MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

Πώς το άρωμα των ρούχων σου μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία σου

Δεν είναι τυχαίο ότι η έλξη από ένα ή πολλά αρώματα καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις αναμνήσεις μας. Συνδέουμε διαφορετικά αρώματα με διαφορετικές στιγμές και εμπειρίες στη ζωή μας: τη μυρωδιά της μητέρας μας, το πρώτο μας ταξίδι, το πρώτο φιλί, τις πρώτες μας καλοκαιρινές διακοπές.

Monopoli Team

Άλλωστε τα αρώματα αφορούσαν πάντα τα συναισθήματα, τη νοσταλγία και την ικανότητά μας να τα εκφράσουμε μέσα από μια συγκεκριμένη επιλογή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ self-care ρουτίνα των Γαλλίδων δεν είναι αυτή που φαντάζεσαι12.09.2018

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Η εξήγηση αυτής της άμεσης σύνδεσης είναι απλώς φυσιολογική. Οι μυρωδιές και τα αρώματα επηρεάζουν άμεσα την ψυχο-συναισθηματική μας ισορροπία. Σε αντίθεση με άλλες αισθήσεις όπως η όραση ή η αφή, οι οσφρητικές πληροφορίες λαμβάνουν χώρα στο ασυνείδητο.

Οι ειδικοί του τομέα της αρωματοποιίας, εξηγούν ότι τα μόρια της όσφρησης ρέουν στο μεταίχμιο σύστημα του εγκεφάλου, όπου συναισθήματα, διαθέσεις και αναμνήσεις βρίσκονται υπό επεξεργασία. Το άρωμα ενσωματώνεται σε μια ισχυρή ιστορία που μπορεί να επηρεάσει τα συναισθήματά μας. Τα εσπεριδοειδή και το σύκο για παράδειγμα, συνήθως ανακαλούν όμορφες καλοκαιρινές αναμνήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕμμονή με το παρελθόν: Πόσο συχνά σκεφτόμαστε τα παλιά;12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b