MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Valentine’s Day Mascara: Η τοιχογραφία του Banksy θα πωληθεί δημοσίως για 153 δολάρια ανά μετοχή

Η δημόσια τοιχογραφία που ζωγράφισε ο Banksy με θέμα την ενδοοικογενειακή βία, με τίτλο Valentine’s Day Mascara, πωλείται για 153 δολάρια ανά μετοχή.

Πηγή: Instagram
Monopoli Team

Η δημόσια τοιχογραφία που ζωγράφισε ο Banksy με θέμα την ενδοοικογενειακή βία, με τίτλο Valentine’s Day Mascara, πωλείται δημόσια για 153 δολάρια ανά μετοχή.

Η Red Eight Galleries με έδρα το Λονδίνο μεσολαβεί για τη συμφωνία μεταξύ του ιδιοκτήτη της μονοκατοικίας στη βρετανική πόλη Margate, όπου ζωγραφίστηκε η τοιχογραφία, και της Showpiece, μιας πλατφόρμας αποσπασματικής ιδιοκτησίας.

Η αξία της τοιχογραφίας εκτιμάται σε 7,64 εκατομμύρια δολάρια μέσω αξιολόγησης από τον Ρόμπιν Μπάρτον της γκαλερί Bankrobber. Η πώληση κλασματικής ιδιοκτησίας του Valentine’s Day Mascara θα πραγματοποιηθεί στις 22 Αυγούστου με συνολικά 27.000 μετοχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο πορτρέτο του Harry Styles από τον David Hockney θα παρουσιαστεί στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου12.09.2018

“Ρεαλιστικά, επιδιώκουμε να πετύχουμε ένα ποσό μεταξύ 1 και 1,5 εκατομμυρίου λιρών”, δήλωσε ο CEO των Red Eight Galleries, Julian Usher στην Art Newspaper, η οποία ανέφερε πρώτη την είδηση της πώλησης.

Η τοιχογραφία απεικονίζει μια νοικοκυρά σε στιλ δεκαετίας του 1950 με πρησμένο, μαυρισμένο μάτι, μελανιασμένο μάγουλο, πρησμένο κάτω χείλος και σπασμένο δόντι. Φοράει ένα φωτεινό μπλε φόρεμα από ύφασμα γκιγκάν, ποδιά και κίτρινα γάντια από λατέξ και έχει τα χέρια της απλωμένα.

Αρχικά εμφανίζεται να στέκεται δίπλα σε έναν ανοιχτό καταψύκτη και μια αναποδογυρισμένη πλαστική καρέκλα. Η γυναίκα φαίνεται να έχει ξεφορτωθεί έναν βίαιο σύντροφο. Μόνο οι μανσέτες του παντελονιού του άνδρα, οι μαύρες κάλτσες και τα μαύρα παπούτσια φαίνονται να εξέχουν από τη συσκευή.

Η τοιχογραφία απομακρύνθηκε δύο φορές απο το Μάργκεϊτ, πρώτα από υπαλλήλους του περιφερειακού συμβουλίου και στη συνέχεια από εργάτες, αφού ο ιδιοκτήτης του ακινήτου όπου είχε ζωγραφιστεί η τοιχογραφία κάλεσε μια γκαλερί του Λονδίνου για βοήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤζο Στράμερ: Ο αντικομφορμιστής των Clash που ξεσήκωσε μια ολόκληρη γενιά12.09.2018

Ο διευθύνων σύμβουλος της Red Eight Galleries, Julian Usher, δήλωσε στο ITV News ότι τόσο η τοποθέτηση του πλεξιγκλάς όσο και η αφαίρεση του καταψύκτη έγιναν για λόγους ασφαλείας, επικαλούμενος το υψηλό κόστος της ασφάλειας που θα απαιτούσε το έργο όλο το εικοσιτετράωρο.

Ενώ ο Banksy επιβεβαίωσε στο Instagram ότι το έργο ήταν γνήσιο, ο Usher δήλωσε ότι η τοιχογραφία δεν είχε πιστοποιηθεί από το στούντιο του καλλιτέχνη. “Η έλλειψη αυθεντικοποίησης σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το πάμε σε οίκο δημοπρασιών”, δήλωσε στην εφημερίδα Art Newspaper.

Ιστορικά, οι Banksy και Pest Control δεν εγκρίνουν την πώληση οποιουδήποτε έργου που έχει αφαιρεθεί από το αρχικό του πλαίσιο, με λίγες μόνο εξαιρέσεις. Ακόμα και χωρίς αυτή τη σφραγίδα έγκρισης, η τοιχογραφία Crowbar Girl πωλήθηκε για περίπου 2,4 εκατομμύρια δολάρια σε ιδιώτη αγοραστή, αφού αφαιρέθηκε από τον τοίχο ενός καταστήματος ηλεκτρικών ειδών τον Νοέμβριο του 2021.

Επί του παρόντος, η τοιχογραφία εκτίθεται στο λούνα παρκ Dreamland Margate και έχει επιτευχθεί συμφωνία με τον ιδιοκτήτη να εκτίθεται εκεί για τουλάχιστον 12 μήνες. Ο Usher δήλωσε στην εφημερίδα Art Newspaper ότι ξόδεψε δύο μήνες για να βρει ειδικούς για την κατάλληλη αφαίρεση του έργου από το κτίριο, η οποία πραγματοποιήθηκε στα τέλη Απριλίου, με συνολικό κόστος σχεδόν 250.000 δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOppenheimer: Η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν μόλις σημείωσε ένα… περίεργο ρεκόρ12.09.2018

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των μετοχών θα διατεθεί για τον ίδιο σκοπό που δημιουργήθηκε το Valentine’s Day Mascara. Η Showpiece συμφώνησε να δωρίσει μέρος των εσόδων στη βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας, Refuge. Ο ιδιοκτήτης της τοιχογραφίας έχει επίσης υποσχεθεί ένα εξαψήφιο ποσό στην Oasis, μια φιλανθρωπική οργάνωση στο Margate που υποστηρίζει οικογένειες που προσπαθούν να φύγουν και να ανακάμψουν από την ενδοοικογενειακή κακοποίηση.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b