MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Θεατρικές περιοδείες: 10+1 κωμωδίες που ταξιδεύουν στην Ελλάδα

Καλοκαίρι σημαίνει «ανοιχτά θέατρα» και ανάλαφρη διάθεση σαν δροσερό “αεράκι”, εμείς, λοιπόν, σας προτείνουμε έντεκα περιοδεύουσες παραστάσεις κωμωδίας που θα μετατρέψουν τη βραδινή σας έξοδο σε μια διασκεδαστική εμπειρία.

Αριστούλα Ζαχαρίου | 03.07.2023

Τα ανοιχτά θέατρα σε όλη την Ελλάδα αναδεικνύονται σε κορυφαίο και δημοφιλή «προορισμό» καλοκαιρινής ψυχαγωγίας, που υποδέχεται το κοινό με πλήθος παραστάσεων και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων. Αν και η εποχή αυτή έχει ταυτιστεί κυρίως με το ανέβασμα αρχαίου δράματος, ωστόσο, το θεατρικό “πρόγραμμα” του καλοκαιριού περιλαμβάνει, επίσης, μια ποικιλία πιο σύγχρονων έργων για κάθε γούστο και διάθεση.

Και επειδή η καλοκαιρινή ατμόσφαιρα πάει χέρι χέρι με την ανάλαφρη διάθεση, το γέλιο και τις απολαύσεις της ζωής, εμείς επιλέξαμε και σας προτείνουμε έντεκα παραστάσεις κωμωδίας που θα «ταξιδέψουν», φέτος, σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Ελλάδας, για να δώσετε έναν διαφορετικό «τόνο» στις καλοκαιρινές βραδινές σας βόλτες.

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

Η sold out παράσταση του Γιάννη Κακλέα, «Ο Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού», ξεκινάει μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία από τις 6 Ιουλίου. Ο Ντάριο Φο, αφορμώμενος από τη δολοφονία του αναρχικού Τζουζέπε Πινέλι από την ιταλική αστυνομία, καταθέτει μια έξυπνη και επίκαιρη κωμωδία για την κατάχρηση εξουσίας, την κυβερνητική διαφθορά και την ασυδοσία του συστήματος δικαιοσύνης. Μια παράσταση με δαιμονική ενέργεια, τραγούδια, ζωντανή μουσική και καυστικό χιούμορ από μια ομάδα ηθοποιών που παίζουν, χορεύουν, τραγουδούν διακωμωδώντας βιωματικά το δικό τους σήμερα μέσα από την ιστορία του έργου.
*Παίζουν: Πάνος Βλάχος, Φοίβος Ριμένας, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Στέλιος Πέτσος, Παναγιώτης Κατσώλης | Μουσικός επί σκηνής: Βάιος Πράπας
Εισιτήριο: 20€. Προπώληση: viva.gr.
Σταθμοί περιοδείας

Οι παίχτες

Οι «Παίχτες», οι αξιαγάπητοι «μπαγαπόντηδες» του Γιώργου Κουτλή, συνεχίζουν την καλοκαιρινή εξόρμηση τους στα ανοιχτά θέατρα της Αττικής και στην Χαλκίδα. Σ’ ένα απομακρυσμένο πανδοχείο της Ρωσίας, καταφτάνει ένας δεινός χαρτοπαίχτης, απατεώνας, και πλαστογράφος. Στόχος του, να βρει τα επόμενα θύματά του, και να τα «γδάρει». Αλλά δε θα είναι τόσο απλή υπόθεση. Στο ίδιο πανδοχείο διαμένουν δύο εξίσου δεινοί κομπιναδόροι, που γυρεύουν το ίδιο ακριβώς πράγμα με τον πρώτο. Στο παιχνίδι μπαίνουν σιγά-σιγά όλοι οι παράξενοι ένοικοι του πανδοχείου. Η δαιμονισμένη μυστήρια κωμωδία του Ν.Β. Γκόγκολ μετατρέπεται σε μια παράσταση με αφηνιασμένους ρυθμούς και ξέφρενο χιούμορ. Μια φαρσοκωμωδία καταστάσεων, για την τέχνη της εξαπάτησης.
*Παίζουν: Γιάννης Νιάρρος, Βασίλης Μαγουλιώτης, Ηλίας Μουλάς, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Γιώργος Τζαβάρας, Γιώργος Μπουκαούρης, Θανάσης Δήμου.
Τιμές Εισιτηρίων: 20€ | Προπώληση: viva.gr.
Σταθμοί περιοδείας

