MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: Που μπορείτε να απευθυνθείτε για να βοηθήσετε ένα αδέσποτο

Σαν σήμερα, 20 Αυγούστου γιορτάζουμε την Διεθνή Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, η οποία καθιερώθηκε το 1992 με πρωτοβουλία της Διεθνούς Εταιρείας για τα Δικαιώματα των Ζώων.

Photo by Lauren Kay on Unsplash
author-image Κατερίνα Τσιακαράκη

Σήμερα 20 Αυγούστου γιορτάζουμε την Διεθνή ημέρα Αδέσποτων Ζώων, η οποία καθιερώθηκε το 1992 με πρωτοβουλία της Διεθνούς Εταιρείας για τα Δικαιώματα των Ζώων. Με την πάροδο των χρόνων όλο και περισσότεροι άνθρωποι ευαισθητοποιούνται στο θέμα της φροντίδας των αδέσποτων, και αυτό φαίνεται από το γεγονός πως η δημοτικότητά της Διεθνούς Ημέρας Αδέσποτων Ζώων συνεχώς αυξάνεται. Την περσινή χρονιά μάλιστα, αυτή η ημέρα γιορτάστηκε σε περισσότερες από πενήντα χώρες παγκοσμίως.

Με αφορμή λοιπόν, την ημέρα εμείς συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές φιλοζωικές οργανώσεις στην Αθήνα, στις οποίες μπορείτε να απευθυνθείτε αν επιθυμείτε να βοηθήσετε ή να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο.

Τμήμα Αστικής Πανίδας Δήμου Αθηναίων

Μία οργάνωση του Δήμου Αθηναίων, που βοηθά όλα τα αδέσποτα ζωάκια της πόλης να βρουν ένα σπίτι. Στην ιστοσελίδα τους μπορείτε να δείτε όλα τα ζωάκια με τα στοιχεία αλλά και τις φωτογραφίες τους. Μάλιστα εκτός από την υιοθεσία το Τμήμα Αστικής Πανίδας Δήμου Αθηναίων, δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να καταγγείλουν περιστατικά κακοποίησης ζώων, να δηλώσουν ένα αδέσποτο που βρήκαν στον δρόμο, αλλά και να δηλώσουν την εξαφάνιση του δικού τους.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο animalscityofathens.gr
Τηλέφωνο:  2103239201-2
Διεύθυνση: Αιόλου 47, Αθήνα

Animal Action Hellas – Δράση για τα Ζώα στην Ελλάδα

Η Animal Action Hellas, μετράει ήδη έξι δεκαετίες δραστηριότητας και μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να συμβάλει στον τερματισμό της χρήσης ζώων σε τσίρκα και παραστάσεις, να φροντίζει τα ιπποειδή εργασίας, να επιδοτεί την στείρωση αδέσποτων γατών με έδρα την Αττική και πολλές ακόμα δραστηριότητες που βοηθούν στην προστασία των ζώων. Μέσα από το πρόγραμμα στειρώσεων του οργανισμού, μπορείτε με προνομιακή τιμή να στειρώσετε ένα αδέσποτο σκύλο ή γάτα. Στην ιστοσελίδα τους μπορείτε να βρείτε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να στηρίξετε το έργο τους.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Τηλέφωνο: 2103840010 / Διεύθυνση: Δ. Φαληρέως 43, Νέο Φάληρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: 10 τρόποι να βοηθήσουμε τα αδέσποτα12.09.2018

Συνύπαρξις Σωματείο Αγίων Αναργύρων Καματερού

Πρόκειται για ένα αναγνωρισμένο σωματείο για την φύση και τα ζώα με έδρα το δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Στην ιστοσελίδα της φιλοζωικής μπορείτε να δείτε φωτογραφίες αλλά και στοιχεία από σκύλους που προσφέρονται για υιοθεσία, τις ανάγκες που έχει το Σωματείο αλλά και τρόπους με τους οποίους μπορείτε να στηρίξετε το έργο τους.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
Διεύθυνση: Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό

Φιλοζωικό Σωματείο Καλλιθέας “Προστασία Δύστυχων Αδέσποτων Ζώων”

Ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που ξεκίνησε τη δράση του το 2005, η οργάνωση του οποίου βασίζεται αποκλειστικά σε εθελοντές. Με τα έσοδα από την ετήσια συνδρομή, αλλά και τα δύο μπαζάρ που οργανώνει στις γιορτές, η οργάνωση έχει εξελιχθεί, μετρώντας σήμερα 120 αδέσποτα που έχουν βρει σπίτι. Παράλληλα, έχουν πραγματοποιήσει στειρώσεις προκειμένου να περιοριστεί η δημιουργία αδέσποτων, εμβολιασμούς και αποπαρασιτώσεις.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

Αδέσποτες Φωνές – Stray Voices Μοσχάτου Ταύρου

‘Ενα μη κερδοσκοπικό σωματείο περίθαλψης και προστασίας αδέσποτων, το οποίο δραστηριοποιείται από εθελοντές οι οποίοι γνωρίστηκαν μέσω του διαδικτύου. Ιδρύθηκε το 2003 και σας δίνει την δυνατότητα είτε να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο, είτε να το φιλοξενήσετε, ακόμα και να γίνετε εθελοντές στην οργάνωση.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο stray.gr και στο Facebook

Save a Greek Stray

Μία φιλοζωική μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία φιλοξενεί αδέσποτα ζωάκια. Μέσα από την ιστοσελίδα τους μπορείτε να βρείτε κατοικίδια που θα θέλατε να υιοθετήσετε. Αν δεν έχετε τη δυνατοτήτα όμως να υιοθετήσετε, μπορείτε να φροντίσετε για αυτό καλύπτοντας τις βασικές ανάγκες του μέχρι να καταφέρει να βρει τη νέα μόνιμη στέγη του, μέσω της εικονικής υιοθεσίας.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.
Τηλέφωνο: 22950 35612

Dogs’ Voice

Ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί από το 2015, με ψηφιακή πλατφόρμα για υιοθεσίες καθώς και για φιλοξενίες αδέσποτων σκύλων. Μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάς, με την οποία μπορείτε να στηρίξετε το έργο του οργανισμού.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο dogsvoice.gr
Τηλέφωνο: ,210322 5967 /Διεύθυνση: Πλατεία Κλαυθμώνος

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b