MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΔΑΜΕ

Viva Rosalia: Η Rosalia έκανε “δική της” την Πλατεία Νερού και η Αθήνα δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια

Όσοι βρεθήκαμε χθες το βράδυ στην πρώτη ημέρα του Release Athens x SNF Nostos ζήσαμε μία εμπειρία που θα συζητάμε για πολύ καιρό – μία εμπειρία που θα μπορούσε να μας χαρίσει μόνο η Rosalia.

Τατιάνα Γεωργακοπούλου | 21.06.2023

Χθες, Τρίτη 20 Ιουνίου, ζήσαμε μια μέρα που περιμέναμε πολύ καιρό: την αρχή του Release Athens x SNF Nostos, “κοινή” διοργάνωση των δύο μεγάλων φεστιβάλ, με headliners τη Rosalia και τον Central Cee.

Από τη μία οι fans της Rosalia με glitter, πεταλούδες και φεστιβαλική εμφάνιση να κατακλύζουν την πόλη για να φτάσουν στο φεστιβάλ, από την άλλη τα social media που γέμισαν stories από τη βραδιά: Ακόμα κι αν δεν ήσουν εκεί, φαντάζομαι θα ήταν δύσκολο να μην προσέξεις πως η Αθήνα είχε μπει επισήμως σε φεστιβαλικούς ρυθμούς.

Από νωρίς, λοιπόν, το κοινό μοιράστηκε σε δύο σκηνές: Το Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ με lineup τον Sidarta, την Iamddb και φυσικά τον Central Cee και την Πλατεία Νερού με Arya Starr, Tinashe και Rosalia. Εννοείται μπορούσες να αλλάξεις σκηνή όποτε ήθελες – μέσα από ένα μονοπάτι 15 περίπου λεπτών (περισσότερες πληροφορίες για τα 2 stages εδώ).

Η iamDDB έβαλε φωτιά στο stage με την εκρηκτική προσωπικότητά και τα “catchy” κομμάτια της

Εγώ ξεκίνησα από το Ξέφωτο και έφτασα ακριβώς τη στιγμή που ξεσήκωνε το κοινό η DJ της iamDDB, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή η ράπερ από τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία ομολογουμένως δεν ήταν γνωστή σε μεγάλο μέρος του κοινού, κατάφερε όμως να μας κάνει να τραγουδάμε τα ρεφρέν από τα πιο δυναμικά hip-hop κομμάτια της και να μην χάνουμε στιγμή από τις jazz/soul στιγμές της – ενώ μετά από δική της προσταγή είδαμε και το μοναδικό mosh pit της βραδιάς. Σίγουρα αποδείχθηκε πολύ καλή επιλογή για το συγκεκριμένο line up και νομίζω ότι κέρδισε πολλούς νέους fans μετά από αυτή την εμφάνιση.

Ο Λονδρέζος Central Cee είναι ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του βρετανικού hip-hop αυτή τη στιγμή

Με την ενέργεια στα ύψη χάρη στην iamDDB, περιμέναμε τον Central Cee, ο οποίος βγήκε στη σκηνή λίγο καθυστερημένα είναι η αλήθεια – αλλά η αναμονή άξιζε. Μέσα σε περίπου μία ώρα είπε όλες τις μεγάλες του επιτυχίες, από το Let Go μέχρι το Commitment Issues, αλλά και πιο παλιά κομμάτια του για τους “παλιούς”. Προφανώς, όταν έριξε αυλαία με το Doja έγινε ο αναμενόμενος πανικός, με όλο το κοινό να τραγουδά τον διάσημο ρεφρέν που είχε γίνει viral στο TikTok.

Κατά τις 22:30 ο Central Cee είχε τελειώσει το set του και είχαμε όλοι άπλετο χρόνο να μεταφερθούμε από τη μία σκηνή στην άλλη και συγκεκριμένα στην Πλατεία Νερού, όπου η Rosalia θα έβγαινε στις 23:15 ακριβώς – και έτσι έγινε.

Λίγο πριν βγει στη σκηνή η Rosalia το κοινό φώναζε το όνομά της ενθουσιασμένο

Λίγο πριν βγει στη σκηνή η Rosalia το κοινό φώναζε το όνομά της ενθουσιασμένο

Μέχρι τις 23:00 η Πλατεία Νερού είχε γεμίσει κόσμο, που δεν μπορούσε να περιμένει μέχρι να βγει η Rosalia στη σκηνή. Ξαφνικά ακούσαμε μηχανές να μαρσάρουν επιθετικά – και όλοι ξέραμε ακριβώς τι σημαίνει αυτό: Η Motomami ήταν εδώ έτοιμη να μας ξεσηκώσει –  κυριολεκτικά αφού δεν υπήρχε άνθρωπος που να μην είχε σηκωθεί – με το Saoko.

