MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Status Update: Μαρία Κουτσουρλή, μουσικός

Η Μαρία Κουτσουρλή ήρθε στην Αθήνα με όνειρο να φτιάξει ένα project που θα μπορούσε να φιλοξενηθεί στον Σταυρό του Νότου. Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, αυτό θα γίνει πραγματικότητα, αφού θα μας τραγουδήσει «ζωντανά απ’ το σαλόνι» της μουσικής σκηνής.

Τατιάνα Γεωργακοπούλου | 16.02.2023 Αμαλία Κωβαίου - Ena Kare Studio

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσα στην Ξάνθη, όπου έζησα μέχρι τα 18 μου

Θυμάμαι έντονα όταν είχα παρακολουθήσει για πρώτη φορά συναυλία στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης. Είχα μαγευτεί από τις μελωδίες, τα τραγούδια, το πόσο ο κόσμος ήταν «παρών» και το είχε ανάγκη. Στην επαρχία δεν είχαμε συχνά αυτή τη δυνατότητα και πάντα όταν γίνονταν συναυλίες η ενέργεια που δημιουργούσε η μουσική στην πόλη ήταν κάτι μαγικό.

Στο σπίτι μας πάντα ως μουσικό χάλι έπαιζαν τραγούδια…

…του Νταλάρα, του Καζαντζίδη, Μαρινέλλα, Άκης Πάνου, Αλεξίου… Στην εφηβεία μου άκουγα περισσότερο ξένη μουσική, όπως Red Hot Chili Peppers, Led Zeppelin, Scoprions, Muse και από ελληνική μουσική Ξύλινα Σπαθιά, Πυξ Λαξ, Πρωτοψάλτη, Γαλάνη, Μποφίλιου, Αλεξίου.

Στα 18 μου συνειδητοποίησα το ταλέντο στο τραγούδι.

Από μικρή αγαπούσα να τραγουδώ, αλλά δεν ένιωθα πως είχα ιδιαίτερο ταλέντο. Η ανάγκη μου να μοιράζομαι και να εκφράζομαι μέσα από τα τραγούδια με οδήγησε να ξεκινήσω μαθήματα φωνητικής στα 18 και να ανακαλύψω σιγά σιγά αυτόν τον κόσμο μου.

Το πρώτο μου live ήταν μαγικό

Θυμάμαι πόση αγωνία είχα, αλλά μαζί κι ένα συναίσθημα απεριόριστης χαράς, συγκίνηση… Παρόλο που έχω «εκτεθεί» επί σκηνής αρκετές φορές στο παρελθόν, κάθε φόρα νιώθω σαν να είναι η πρώτη μου φορά και έχω την ανάγκη να ρουφήξω όλη την ενέργεια που δημιουργείται από τους ανθρώπους και τους μουσικούς μου.

Για εμένα “Ανακωχή” είναι…

Ανακωχή με όλα εκείνα τα κομμάτια μέσα μας που μας εμποδίζουν και μας δημιουργούν μπλοκαρίσματα. Ανακωχή με όλους τους φόβους. Προσωπικά με αγγίζει βαθιά γιατί σε αυτό το ξεκίνημα μου χρειάζεται να κάνω ανακωχή με τις ανησυχίες μέσα μου.

Η σειρά “Ζωντανά απ’ το Σαλόνι” προέκυψε στην καραντίνα

Δεν υπήρχε δυνατότητα να μοιραστούμε και να τραγουδήσουμε με τον κλασικό τρόπο, σε μουσικές σκηνές κ.ο.κ., κι έτσι ένιωσα την ανάγκη να φτιάξω με την ομάδα μου μια συνθήκη που θα μας επέτρεπε να εκφραστούμε και να επικοινωνήσουμε με το κοινό μέσω της μοναδικής διαθέσιμης οδού, που ήταν βέβαια το ίντερνετ.

Τα τραγούδια που κυκλοφορήσαμε αγκαλιάστηκαν και έχουν δεχτεί πολλή αγάπη.

