MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι 4 καθόλου φιλικοί τύποι προσωπικότητας Myers-Briggs

Κάθε τύπος προσωπικότητας Myers-Briggs είναι διαφορετικός αλλά οι παρακάτω 4 δεν είναι καθόλου φιλικοί και δεν έχουν ίχνος ενσυναίσθησης.

Photo by Adi Goldstein on Unsplash
Photo by Adi Goldstein on Unsplash
Monopoli Team

Ο Δείκτης Myers-Briggs είναι ένα από τα πιο γνωστά και έγκυρα τεστ προσωπικότητας. Στο μοντέλο αυτό υπάρχουν 16 πιθανοί τύποι προσωπικότητας και είναι βασισμένοι σε 4 διχοτομίες, αυτές που πρώτος έθεσε επίσημα ο Καρλ Γιούνγκ.

Αυτές είναι η εσωστρέφεια (introversion– I) ή η εξωστρέφεια (extraversion– E), η διαίσθηση (intuition– N) ή η αίσθηση (sensing– S), η λογική (thinking– T) ή το συναίσθημα (feeling– F), και η κριτική (judging– J) ή η αντίληψη (perceiving– P). Αναλόγως με τις προτιμήσεις σε κάθε διχοτομία και τις αλληλεπιδράσεις που δημιουργούνται, συνδυαστικά δημιουργούνται 16 τύποι Myers-Briggs για το ποιος τελικά είσαι.

Ανάμεσα σε αυτούς τους τύπους Myers-Briggs, ξεχωρίζουν 4 οι οποίοι δεν είναι καθόλου φιλικοί αν τύχει να τους συναναστραφείς στη ζωή σου.

Οι 4 μη φιλικοί τύποι προσωπικότητας Myers-Briggs

Ανάμεσα στους 16 τύπους προσωπικότητας, υπάρχουν 4 που τείνουν να έχουν πιο απόμακρη στάση και ψυχρή συμπεριφορά ακριβώς επειδή βάζουν τη λογική πάνω από το συναίσθημα. Έχουν έλλειψη ενσυναίσθησης και υπερβολικό εγωισμό.

Διαβάστε περισσότερα στο Jenny.gr

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b