MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πρεμιέρες: Blue Jean- Η Αγγλία της Θάτσερ και του Ντέιβιντ Μπόουι

Κι ενώ το «Barbie» των Γκέργουικ- Ρόμπι- Γκόσλινγκ γεμίζει τις αίθουσες (αμέτρητα τα sold out σε πολλά σινεμά το περασμένο σαββατοκύριακο) μια ανεξάρτητη ταινία μας προκαλεί το ενδιαφέρον στο νέο κινηματογραφικό μενού.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Blue Jean

Ο λόγος για το «Blue Jean» (δανεικός ο τίτλος από το διάσημο τραγούδι του Ντέιβιντ Μπόουι) της νεοφερμένης Τζιόρτζια Όκλεϊ, ένα αξιόλογο και γεμάτο ανθρωπιά γκέι δράμα από το οποίο δεν λείπει ο πολιτικός στοχασμός με αφορμή ένα αυθεντικό γεγονός που στιγμάτισε την γκέι κοινότητα στην Αγγλία των 80ς.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Καμουφλάζ

Το «Καμουφλάζ» του Νικολά Μπεντός συνδυάζει το φιλμ κομπίνας με μια κοσμοπολίτικη ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται στη γαλλική Ριβιέρα.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ο θεός είναι μια σφαίρα

Η ταινία του Νικ Κασαβέτις «Ο θεός είναι μια σφαίρα» ποντάρει στο αποτρόπαιο περιβάλλον και το μηδενιστικό αποτύπωμα που αφήνει πίσω της μια συμμορία σατανιστών την οποία καταδιώκει ένας θεοσεβούμενος αστυνομικός που ζητάει εκδίκηση.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Τμήμα απολεσθέντων Μαδρίτης

Λίγα πράγματα και για την μετακόμιση του τηλεοπτικού Ελ Προφεσόρ στη μεγάλη οθόνη: το «Τμήμα απολεσθέντων Μαδρίτης» του Χόρχε Δοράδο ξεκινά εντυπωσιακά αλλά εξαντλεί γρήγορα τη δυναμική του.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Μπαμπάς να σου πετύχει

Τηρουμένων των αναλογιών το «Μπαμπάς να σου πετύχει» έχει κάποιο νόημα, ειδικά από τη στιγμή που η συνύπαρξη Μανισκάλκ- Ντε Νίρο βγάζει αρκετό γέλιο.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Στοιχειωμένο αρχοντικό

Η ντισνεϊκή κωμωδία τρόμου «Στοιχειωμένο αρχοντικό» είναι ότι υπόσχεται ο τίτλος της: ιστορία φαντασμάτων σε στοιχειωμένη έπαυλη στην οποία καταφθάνει μια ανομοιογενής ομάδα μέντιουμ για να αναλάβει δράση.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Διακοπές στη Ρώμη

Κορυφαία στιγμή στην καριέρα των Όντρεϊ Χέμπορν και Γκρέγκορι Πεκ το «Διακοπές στη Ρώμη» του Γουίλιαμ Γουάιλερ που είχε προταθεί για 10 όσκαρ το 1953 και παραμένει αγέραστο.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Είμαι η Κούβα

Άλλη μια επανέκδοση είναι το «Είμαι η Κούβα» του Μιχαήλ Καλατοζοφ παραγωγής 1964 που μας μεταφέρει τέσσερις ιστορίες από την προεπαναστατική Κούβα.
Αίθουσες προβολής

Λούστρο παπουτσιών

Τέλος, το φιλμ του Βιτόριο ντε Σίκα «Λούστρο παπουτσιών» αφηγείται την συγκινητική περιπέτεια δύο ανήλικων που εργάζονται ως λούστροι παπουτσιών στην Ιταλία του ‘40.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b