Μαλλιά Κουβάρια

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης το φετινό καλοκαίρι μάς «ταξιδεύει» στην Αθήνα της Belle Époque, εκεί που οι άνθρωποι εκδήλωναν τη δίψα τους για «γλυκιά ζωή»,  με την κωμωδία του Νικολάου Λάσκαρη «Μαλλιά Κουβάρια», σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη. Τι συμβαίνει όταν ένας ευυπόληπτος παντρεμένος, πρέπει να φύγει για μυστική επιχείρηση, κάτω από τα μάτια μιας ζηλόφθονης συζύγου; Τι ρόλο παίζει η μυστική μάντισσα που διαβάζει τις τρίχες και ανακαλύπτει τις ερωτικές επιθυμίες; Πώς μπλέκουν μαζί τρεις καλοί φίλοι και οι σύζυγοί τους; Και πως ξεδιαλύνεται ένα κουβάρι παρεξηγήσεων μέσα από μια σειρά ξεκαρδιστικών επεισοδίων; Η παλιά «αστική» θεατρική γλώσσα και η «υποκριτική του σαλονιού» ξαναζωντανεύει σε μια «vintage» παράσταση με καταιγιστικούς διαλόγους, απανωτές παρεξηγήσεις και συζυγικές ζηλοτυπίες.
*Παίζουν: Νίκος Ορφανός, Χρήστος Σταθούσης, Φοίβος Μαρκιανός, Σοφία Μανωλάκου, Τζίνη Παπαδοπούλου, Γιάννης Δενδρινός, Δημήτρης Καλαντζής, Λυδία Τζανουδάκη
Εισιτήρια: 15 ευρώ (γενική είσοδος), 10 ευρώ (άνεργοι, πολύτεκνοι. ΑΜΕΑ, άνω των 65). Προσφορά προπώλησης: 12 ευρώ | Προπώληση: ticketservices.gr.
Σταθμοί περιοδείας 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα 20+2 highlights του Φεστιβάλ Αθηνών 202312.09.2018

Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του!

Μετά την sold-out επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η παράσταση, «Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του!», του Γιώργου Καπουτζίδη, με την Κατιάνα Μπαλανίκα και έναν νεανικό θίασο ταλαντούχων ηθοποιών επανέρχεται και περιοδεύει σε ολόκληρη τη χώρα. Ένας ανομολόγητος έρωτας που κρατάει είκοσι χρόνια. Ένας γάμος που διαλύεται από μία απιστία. Κι ένας άλλος που αναβάλλεται επ’ αόριστον, αλλά κανείς δεν τολμά να το πει στον γαμπρό. Ένας πρώην, ένας νυν, αναρίθμητα ραντεβού μέσω ίντερνετ κι ένα σπίτι που όσο περνά η ώρα… πλημμυρίζει. Κυριολεκτικά. Και πριν βουλιάξουν οριστικά, θα πρέπει να πούνε την αλήθεια. Όλοι σε όλους. Το έργο αναδεικνύει μοναδικά τους προβληματισμούς και τα κοινωνικά ζητήματα, που μόνο ο Γιώργος Καπουτζίδης ξέρει να θίγει τόσο εύστοχα.
*Παίζουν: Κατιάνα Μπαλανίκα, Ηρώ Πεκτέση, Μαριλού Κατσαφάδου, Ανθή Σαββάκη, Γιώργος Ξούλος, Μάριος Δερβιτσιώτης, Ευθύμης Γεωργόπουλος, Αποστόλης Ψαρρός
Εισιτήρια: Τιμές Εισιτηρίων: Τιμές εισιτηρίων: 20€ (μειωμένο 17€). Προπώληση: viva.gr
Σταθμοί περιοδείας

«40+Βγαίνω…Περιοδεία»

