτικό με την αιθέρια φωνή και τις ονειρικές μελωδίες, γιορτάζει με μια ευρωπαϊκή περιοδεία την 30η επέτειο του πιο εμβληματικού άλμπουμ της, του «The Mask and Mirror». Αυτή η περιοδεία θα την φέρει και στη χώρα μας για μια μοναδική βραδιά, με φόντο τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.
Που; Ηρώδειο  
Εισιτήρια: 38 – 95€

Rockwave Nights: Γιάννης Αγγελάκας – 26 Ιουνίου

Ο Γιάννης Αγγελάκας επιστρέφει στην Αθήνα με μια εκρηκτική γιορτή στις 26 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού. Στο πλευρό του θα βρίσκονται οι 100°C, το πολυφωνικό σχήμα Διώνη και τρίο εγχόρδων. Ο Γιάννης Αγγελάκας θα παρουσιάσει την “Ηλεκτρική Καρέκλα”, μια περιπέτεια γεμάτη μουσική από την πλούσια διαδρομή του.
Που; Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού
Εισιτήρια: 15€

Rockwave Nights: Raining Pleasure – 28 Ιουνίου

Οι Raining Pleasure, η κορυφαία ελληνική αγγλόφωνη μπάντα, επανενώθηκε μετά από 15 χρόνια απουσίας και το 2024 Reunion θα πάρει μορφή σε ένα εκρηκτικό live.
Που; Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού
Εισιτήρια: 15€

Release Athens: Βασίλης Παπακωνσταντίνου – 29 Ιουνίου

Ο “αιώνιος έφηβος” Βασίλης Παπακωνσταντίνου δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα ως ένας από τους Έλληνες καλλιτέχνες που μπορούν να συναγωνιστούν επάξια τους υπόλοιπους headliners του Release Athens. Μετά την ιστορική συναυλία που ταρακούνησε το Καλλιμάρμαρο πέρσι, για τα 50 χρόνια καριέρας του, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έρχεται στην Πλατεία Νερού να μας χαρίσει μια ακόμη μεγάλη συναυλία, γεμάτη με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του.
Που; Πλατεία Νερού
Εισιτήρια: Προπώληση 17 €, VIP 80 €

Rockwave Nights: Rotting Christ –  29 Ιουνίου

Οι Rotting Christ κλείνουν αισίως φέτος 35 χρόνια παρουσίας στην ελληνική metal σκηνή και ποιος καλύτερος τρόπος να το γιορτάσουν από μία μεγάλη συναυλία στον ιστορικό λόφο του Λυκαβηττού. Ένα συγκρότημα που δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, οι Rotting Christ διαπρέπουν εδώ και δεκαετίες και στο εξωτερικό και μας κάνουν να ανυπομονούμε για την ιστορική αυτή επέτειο.
Που; Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττό
Εισιτήρια: 15€

Rockwave Nights: Χατ Τρικ – 30 Ιουνίου

Κάτι λιγότερο από 20 χρόνια ζωής, κάτι παραπάνω από μια πανκ ροκ μπάντα. Οι Χατ Τρικ επιστρέφουν στην Αθήνα, στo πλαίσιo των Rockwave Νights για μια και μοναδική συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού. Το «καταραμένο» τρίο από τη Θεσσαλονίκη υπόσχεται μια πρωτόγνωρη ροκ εν ρολ εμπειρία βγαλμένη από την κόλαση.
Που; Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού
Εισιτήρια: 15€

Rockwave Nights: Αλκίνοος Ιωαννίδης – 1 Ιουλίου

Η επανένωση της ιστορικής μπάντας του Αλκίνοου Ιωαννίδη αποτελεί από μόνη της ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός. Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τις πρώτες τους κοινές εμφανίσεις και την ηχογράφηση του live album “Εκτός Τόπου και Χρόνου”, οι σπουδαίοι μουσικοί ανεβαίνουν και πάλι παρέα στο Λυκαβηττό, συμμετέχοντας στα Rockwave Nights με ένα πρόγραμμα γεμάτο δημιουργικότητα, συγκίνηση και ενέργεια.
Που; Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού
Εισιτήρια: 15€

