MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

Το λουράκι του smartwatch σου είναι γεμάτο βακτήρια και αυτή η νέα έρευνα έχει τις αποδείξεις

Οι επιστήμονες είχαν σοβαρές υποψίες πως τα κοινά λουράκια από τα smartwatch, τα οποία συνήθως είναι πλαστικά, συσσωρεύουν πλήθος επικίνδυνων βακτηρίων.

Monopoli Team
Στο επόμενο λεπτό έχεις πάρει αντισηπτικό και καθαρίζεις το λουράκι σου

Οι επιστήμονες είχαν σοβαρές υποψίες πως τα κοινά λουράκια από τα smartwatch, τα οποία συνήθως είναι πλαστικά, συσσωρεύουν πλήθος βακτηρίων. Και μάλιστα, όχι απλώς βακτηρίων, αλλά επικίνδυνων βακτηρίων για τον οργανισμό, τα οποία προκαλούν πλήθος λοιμώξεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMichael Jackson: Μπορούν να προχωρήσουν σε δίκη οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση, σύμφωνα με δικαστήριο στις ΗΠΑ12.09.2018

Και για κακή μας τύχη, κάτι τέτοιο αποδείχθηκε. Η νεα έρευνα έγινε από μία ομάδα ερευνητών από το Florida Atlantic University και δημοσιεύτηκε και στο New York Post.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑValentine’s Day Mascara: Η τοιχογραφία του Banksy θα πωληθεί δημοσίως για 153 δολάρια ανά μετοχή12.09.2018

Η μελέτη περιελάβανε λουράκια από το Apple Watch και άλλα smartwatches από καουτσούκ, ύφασμα, δέρμα, πλαστικό, από χρυσό και ασήμι, με στόχο να εμβαθύνει περισσότερο στα βακτήρια. Μετά τη μέλετη, λοιπόν, διαπιστώθηκε ότι το 95% όλων των bands ήταν «μολυσμένα με κάποιο είδος επικίνδυνων βακτηρίων” με το πιο σύνηθες να είναι το Staphylococcus spp (σταφυλόκοκκος), ο οποίος μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις. Το βακτήριο σταφυλόκοκκος εντοπίστηκε στο 85% των bands με τους ερευνητές να δηλώνουν ότι «το περίμεναν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHome Cinema: 10 ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα σε TV και πλατφόρμες12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b