MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

Πώς θα εξισορροπήσεις φυσικά τις ορμόνες σου

Γίνεται πολλή συζήτηση για την εξισορρόπηση των ορμονών αυτές τις μέρες, αλλά τι σημαίνει αυτό στην πραγματικότητα; Και πόσο περίπλοκο είναι να το πραγματοποιήσετε;

Monopoli Team

Σε αυτό το άρθρο θα καλύψουμε τα βασικά για το τι είναι οι ορμόνες, τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν την ορμονική μας υγεία και απλές επιλογές που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την ορμονική σας υγεία.

Τι είναι οι ορμόνες

Οι ορμόνες είναι χημικές ουσίες που παράγονται στο ενδοκρινικό σύστημα του σώματος. Αυτές οι ουσίες βοηθούν στη ρύθμιση μιας ποικιλίας λειτουργιών στο σώμα. Και ενώ συνήθως μαθαίνουμε πρώτα για τις ορμόνες που αφορούν την αναπαραγωγή , στην πραγματικότητα, επηρεάζουν πολλά περισσότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆσκηση για αδυνάτισμα ή ως τρόπος καλής ζωής;12.09.2018

Η ορμονική μας υγεία μπορεί να επηρεάσει πράγματα όπως:
  • Ύπνος
  • Εγκεφαλική λειτουργία
  • Μεταβολισμός
  • Διάθεση
  • Δέρμα και μαλλιά

Για αυτόν τον λόγο, η υποστήριξη της ορμονικής υγείας μπορεί να έχει πολύ μεγάλη επίδραση στην προώθηση της συνολικής υγείας και της σωματικής μας λειτουργίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ ορισμός της ευεξίας και πώς θα την κατακτήσουμε12.09.2018

Τι είναι η ορμονική ανισορροπία;

Η ορμονική ανισορροπία εμφανίζεται όταν το σώμα σας έχει πάρα πολλή ή πολύ λίγη από οποιαδήποτε δεδομένη ορμόνη. Σκεφτείτε το ενδοκρινικό σας σύστημα ως ένα περίπλοκο και ευαίσθητο οικοσύστημα, όπου οι ορμόνες προσπαθούν συνεχώς να φτάσουν σε μια πετυχημένη ισορροπία. Ακριβώς όπως η υγεία των ορμονών έχει ευρείες επιδράσεις, έτσι και η ανισορροπία των ορμονών μπορεί να σας επηρεάσει με διάφορους τρόπους.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b