Rockwave Nights: Mika – 2 Ιουλίου

Όσοι είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον Mika, το περασμένο καλοκαίρι στη Μαλακάσα στη φοβερή αυτή βραδιά, με headliner τον Robbie Williams, ξέρουμε ότι η επιστροφή του Βέλγου τραγουδιστή στη χώρα μας ήταν θέμα χρόνου – από τη μία, η ενθουσιώδης ανταπόκριση του κοινού με το που ανέβηκε στη σκηνή του Terra Vibe, από την άλλη η αγάπη του ιδιου για την Ελλάδα (εσείς ξέρατε ότι είχε περάσει μέρος της καραντίνας του στην χώρα μας;), κάπως όλοι καταλάβαμε ότι ο Mika δεν θα μας ξεχνούσε τόσο εύκολα. Κι έτσι έγινε, με τον Mika να ετοιμάζεται να παρουσιάσει μία ακόμη από τις χαρακτηριστικές εμφανίσεις του – γεμάτη θετική ενέργεια, χαμόγελα και φυσικά πολύ χορό!
Που; Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού
Εισιτήρια: Από 59,40 ευρώ

Lalibela: Kasabian – 2 Ιουλίου

Μόλις λίγες ημέρες πριν τη μεγαλύτερη συναυλία τους στο Victoria Park, αλλά και την κυκλοφορία του νέου τους album, θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε ακυκλόφορητα τραγούδια αλλά και αγαπημένες παλαιότερες επιτυχίες των Kasabian, στην πολυαναμενόμενη επιστροφή τους στη χώρα μας για το Lalibela Music Festival.
Που; ΟΑΚΑ P5
Εισιτήρια: από 60€

Rockwave Nights: Opeth, Leprous – 3 Ιουλίου

Εννιά χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στην Αθήνα, οι σημαντικότεροι Σουηδοί εκφραστές του progressive metal, Opeth, θα μοιραστούν την σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λυκαβηττού με τους πρωτοπόρους του σύγχρονου progressive Leprous, ώστε να μας χαρίσουν τον καλύτερο επίλογο για τα Rockwave Nights του φετινού καλοκαιριού. Ανυπομονούμε!
Που; Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού
Εισιτήρια: Από 49,50 ευρώ

Rockwave Nights: Οι Machine Head – 4 Ιουλίου

Αδιαμφισβήτητοι δάσκαλοι των δολοφονικών riff, των επιθετικών grooves και των άγριων hooks, οι Machine Head – ένα από τα πιο επιδραστικά και ξεσηκωτικά συγκροτήματα στον κόσμο του metal – έρχονται στην Αθήνα στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.
Που; Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού
Εισιτήρια: 59,40€

Φεστιβάλ Αθηνών: Sting – 5 και 6 Ιουλίου

Ο Sting επιστρέφει για δύο συναυλίες στη χώρα μας, συνοδευόμενος από μια ηλεκτρική ροκ μπάντα, ετοιμάζεται να προσφέρει μια ενθουσιώδη και δυναμική εμφάνιση, παρουσιάζοντας τα πιο αγαπημένα του τραγούδια κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης του καριέρας τόσο ως μέλος των Police όσο και ως σόλο καλλιτέχνης.
Που; Ηρώδειο
Εισιτήρια: από 58€

Φεστιβάλ Αθηνών: Ο Διονύσης Σαββόπουλος με εκλεκτούς καλεσμένους – 8 και 9 Ιουλίου

Το Φεστιβάλ τιμά την επέτειο των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας προσκαλώντας τον κορυφαίο Διονύση Σαββόπουλο να δημιουργήσει μια μουσική γιορτή/αφιέρωμα με τραγούδια συνδεδεμένα με τη Μεταπολίτευση, την κατάκτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων, την ελευθερία, την ψυχαγωγία, την καθημερινότητα, την ελπίδα. Εστιάζοντας σε μουσικούς σταθμούς της περιόδου 1973-1983 ο Διονύσης Σαββόπουλος σε ρόλο οικοδεσπότη καλεί τους σπουδαίους Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Χρήστο Θηβαίο, Μανώλη Μητσιά, Πάνο Μουζουράκη, Γιώργο Νταλάρα και Μαρία Φαραντούρη, να τραγουδήσουν επιτυχίες της εποχής.
Που; Ηρώδειο
Εισιτήρια: 5 – 80€

Release Athens: Thievery Corporation, Black Pumas – 9 Ιουλίου

Τι έχεις αν βάλεις στο ίδιο line-up δύο από τα πιο πρωτοποριακά duo της σύγχρονης μουσικής; Η απάντηση είναι απλή: μια βραδιά που δεν θα χάσει κανείς. Από τη μια έχεις τους αγαπημένους του ελληνικού κοινού, Thievery Corporation, από την άλλη τους Black Pumas στην πρώτη τους εμφάνιση στη χώρα μας, σε μία μέρα αφιερωμένη στους ήχους της downtempo / dub / electronica και της soul. Το line-up συμπληρώνουν οι εξαιρετικοί The Budos Band -σταθερή αξία της ευρύτερης soul/funk σκηνής- και ο σταθερός συνεργάτης του Parov Stelar,Anduze.
Που; Πλατεία Νερού
Εισιτήρια: Προπώληση 38 €, VIP 140 €