Προσωπικά το αποδίδω αυτό στο γεγονός ότι έχουν μια απλότητα, που όμως είναι αποτέλεσμα πολλής δουλειάς από όλους τους συνεργάτες μου. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε την τύχη όσοι δουλέψαμε για όλο αυτό να είμαστε απόλυτα συντονισμένοι με την πρόθεσή μας να παίξουμε ωραία μουσική και μέσα από τη διαδικασία αυτή να μοιραστούμε και να γνωριστούμε.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος δρόμος που ακολουθώ σε μία διασκευή.

Σίγουρα είναι τραγούδια που έχω αγαπήσει από καλλιτέχνες που αγαπώ και παρακολουθώ. Όταν ένα τραγούδι κάνει «κλικ» μέσα μου, ψάχνω όλες τις πιθανές εκτελέσεις και διασκευές που έχουν γίνει ώστε να του δώσουμε μια φρέσκια, διαφορετική ενέργεια.

Έχω κρυφά «crushes» που θα ήθελα να μοιραστώ τη σκηνή μαζί τους κάποια στιγμή.

Είναι η Δήμητρα Γαλάνη, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Από το 2015 που ήρθα στην Αθήνα, το είχα μεράκι να φτιάξω ένα project που θα μπορούσε να φιλοξενηθεί στον Σταυρό του Νότου.

Ανυπομονώ λοιπόν απερίγραπτα και έχω μεγάλη χαρά για αυτή την Κυριακή! Εκεί θα ακούσετε όλες τις διασκευές που έχουμε ετοιμάσει στο διαδικτυακό μας «Σαλόνι», τα δυο μου singles και πολλές ακόμα φρέσκες διασκευές που έχουμε ετοιμάσει με τον Δημήτρη Σιάμπο.

Είμαι αρκετά ενεργή στα social media.

Νιώθω πως έχουν πολλή δύναμη στις μέρες μας. Χρειάζεται βέβαια όρια ο τρόπος που τα χειρίζεσαι γιατί έχουν αρκετές παγίδες. Προσπαθώ να τα χρησιμοποιώ προωθώντας τη δουλειά μου και αναρτώντας υλικό που πραγματικά βρίσκω ενδιαφέρον.

Όταν βρίσκω λίγο χρόνο για τον εαυτό μου απολαμβάνω…

…να βάζω jazz μουσική στο background, να μαγειρεύω ιταλικό και παράλληλα να ψάχνω να βρω μια ταινία ανάλογα με το mood που είμαι τη δεδομένη στιγμή.

Μία περίεργη συνήθεια μου

Τις μέρες που δεν είμαι καλά γράφω post-it εμψυχωτικά στον εαυτό μου και τα κολλάω σε όλους τους χώρους που μπαίνω πιο συχνά για να με βοηθούν να μένω συγκεντρωμένη και να μη με παίρνει από κάτω. Για παράδειγμα θα δεις κολλημένο στον τοίχο του μπάνιου μου το εξής: «Πιστεύω σε σένα Κουτσουρλάκι μου»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Μαρία Κουτσουρλή «ζωντανά απ’ το σαλόνι» στο Club του Σταυρού του Νότου12.09.2018

Οι φίλοι μου λένε «κλασική Μαρία»

Δεν είμαι καθόλου του multitasking κι όσο κι αν παλεύω κάπως να το εξελίξω, ομολογώ δεν καταγράφω αξιοσημείωτη πρόοδο – «κλασική Μαρία»!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η Μαρία Κουτσουρλή «ζωντανά απ’ το σαλόνι» στο Club του Σταυρού του Νότου, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου.
Ώρα προσέλευσης: 21.00
Ώρα έναρξης: 21.30
Γενική Είσοδος: 12 €
H προπώληση έχει ξεκινήσει: viva.gr

*Πώληση εισιτηρίων θέασης την ίδια μέρα στο ταμείο του καταστήματος.
**Για κράτηση θέσης καθημένου σε τραπέζι επικοινωνείτε στο τηλ. 210 9226975.

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b