MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

Έρευνα: Το 82% των Ελληνίδων με ενδομητρίωση άργησαν να διαγνωστούν

Έρευνα του Vivian Lab δείχνει ότι οι Ελληνίδες δυσκολεύονται να λάβουν διάγνωση και να εργαστούν από τον αντίκτυπο που έχει η ενδομητρίωση.

Monopoli Team

Η ενδομητρίωση ταλαιπωρεί 1 στις 10 γυναίκες ή σε απόλυτους αριθμούς, περισσότερα από 190 εκατομμύρια νεαρά κορίτσια και μέσης ή μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Το σοβαρό αυτο πρόβλημα υγείας αποδεδειγμένα επηρεάζει τις ασθενείς σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους, από την προσωπική, οικογενειακή και ερωτική, μέχρι την επαγγελματική. Σύμφωνα με έρευνα που έτρεξε στην Ελλάδα η ομάδα του Vivian Lab και απάντησαν 500 γυναίκες που έχουν λάβει διάγνωση ενδομητρίωσης, οι αριθμοί είναι απογοητευτικοί.

Προβλήματα και καθυστερήσεις στη διάγνωση
Ακόμη και σήμερα, η διάγνωση της ενδομητρίωσης αργεί πολύ να γίνει με αποτέλεσμα χιλιάδες γυναίκες να υποφέρουν και να μειώνεται η ποιότητα της ζωής τους καθημερινά. Η έρευνα έδειξε ότι το 25% των γυναικών με ενδομητρίωση θα χρειαστεί τουλάχιστον 7 χρόνια από την αρχική εμφάνιση των συμπτωμάτων μέχρι την οριστική διάγνωση, ενώ το 82% αυτών αντιμετώπισε δυσκολίες μέχρι να γίνει η διάγνωση για τους εξής λόγους:

  • Χρειάστηκε να πάω σε πολλούς γιατρούς – 35.7%
  • Ο γιατρός μου είπε ότι τα συμπτώματα μου είναι “φυσιολογικά” και υπερβάλλω – 17.9%
  • Ένιωσα ότι ο γιατρός δεν καταλαβαίνει πόσο πολύ ο πόνος επηρεάζει την καθημερινότητά μου και την ψυχική μου κατάσταση – 14.3%
  • Ένιωσα ότι οι συζητήσεις που έκανα με τον γιατρό μου δεν ήταν χρήσιμες ή παραγωγικές – 14.3%

Διαβάστε περισσότερα στο Jenny.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔιεθνής έρευνα: Το 86% των ενηλίκων υποτιμά τον κίνδυνο από τον έρπητα ζωστήρα12.09.2018

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b