Ejekt: Peggy Gou – 12 Ιουλίου

To Ejekt Festival παρουσιάζει την superstar DJ Peggy Gou στο μεγαλύτερο show που έχει κάνει ποτέ στην Ελλάδα, το Peggy Gou & Friends. Στις 12 Ιουλίου η Peggy Gou θα βρεθεί στο Faliro Sports Pavillion για ένα από τα εντυπωσιακά sets της που την καθιέρωσαν ως την νο1 DJ του πλανήτη. Μαζί της θα εμφανιστεί ένα line-up από DJs και καλλιτέχνες που έχει επιλέξει η ίδια.
Που; Faliro Sports Pavillion
Εισιτήρια: από 40€

Jacob Collier – 13 Ιουλίου

Ο Jacob Collier, από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες της νέας γενιάς, «ο πολύχρωμος Mozart της Gen Z» συμφωνα με τους New York Times, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Δημοτικό θέατρο του Λυκαβηττού. Η παγκόσμια περιοδεία του φέτος το καλοκαίρι προμηνύεται μια αξέχαστη μουσική εμπειρία.
Που; Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού
Εισιτήρια: 30 – 60 €

Φεστιβάλ Αθηνών: Τάνια Τσανακλίδου – 14 Ιουλίου

Τη μοναδική Τάνια Τσανακλίδου υποδέχεται η σκηνή του Ωδείου Ηρώδου Αττικού στις 14 Ιουλίου, σε μια ξεχωριστή βραδιά του φετινού Φεστιβάλ. Η ερμηνεύτρια φέρνει στο σήμερα τους θησαυρούς μιας 50χρονης δισκογραφίας με τις μελωδίες που καθόρισαν την πορεία της.
Που; Ηρώδειο
Εισιτήρια: 15 – 70€

Fever Ray – 14 Ιουλίου

Σε μια μοναδική ατμόσφαιρα θα μας μυήσει το σουηδικής καταγωγής Karin Dreijer που έρχεται ως Fever Ray στις 14 Ιουλίου, στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, για μία σπάνια ζωντανή μουσική παράσταση, με το Radical Romantics – ένα από τα πιο αυθεντικά και ριζοσπαστικά μουσικά project των τελευταίων ετών – στις αποσκευές του.
Που; Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού
Εισιτήρια: από 35€

Rockwave Nights: Pink Martini και China Forbes – 15 Ιουλίου

Οι Pink Martini, η «μικρή αλλά συνάμα μεγάλη ορχήστρα» από το Πόρτλαντ, με την China Forbes στα φωνητικά, ανεβαίνουν στο Λυκαβηττό στις 15 Ιουλίου για να μας κεράσουν το μεθυστικό κοκτέιλ τους από κλασικούς ήχους, λάτιν, παραδοσιακή ποπ και τζαζ μελωδίες σε ένα ξέφρενο καλοκαιρινό πάρτι.
Που; Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού
Εισιτήρια: από 49,50€

Rockwave Nights: Imany – 16 Ιουλίου

ΙΜΑΝΥ και Voodoo Cello, ένας συγκλονιστικός διάλογος ανάμεσα σε μία μοναδική φωνή και οκτώ τσελίστες, ένα μαγικό ταξίδι από το σκοτάδι στο φως με οδηγό την αρχέγονη θηλυκή ενέργεια. To Voodoo Cello, το μυστικιστικό ταξίδι της ιέρειας της soul, Imany, επιστρέφει στην Αθήνα και κάνει μια στάση στο Θέατρο Λυκαβηττού.
Που; Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού
Εισιτήρια: από 49,50€

Plissken Festival: Smashing Pumpkins – 16 Ιουλίου

Αυτή είναι σίγουρα μια καλή χρονιά για όσους αγαπούν τα 90s με τους Smashing Pumpkins να έρχονται επιτέλους στη χώρα μας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους “The World Is a Vampire”. Ένα χρόνο μετά το “ATUM”, την ροκ όπερα σε τρεις πράξεις που υπέγραψαν, αλλά και μια sold out περιοδεία στη Βόρεια Αμερική, ετοιμάζονται για μια συναυλία, που υπόσχονται πως θα είναι “συγκλονιστική”.
Που; ΣΕΦ
Εισιτήρια: Από 39 ευρώ

