MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

4 κόλπα για να ετοιμάσεις την πιο ελαφριά και υγιεινή ρώσικη σαλάτα

Η ρώσικη σαλάτα είναι πάντα δελεαστική – ειδικά τα Χριστούγεννα που επιδίδεστε σε λίγη περισσότερη απόλαυση. Είναι όμως δυνατόν να έχουμε μια ελαφριά ρώσικη σαλάτα για να μην μας βαρύνει στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια;

Monopoli Team

Η ρώσικη σαλάτα είναι ένα πιάτο που αποτελείται από λαχανικά, κυρίως καρότα, μπιζέλια, όσπρια, και πατάτα, τα οποία είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες. Συχνά στη συνταγή προστίθενται αγγουράκια τουρσί και σάλτσες όπως μαγιονέζα , που αυξάνουν την περιεκτικότητα σε θερμίδες, καθώς και βραστά αυγά.

Από διατροφική άποψη, λόγω της ποικιλίας των συστατικών, η ρώσικη σαλάτα μπορεί σίγουρα να θεωρηθεί ένα πλήρες πιάτο. Όμως σήμερα θα σας αποκαλύψουμε 5 κόλπα για να φτιάξετε την πιο υγιεινή ρωσική σαλάτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚρέπες στον φούρνο με ρικότα και σπανάκι12.09.2018

Πώς να φτιάξετε ελαφριά ρώσικη σαλάτα

Ετοιμάστε την με τα σωστά υλικά

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να μειώσετε τις θερμίδες και να κάνετε την ρώσικη σαλάτα πιο ελαφριά είναι να περιορίσετε την προσθήκη μαγιονέζας . Για μια ελαφριά εκδοχή μπορείτε να αντικαταστήσετε την τελευταία, για παράδειγμα, με μια σάλτσα με βάση το γιαούρτι, το λάδι, το λεμόνι, το σχοινόπρασο, το πιπέρι και μια πρέζα αλάτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο συστατικό που αντικαθιστά το τυρί και αποτρέπει την τριχόπτωση12.09.2018

Βάλτε πολλά λαχανικά

Τα λαχανικά είναι πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες που επιβραδύνουν την πέψη. Για το λόγο αυτό είναι καλύτερα να προσθέσετε αρκετά. Τα λαχανικά πρέπει επίσης να μαγειρευτούν al dente και να κρυώσουν, ώστε να διατηρήσουν τη συνοχή τους.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Διατροφή
VIMA_WEB3b