MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
18
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
1ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Ελληνικού Κινηματογράφου
28 χρόνια μετά: Ο ναός των οστών
Avatar: Φωτιά και στάχτη
Crash
DumbLand
Dynamic:01
Eraserhead
Father Mother Sister Brother
Golden Brothers 2
Greenland 2
Kontinental ’25
Mankind’s Folly
Marty Supreme
Noi
Primate
The early short films of David Lynch
Twin Peaks: ο ύποπτος κόσμος
Vampyr
Ένα απλό ατύχημα
Ένα πράγμα με φτερά
Ανακόντα
Αν είχα πόδια θα σε κλωτσούσα
Βουγονία
Γαλάζιο μονοπάτι
Γερτρούδη
Ζούσε τη ζωή της
Ζωούπολη 2 (μεταγλωττισμένη)
Η Αγγελία
Η φωνή της Χιντ Ρατζάμπ
Καμία άλλη επιλογή
Καποδίστριας
Μέρες οργής
Μαζί ξανά
Μια ιδιωτική ζωή
Μια μάχη μετά την άλλη
Μοιραίο πάθος
Μπλε βελούδο
Μπομπ Σφουγγαράκης: Η αναζήτηση του τετραγωνοπαντελονή (μεταγλωττισμένη)
Νυρεμβέργη
Νύχτα δολοφόνων
Ο Κινηματογραφιστής
Ο Στρατηγός
Ο έρωτας γράφεται…
Ο βασιλιάς των βασιλιάδων: Μια ιστορία από τον Κάρολο Ντίκενς (μεταγλωττισμένη)
Ολέθρια σχέση
Ο σούπερ Τσάρλι (μεταγλωττισμένη)
Ο χορός των φαντασμάτων (μεταγλωττισμένη)
Ρούφους – Ο θαλάσσιος δράκος που δεν ήξερε κολύμπι (μεταγλωττισμένη)
Σε μια άγνωστη χώρα
Σπασμένη φλέβα
Συναισθηματική αξία
Τα κάλαντα των Χριστουγέννων
Τι σου λέει αυτή η φύση
Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή; Πρώτο Μέρος
Το Αριστερό μου Χέρι
Το δέντρο που πληγώναμε
Το σκάφος του τρόμου
Το ταρανδάκι των Χριστουγέννων (μεταγλωττισμένη)
Χαμένη λεωφόρος
ΔΡΑΜΑ

Είμαι η Κούβα

Το «Είμαι η Κούβα» του Μιχαήλ Καλατοζοφ παραγωγής 1964 που μας μεταφέρει τέσσερις ιστορίες από την προεπαναστατική Κούβα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 141'
Monopoli Team

Yπόθεση

Τέσσερις ιστορίες στην Κούβα του Μπατίστα, στην Κούβα που διψά για επανάσταση. Στην Αβάνα, η Μαρία νιώθει ντροπή όταν ένας άντρας που ενδιαφέρεται γι’ αυτήν, ανακαλύπτει πώς η κοπέλα βγάζει το μεροκάματο. Ο Πέδρο, ένας γέρος αγρότης, μαθαίνει ότι η γη που καλλιεργεί, πωλείται σε μια εταιρεία. Ένας φοιτητής αντιμετωπίζει ένα πλήθος Αμερικανών ναυτών και αντικρίζει φίλους του να πυροβολούνται από αστυνομικούς, στην προσπάθειά τους να διανείμουν ένα φυλλάδιο για τον Κάστρο. Ο πόλεμος “χτυπά την πόρτα” των χωρικών Μαριάνο, Αμέλια και των 4 παιδιών τους, όταν οι δυνάμεις του Μπατίστα βομβαρδίζουν τους λόφους της περιοχής.

Σχετικά με την ταινία

Όπως αναφέρει το American Cinematographer:  “Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές ταινίες του 20ου αιώνα, το “Είμαι η Κούβα” είναι ένα πραγματικά παρ’ ολίγο «χαμένο» αριστούργημα. Ξεκινώντας με μια κατακόρυφη λήψη που ακόμα προκαλεί ίλιγγο στους σπουδαστές εικονοληψίας (η κάμερα «βουτάει» τέσσερις ορόφους προς τα κάτω για να καταλήξει στο βυθό μιας πισίνας) η ταινία ακυρώνει τους αισθητικούς περιορισμούς της εποχής, φέρνοντας στην επιφάνεια τέσσερις ιστορίες από την Κούβα του Μπατίστα, που διψά για επανάσταση.

Αυτό που κάνει αυτή την ταινία μοναδική δεν είναι μόνο το μήνυμά της, αλλά η εφευρετική ασπρόμαυρη κινηματογράφηση του. Τα κινηματογράφηση είναι τόσο εντυπωσιακή όσο ήταν και αυτή του Πολίτη Κέιν. Ο Σοβιετικός σκηνοθέτης Μιχαήλ Καλατόζοφ, διάσημος για το λυρικό του The Cranes Are Flying, και ο διευθυντής φωτογραφίας Σεργκέι Ουρουσέφσκι ήταν αποφασισμένοι να δημιουργήσουν ένα έργο μοντέρνας τέχνης που θα αποτελείται από φαινομενικά αδύνατες κινήσεις της κάμερας.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Blue Jean- Η Αγγλία της Θάτσερ και του Ντέιβιντ Μπόουι12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: I am Cuba
Σκηνοθεσία: Μιχαήλ Καλατόζοφ
Σενάριο: Ενρίκε Πινέντα Μπάρνετ, Γεβγκενί Γετουβσένκο

Παίζουν: Σέρτζιο Κοριέρι, Σαλβαδόρ Γουντ, Χοσέ Γκαλάρντο, Ραούλ Γκαρσία

Διάρκεια: 141'
Χώρα: Σοβιετική Ένωση, Κούβα
Έτος: 1964

Διανομή: New Star
Περισσότερα από CINEMA