Ο Θανάσης Αλευράς, ύστερα από τις sold out χειμερινές εμφανίσεις στο VOX αλλά και τα τηλεοπτικά «Νούμερα», ξεκινάει την πρώτη του καλοκαιρινή περιοδεία με την επιτυχημένη και άκρως προσωπική μουσικοθεατρική παράσταση «40+Βγαίνω…Περιοδεία». Ένα μεγάλο «γενέθλιο» πάρτι και ταυτόχρονα ένα εσώψυχο, αυτοβιογραφικό «ταξίδι» μέσα από προσωπικές ιστορίες αλλά και ένα αφιέρωμα στην ξακουστή γενιά του ’80. Μαζί του σε αυτή τη μοναδική γιορτή η Ιdra Kayne και ο Jerome Kaluta, οι οποίοι με τις φωνές τους θα μάς ταξιδέψουν μουσικά σε τέσσερις δεκαετίες. Τα κείμενα της παράστασης έχουν γραφτεί από τους Ελένη Γκασούκα, Φοίβο Δεληβοριά, Γιώργο Παυριανό και φυσικά τον ίδιο. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός.
Τιμές εισιτηρίων: Ζώνη Α: 20 €, Ζώνη Β: 18 €, Ζώνη Γ: 16 €, Ζώνη Δ: 15 €, Ζώνη Ε: 13 € | Προπώληση: ticketservices.gr

Βότκα Μολότοφ

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου, «Βότκα Μολότοφ», βασισμένη στη διασκευή του Νηλ Σάιμον πάνω στα διηγήματα του Τσέχωφ, ταξιδεύει σε καλοκαιρινή περιοδεία σε πολιτιστικούς χώρους και ανοικτά θέατρα, παράλληλα με τις παραστάσεις στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Ο Άντον Τσέχωφ σκιαγραφεί χαρακτήρες από τα αστικά κέντρα και την επαρχία της προεπαναστατικής Ρωσίας. Επί σκηνής παρελαύνουν από δασκάλες και νταντάδες, μέχρι παπάδες και οδοντίατροι, πανανθρώπινοι και παντοτινοί, με τις συνήθειες, τις εμμονές, τους πόθους, τους φόβους, την προσήλωσή τους στα μικροσυμφέροντά τους, την αφέλειά και την πονηριά τους. Μοιράζονται μαζί μας το δάκρυ τους, το μελαγχολικό χαμόγελό τους και το λυτρωτικό γέλιο τους, σε μια σύγχρονη παράσταση γεμάτη γέλιο, συγκίνηση υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Νικορέστη Χανιωτάκη.
*Παίζουν: Ιωάννης Απέργης, Παναγιώτα Βιτετζάκη, Κατερίνα Γερονικολού, Βίβιαν Κοντομάρη, Πάνος Σταθακόπουλος, Γιούλη Τσαγκαράκη, Χάρης Χιώτης, Τάσος Χαλκιάς.
Εισιτήρια: Προπώληση: 15€ Είσοδος: 18€ | Ηλεκτρονική προπώληση: viva.gr.
Σταθμοί περιοδείας.

«Αταίριαστο Ζευγάρι»

Φωτογραφία: Patroklos Skafidas

Το πιο δημοφιλή έργο του μετρ της Αμερικανικής κωμωδίας Νιλ Σάιμον παρουσιάζει, αυτό το καλοκαίρι, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης σε καλοκαιρινή περιοδεία. Στο «Αταίριαστο Ζευγάρι», δύο φίλες χωρίζουν από τους άντρες τους και αποφασίζουν να συγκατοικήσουν. Τότε αρχίζουν τα προβλήματα και δοκιμάζεται η φιλία τους, καθώς η τσαπατσουλιά και η ακαταστασία της μιας, δεν μπορεί να συνυπάρξει με την νοσηρή νοικοκυροσύνη της άλλης. Μια κωμωδία, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Πλασκοβίτη, για την πάσης φύσεως μοναξιά του σύγχρονου ανθρώπου, τη φιλία, τον έρωτα, τις σχέσεις ανδρών και γυναικών μέσα στον γάμο και μετά από αυτόν, το δικαίωμα στο διαφορετικό και τη συντροφικότητα.
*Παίζουν: Σιάρκου Θεοδώρα, Σοντάκη Μαριάνθη, Δωροπούλου Ισιδώρα,  Μακρομαρίδου Βέρα, Παπατριανταφύλλου Αλέξανδρος, Σταματοπούλου Δανάη, ΦώσκολουΝίνα, Χειλάς Κωνσταντίνος.
Εισιτήρια: Προπώληση12€ γενική είσοδος . Ημέρα  παράστασης15€ κανονικό / 12€ μειωμένο(μαθητές, φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ) | Ηλεκτρονική προπώληση: ticketservices.gr.
Σταθμοί περιοδείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠεριοδείες: Που θα βρεθούν οι Έλληνες καλλιτέχνες αυτό το καλοκαίρι;12.09.2018