Release Athens: Massive Attack – 17 Ιουλίου

Μετά από πολλά χρόνια (και δύο προσπάθειες που ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας), οι Massive Attack επιστρέφουν επιτέλους στην Ελλάδα, για ένα live στην Πλατεία Νερού. To Release Athens 2024 υποδέχεται το εμβληματικό δίδυμο με ένα show που υπόσχεται να είναι το πιο εντυπωσιακό τους μέχρι σήμερα.
Που; Πλατεία Νερού
Εισιτήρια: Προπώληση 58€, VIP 175 €

Release Athens: Duran Duran, Sofi Tukker – 18 Ιουλίου

Οι σπουδαίοι Duran Duran έρχονται στην Αθήνα λίγο μετά την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ, “Danse Macabre”, για να παρουσιάσουν ένα μεγάλο show βασισμένο στον πρωτοποριακό ήχο και ύφος τους, τα οποία έχουν διευρύνει τα όρια της μουσικής, της μόδας και της τέχνης καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας τους. Special guests της βραδιάς οι Νεοϋορκέζοι Sofi Tukker, στην πρώτη τους εμφάνιση στη χώρα μας.
Που; Πλατεία Νερού
Εισιτήρια: Από 75€ / Προσφορά διημέρου Massive Attack + Duran Duran 110€

Φεστιβάλ Αθηνών: Charles Lloyd Sky Quartet και Μαρία Φαραντούρη – 18 Ιουλίου

@Yiannis Margelousakis

Ο μυθικός τζαζίστας Τσαρλς Λόιντ επιστρέφει στην Ελλάδα για να μοιραστεί ξανά τη σκηνή με τη Μαρία Φαραντούρη, μιάμιση δεκαετία μετά το ιστορικό «Athens Concert», που καθήλωσε τους θεατές στο Ηρώδειο το 2010 και λίγο αργότερα κυκλοφόρησε σε δίσκο με τεράστια επιτυχία.
Που; Ηρώδειο
Εισιτήρια: 15 – 75€

Release Athens: Judas Priest, Bruce Dickinson, Accept – 21 Ιουλίου

Οι Metal Gods του Rob Halford, Judas Priest, και ο τραγουδιστής / frontman των Iron Maiden, Bruce Dickinson, δύο ονόματα που δεν χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις και χαρακτηρισμούς, έρχονται στην Αθήνα για μια βραδιά-ορόσημο για τους φίλους του σκληρού ήχου στη χώρα μας. Τα δύο αυτά σπουδαία ονόματα θα πλαισιώσει το συγκρότημα που έθεσε τις βάσεις για το speed και thrash metal, οι Γερμανοί Accept.
Που; Πλατεία Νερού
Εισιτήρια: Από 58€ / Megadeth + Judas Priest, Bruce Dickinson 100€ / Megadeth + Judas Priest + Behemoth 115€ / Judas Priest + Behemoth 75€

Ejekt Festival: Korn, Spiritbox – 22 Ιουλίου

Όπως πολύ σωστά είχαν πολλοί προβλέψει, οι Korn επιστρέφουν φέτος στις live εμφανίσεις, μετά από μια αρκετά μεγάλη αποχή που είχε ξεκινήσει στην αρχή της πανδημίας. Αυτή δεν είναι μια οποιαδήποτε χρονιά, αφού οι βασιλιάδες της nu-metal γιόρτασαν μόλις τα 30α γενέθλια του ομώνυμου ντεμπούτου τους – η ιδανική αφορμή για μια νέα περιοδεία, η οποία και θα γίνει αυτό το καλοκαίρι. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ακούσουμε και νέα δισκογραφική δουλειά, επίσης μέσα στο 2024. Τους Korn θα πλαισιώσουν οι φοβεροί Spiritbox, που έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας.
Που; Ο.Α.K.A. Parking 5
Εισιτήρια: Από 57 ευρώ

Ejekt: Maneskin – 23 Ιουλίου

Οι Ιταλοί νικητές της Eurovision που μεταμορφώθηκαν σε απόλυτο φαινόμενο της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, οι Maneskin, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 23 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ Ρ5, ως headliner του φετινού EJEKT.
Που; ΟΑΚΑ P5
Εισιτήρια: από 80€