Σειρά είχε το DESPECHÁ – εννοείται μας χάρισε την viral στιγμή με τη τσίχλα – και χιλιάδες κόσμου τραγουδούσε στα ισπανικά λέξη-λέξη το ρεφρέν, όπως έγινε και σε κάθε ένα τραγούδι (όλα εξ ολοκλήρου ισπανόφωνα, εκτός από το LLYLM).

Μετά το La Fama, η Rosalia έβγαλε τα τεράστια γυαλιά της για να μας χαιρετίσει – και εκεί ήταν που το κοινό τρελάθηκε. “Καλησπέρα Αθήνα. Είμαι πολύ χαρούμενη, τι ωραία που είναι να παίζω σε αυτή τη χώρα για πρώτη φορά. Ευχαριστώ πολύ” είπε στα ελληνικά και αυτό αρκούσε για να την αποθεώσουμε.

Η «Rosalia de Grecia» τυλιγμένη με την ελληνική σημαία

Η «Rosalia de Grecia» τυλιγμένη με την ελληνική σημαία

Highlight της βραδιάς (αν και δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις την καλύτερη στιγμή ενός τέτοιου show) ήταν η στιγμή που κατέβηκε από τη σκηνή για να τραγουδήσει το La Noche de anoche με το κοινό, δίνοντας το μικρόφωνο σε έναν θαυμαστή της, ο οποίος την τύλιξε με την ελληνική σημαία και μας χάρισε άλλη μια αξέχαστη ανάμνηση.

Εννοείται ότι ακολούθησαν όλες οι μεγάλες επιτυχίες της, από το Malamente και το Con Altura μέχρι τα κομμάτια από την πιο πρόσφατη δισκογραφική της δουλειά Motomami, που αποτέλεσε και την αφορμή για την επικράτησή της σε μερικά από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ του κόσμου, όπως το Coachella και το Primavera.

Η Rosalia έδωσε ένα συγκλονιστικό show - και δεν πήραμε ανάσα

Η Rosalia έδωσε ένα συγκλονιστικό show – και δεν πήραμε ανάσα

Η χθεσινή συναυλία, λοιπόν, ήταν η απόδειξη (όχι ότι την χρειαζόμασταν) ότι η Rosalia είναι μία από τις κορυφαίες performers παγκοσμίως αυτή τη στιγμή – γιατί πολλά ακούστηκαν ή μάλλον γράφτηκαν σε σχόλια στα social media από κόσμο που μπορεί να μην γνώριζε τι εστί Rosalia και απόρησαν με τον ενθουσιασμό που είχε προκαλέσει η ανακοίνωση της συναυλίας της τον Φεβρουάριο.

Ολόκληρο το show ήταν άρτια σκηνοθετημένο, από την αρχή μέχρι το τέλος, με τη Ισπανίδα pop star να μην χάνει ούτε στιγμή την ενέργειά της, αλλά ούτε και την επικοινωνία της με το κοινό. Είτε χόρευε φλαμένκο, είτε έπαιζε στο πιάνο τις λίγες “μπαλάντες” της, δεν γινόταν να μην μείνεις με το στόμα ανοιχτό από τη φωνή της, τις ικανότητες της και πάνω απ’ όλα από την τέχνη της.

Παράλληλα, ο τρόπος με τον οποίο αξιοποιήθηκαν οι κάμερες ήταν τόσο ευρηματικός, που ακόμα κι αν δεν είχες επαφή με τη σκηνή δεν έχανες στιγμή από το show. Η κάμερα την ακολουθούσε σε κάθε της βήμα, από την ανάσα που έπαιρνε στο stage για να πιεί λίγο νερό μέχρι την στιγμή που κατέβηκε στο κοινό. Όταν η κάμερα γινόταν selfie στα χέρια της Rosalia εκεί ήταν που το show γινόταν ακόμα πιο προσωπικό – και ένιωθες ότι τραγουδάει μόνο για εσένα.

Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, η συναυλία είχε τελειώσει και όλοι προσπαθούσαν να συνέλθουν από αυτό που έζησαν: Ένα άνευ προηγουμένου οπτικοακουστικό show – που πολύ απλά το ελληνικό κοινό δεν έχει ξαναζήσει – από την απόλυτη Ισπανίδα θεά της pop,η οποία οδεύει με στατιστική σιγουριά σε legend status.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ οδηγός σου για τις μεγαλύτερες συναυλίες και τα φεστιβάλ του φετινού καλοκαιριού12.09.2018

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
VIMA_WEB3b