Μαύρη Σαμπούκα

Η «Μαύρη Σαμπούκα», η κωμωδία-ωδή στη φιλία του Τόλη Παπαδημητρίου ξεκινάει καλοκαιρινή περιοδεία, από τις 6 Ιουλίου, σε διάφορους σταθμούς ανά την Ελλάδα. Όλα ξεκινούν από μια λάθος διάρρηξη. Ο Βλάσης Κουρούπας, ένας ταξιτζής από τις Κουκουβάουνες, μπερδεύει τους ορόφους και μπαίνει στο σπίτι του πάμπλουτου μουσικοσυνθέτη Διονύσιου Αβέρωφ, είδωλο του πρώτου και δημιουργό του λαϊκού σουξέ «Μαύρη Σαμπούκα», με σκοπό να κλέψει. Τα πράγματα μπερδεύονται περισσότερο όταν κάνει την εμφάνισή του ο συνεργός του, ο Μήτσος. Είναι η μοίρα, είναι οι θεοί- και τα δύο ή τίποτα από αυτά- που συνωμότησαν για να φέρουν αυτούς τους δύο ανθρώπους κοντά; Βλάσης και Διονύσης θα ζήσουν την πιο τρελή νύχτα της ζωής τους αναπτύσσοντας μια παράδοξα δυνατή σχέση.
*Παίζουν: Τόλης Παπαδημητρίου, Αντώνης Στάμος, Ανάργυρος Βαζαίος, Γραμματική Γκόρου
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.

Όλοι στα Καζάνια σας!

Ο Θίασος του Μικρού Αριστοφάνη επιστρέφει, φέτος, για μια ακόμη καλοκαιρινή περιοδεία, με το νέο τους θεατρικό έργο «Όλοι στα Καζάνια σας!». Μια «αριστοφανική» κωμωδία ενηλίκων, σε κείμενο-σκηνοθεσία Πέτρου Α. Καφαντόγια, για τη μανία των ανθρώπων να μαγαρίζουν ο ένας τα ιερά και τα όσια του άλλου. Κόλαση, παντού φωτιές και καζάνια, που κατασκευάστηκαν κατά την απαρχή του κόσμου, σύμφωνα με τον Όμηρο, για να σιγοβράζουν εκεί μέσα στο ζουμί τους όσοι κατά το βίο τους στον επάνω κόσμο δεν ήταν και τόσο καλά παιδιά, αλλά και όσοι δεν είχαν πολιτικό βύσμα για να πάνε στον παράδεισο. Καζάνια της κόλασης χειροποίητα, ανεκτίμητης μουσειακής αξίας, αρκεί ο Λόρδος Έλγιν. ο οποίος τώρα βιοπορίζεται στον κάτω κόσμο, να μην καταφέρει να κλέψει ένα και να το πουλήσει και αυτό στο Βρετανικό Μουσείο. Κόλαση χωρίς καζάνια. Άραγε πως θα φαντάζει; Σαν το κέντρο της Αθήνας θα ‘ναι άχαρη και γκρι; Ή μήπως όχι;
*Παίζουν: Δημήτρης Παπαδόπουλος, Ιωάννα Προσμίτη, Έφη Χαντζούλη, Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, Αντώνης Καφαντόγιας, Πέτρος Καφαντόγιας, Αναστασία Ποντίκα
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12 ευρώ Προπώληση/ 13 ευρώ ταμείο. Φοιτητικό: 9 ευρώ προπώληση/ 10 ευρώ ταμείο. Προπώληση: ticketservices.gr.
Σταθμοί της περιοδείας. 