Ejekt: Bring Me To The Horizon – 24 Ιουλίου

Tο κορυφαίο Βρετανικό συγκρότημα, ένα από τα μεγαλύτερα απωθημένα του ελληνικού κοινού, επιτέλους θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 24 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ Ρ5, ως headliner του φετινού EJEKT.
Που; ΟΑΚΑ P5
Εισιτήρια: από 55€

Athens Rocks Festival: Queens of the Stone Age – 27 Ιουλίου

To AthensRocks Festival παρουσιάζει τους Queens of the Stone Age στο Athens Olympic Complex το Σάββατο 27 Ιουλίου. Δημιουργημένοι από τον Joshua Homme στα ιερά μουσικά χώματα του Palm Desert της Καλιφόρνια τη δεκαετία του ’90, οι Queens of the Stone Age κατάφεραν μέσα από την πολυδιάστατη μουσική τους και το τεράστιο ταλέντο τους να γιγαντωθούν και να γίνουν οι ροκ ήρωες μιας ολόκληρης γενιάς.
Που; ΟΑΚΑ
Εισιτήρια: από 80€

Release Athens: Behemoth, Testament – 28 Ιουλίου

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament, στην Πλατεία Νερού. Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, εκ των κορυφαίων ονομάτων του progressive death metal, σε μια μοναδική βραδιά για τους απανταχού metalheads.
Εισιτήρια: Από 35€ / Judas Priest + Behemoth 75€ / Megadeth + Behemoth 75€ / Megadeth + Judas Priest + Behemoth 115€

Rockwave Nights: Placebo – 01 Αυγούστου

25 χρόνια μετά την πρώτη τους εμφάνιση στη χώρα μας για το Rockwave και 21 χρόνια μετά την αξέχαστη συναυλία τους στον Λυκαβηττό, οι Placebo επιστρέφουν στο επιβλητικό θέατρο, για μια ακόμη συναυλία από εκείνες που οι fans του συγκροτήματος θα θυμούνται καιρό.
Που; Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού
Εισιτήρια: από 49,50€

Athens Rocks Festival: Lenny Kravitz – 2 Αυγούστου

Όλα δείχνουν ότι το συναυλιακό αυτό καλοκαίρι θα κορυφωθεί με την συναυλία του Lenny Kravitz στον εξωτερικό χώρο του Ο.Α.Κ.Α. Ο πάντα γοητευτικός star – διάσημος για τα συναρπαστικά show που χαρίζει στους fans του – πρόκειται να βρεθεί στη χώρα μας, στο πλαίσιο του Blue Electric Light Tour, που πρόκειται να ξεκινήσει το καλοκαίρι με αφορμή τον ομότιτλο πρόσφατο δίσκο του.
Που; ΟΑΚΑ (εξωτερικός χώρος)
Εισιτήρια: Από 85,80€

James Arthur – 3 Σεπτεμβρίου

Ο Βρετανός star που απέδειξε ότι τίποτα δεν είναι “Impossible” έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μια συναυλία με όλες τις επιτυχίες του, στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.
Που; Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού
Εισιτήρια: από 44€

Primer Festival: Royksopp – 7 Σεπτεμβρίου

Το φοβερό, επιδραστικό ντουέτο της electronica από τη Νορβηγία, με τα δεκάδες club & chart hits και τις all star συνεργασίες, θα ξεσηκώσει το Main Stage του Primer Music Festival 2024 το Σάββατο 7/9, σε μια από τις πιο upbeat χορευτικές βραδιές της χρονιάς, με τον ελληνική καταγωγής καταξιωμένο DJ και παραγωγό, Argy, να τους πλαισιώνει.
Που; Πλατεία Νερού
Εισιτήρια: από 40€ / Προσφορά διημέρου για την Κεντρική Σκηνή από 70€ / Προσφορά διημέρου για όλες τις σκηνές από 100€

Primer Festival: Martin Garrix – 8 Σεπτεμβρίου

Όλα δείχνουν ότι αυτό το συναυλιακό καλοκαίρι θα ρίξει αυλαία με τον Martin Garrix, τον κορυφαίο DJ, που έχει ψηφιστεί τέσσερις φορές ως ο Νο1 DJ στον κόσμο και έχει εδραιώσει τη θέση του ως ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς χορευτικής μουσικής.
Που; Πλατεία Νερού
Εισιτήρια: από 35€ / Προσφορά διημέρου για την Κεντρική Σκηνή από 70€ / Προσφορά διημέρου για όλες τις σκηνές από 100€

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2024: Οι καλύτερες στιγμές του καλοκαιριού12.09.2018

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b