MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΔΑΜΕ/ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Ο Theodore μάς χάρισε ένα μουσικό ταξίδι στο διάστημα

Εντυπώσεις από την παρουσίαση του νέο concept album “𝐓𝐡𝐞 𝐕𝐨𝐲𝐚𝐠𝐞” του 𝐓𝐡𝐞𝐨𝐝𝐨𝐫𝐞, που έγινε στο Oddity Club το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου.

Φωτό: Μαρίζα Καψαμπέλη
author-image Λίνα Ρόκα

Δεν απορεί κανείς γιατί αυτή η μουσική έχει το μοναδικό χάρισμα του ταξιδιού. Όχι του επίγειου αλλά του διαστημικού, αφού και στον ίδιο τον Theodore αρέσουν τα ταξίδια. Αυτό κατάφερε να κάνει και για το κοινό που βρέθηκε στο Oddity Club, τον τελευταίο live προορισμό του πριν το κλείσιμο ενός συναυλιακού κύκλου από τα τέσσερα που πραγματοποίησε σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ένα ταξίδι-εμπειρία, γεμάτο από ηλεκτρονικές νότες και στίχους που συναντούν τους φίλους της ηλεκτρονικής μουσικής σε μια μεθυστική συναυλία.

Φωτό: Μαρίζα Καψαμπέλη

Η ατμόσφαιρα του Oddity ηλεκτρίστηκε από το πρώτο (και πολυαγαπημένο) τραγούδι του “Man and His Tools” με το εντυπωσιακό light-show να συγχρονίζεται με τον ρυθμό και να σχηματίζει μια προσομοίωση διαστημικών ηχοτοπίων και εναλλασσόμενων ηλεκτρονικών σχημάτων. Ένα πραγματικό «καρδιογράφημα» η μουσική του, αφού όλο το κοινό νιώσαμε τη μουσική στο στήθος μας να πάλλεται μαζί με τα απόκοσμα και δυστοπικά χρώματα από τα φώτα της Μελίνας Ζερβάκη που αναβάθμιζαν το καλλιτεχνικό και αισθητικό βύθισμα του κόσμου στα νοήματα του “The Voyage”.

Φωτό: Μαρίζα Καψαμπέλη

Ο δίσκος του με αφετηρία την διάθεση της απόδρασης, την ενέργεια και το συναίσθημα έχει στόχο μέσα από έξι μουσικά κεφάλαια να αφηγηθεί ένα ταξίδι στο διάστημα ή στον βαθύτερο εαυτό μας όπως υπόσχεται και πράγματι η μεταδοτική φύση των φωνητικών του Theodore με τα τύμπανα, τους καθαρούς ηλεκτρικούς ήχους, το πιάνο αλλά και την συνολική εμπειρία του μουσικού κράματος που υποστηρίζει μοναδικά δημιούργησε μια ατμόσφαιρα με πάθος ισάξια με αντίστοιχα shows του εξωτερικού.

Εντυπωσιακή και η σκηνική παρουσία του Theodore που φαίνεται ότι η μουσική του έχει γίνει το οξυγόνο του στον διαστημικό χώρο που κατοικεί και που πραγματικά ο πλούσιος ήχος που μας μετέφερε έχει μεγάλη προσωπική ταυτότητα και δημιουργεί την απόλυτη (δι)έξοδο με ένα ποτό στο χέρι μέσα από αυτήν την πολύ προσεγμένη πολυαισθητηριακή εμπειρία που σε κάνει και σένα κάτοικο στο μουσικό διαστημόπλοιό του.

Φωτό: Λίνα Ρόκα

Επίσης εξαιρετικοί και όλοι οι συνεργάτες του που τον συνόδευαν με το ίδιο πάθος. Τα τραγούδια του πιο πρόσφατού του album Voyage συμπλήρωσαν και μερικά άλλα αγαπημένα όπως το «More than One» από το άλμπουμ Inner Dynamics.

Μακάρι αυτός ο νέος καλλιτέχνης να βρει πραγματικά τη θέση που του αξίζει παγκοσμίως στο είδος που υπηρετεί και μακάρι να έχουμε και εμείς την ευκαιρία να ξαναζούμε συχνότερα τέτοιες μουσικές εμπειρίες και αποκολλήσεις από τη πραγματικότητα. Μια βραδιά που όλοι θέλαμε και άλλο από αυτήν την μικρή σε διάρκεια απόδραση και που άμα υπήρχε και η συνέχεια του δίσκου θα καθόμασταν όλοι εκεί -με περισσότερα ποτά και με περισσότερη ενέργεια.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το album “The Voyage” του Theodore κυκλοφoρεί από την United We Fly

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
VIMA_WEB3b