MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

Βιταμίνη Α: Ποια είναι τα οφέλη και πώς να πάρεις τη σωστή ποσότητα

Εκτός από την καλή όραση η βιταμίνη Α μπορεί να έχει και άλλα οφέλη στην υγεία.

Farhad Ibrahimzade/Unsplash
Monopoli Team

Υπάρχουν πολλά οφέλη της βιταμίνης Α η οποία παίζει σημαντικό ρόλο για την υγεία σας πέρα ​​από το να διατηρεί την όρασή σας καλή. Αλλά τα οφέλη της βιταμίνης Α φαίνεται να εξαρτώνται από τη λήψη της σωστής ποσότητας: Η πολύ λίγη ή υπερβολική βιταμίνη Α μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦρούτα και απώλεια βάρους: 4 μύθοι που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε12.09.2018

Τι είναι η βιταμίνη Α;

Η βιταμίνη Α είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που αποθηκεύεται στο συκώτι και βοηθά στην προστασία της όρασής σας (ειδικά τη νυχτερινή όραση) καθώς και στη σωστή ανάπτυξη των οστών, του υγιούς δέρματος, και την προστασία των βλεννογόνων μεμβρανών του πεπτικού, του αναπνευστικού, και του ουροποιητικού συστήματος ενάντια στη μόλυνση

Θα βρείτε τη βιταμίνη Α σε δύο μορφές:

Ρετινόλη: Αυτή είναι μια ενεργή μορφή βιταμίνης Α που βρίσκεται στο πλήρες γάλα, στο συκώτι και σε ορισμένα εμπλουτισμένα τρόφιμα. Ονομάζεται «ρετινόλη» επειδή παράγει τις χρωστικές στον αμφιβληστροειδή του ματιού.

​Καροτενοειδή: Βρίσκονται σε φυτικές τροφές και μπορεί να μετατραπεί σε μια ενεργή μορφή βιταμίνης Α. Ένα κοινό καροτενοειδές είναι η βήτα-καροτίνη, αλλά οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει περισσότερα από 500 καροτενοειδή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈλαιο chia: Το ανατρεπτικό συστατικό που χρειάζεται το δέρμα σας12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b