Stand up Comedy

Ο ελέφαντας στο δωμάτιο

Ο Γιώργος Χατζηπαύλου παρουσιάζει, αυτό το καλοκαίρι, σε περιοδεία, την 5η stand-up comedy solo του παράσταση «Ο Ελέφαντας στο Δωμάτιο». Για τα μοναδικά 15 λεπτά που ένας άντρας μπορεί να σκεφτεί καθαρά. Για το καλύτερο χρονικό σημείο κάθε σχέσης.  Τη μονόπολη, τα παζλ και τους παραδοσιακούς χορούς. Όσα γράφονται μόνο σε ποστ γιατί αν τα πεις προφορικά θα γεράσεις μόνος. Το σύμπαν που σε βοηθά να βρεις το άλλο σου μισό 500 μέτρα μακριά από το σπίτι σου.  Για αυτά που μαθαίνεις στην παιδική χαρά για τους μπαμπάδες. Για τον τρόπο να ανακαλύψεις ποιος πραγματικά είσαι και τι κάνεις αν βρεις ότι είσαι αντιπαθητικός. Τον σωστό και τον λάθος τρόπο να μεγαλώνεις και όλα όσα θα έλεγες στον έφηβο εαυτό σου. Αλλά και όλα εκείνα, μικρά ή μεγάλα, για τα οποία αποφεύγουμε να μιλήσουμε παρότι είναι μπροστά μας, σαν ελέφαντας στο δωμάτιο.
Εισιτήριο: 12€. Προπώληση: viva.gr

Αλέξανδρος Τσουβέλας «Best Of» Summer Final Tour

Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας, ο Αθηναίος κωμικός με τις sold-out παραστάσεις, επιστρέφει για το «Best Of» Summer Final Tour, με εμφανίσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Η παράσταση, με τα καλύτερα κείμενα της πολυετούς πορείας του εμπλουτισμένα με προσωπικά του βιώματα και ιστορίες απείρου κάλλους, συνδυάζει γέλιο, σάτιρα, πρόζα, αυτοσχεδιασμό, διαδραστικότητα καθώς και ατάκες που άφησαν εποχή.
*Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr και ticketservices.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα 20+2 highlights του Φεστιβάλ Αθηνών 202312.09.2018

Και ένα κλασικό έργο

O Γυάλινος Κόσμος

Ο «Γυάλινος Κόσμος»,  η παράσταση του Γιώργου Νανούρη με την Κάτια Δανδουλάκη στον εμβληματικό ρόλο της Αμάντα, επιστρέφει, από τις 5 Ιουλίου, με καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Ο Τομ θυμάται στιγμές της οικογενειακής του ζωής.  Η πληκτική δουλειά του έχει συνθλίψει τα  όνειρά του. Η Λόρα, η αδερφή του, αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ζωής βρίσκοντας καταφύγιο σε έναν μικρόκοσμο από γυάλινα ζωάκια. Η Αμάντα, η μητέρα τους, ελπίζει πως τα παιδιά της θα ζήσουν όπως η ίδια δεν κατάφερε ποτέ. Ο Τζίμ, ένας επισκέπτης στον οποίο στηρίζουν όλες τις ελπίδες τους, θα τους απογοητεύσει. Στο εμποτισμένο με ποιητική πνοή και ανθρώπινη ευαισθησία έργο του Τενεσί Ουίλιαμς, του συγγραφέα ο οποίος με τη δραματουργία του σημάδεψε τη μεταπολεμική Αμερική, ο κόσμος της σκληρής πραγματικότητας συμπλέκεται με την εύθραυστη ομορφιά της φαντασίας και του ονείρου.
*Παίζουν: Κάτια Δανδουλάκη, Ιωάννα Παππά, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Ρένος Ρώτας
Εισιτήρια από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Σταθμοί περιοδείας 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 “ολόφρεσκα” βιβλία που θα πάρουμε μαζί φέτος στις διακοπές12.09.2018

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b