MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τα 6 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε τοξική σχέση με τον εαυτό σας

Η ανάλυση του εαυτού μας είναι δύσκολο αλλά απαραίτητο στάδιο και υπάρχει τρόπος να την ξεκινήσουμε με την πιο υγιή διαδικασία.

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash
Monopoli Team

Έχεις διαβάσει σίγουρα πολλά άρθρα για τα red flags του φίλου σας ή για τις προβληματικές συμπεριφορές των γύρω σας αλλά τι γίνεται όταν όλη η τοξικότητα που βιώνετε, είναι εσωτερικευμένη και εκδηλώνεται με διάφορες μορφές προς τα έξω;

Όταν η τοξικότητα ξεκινάει από τη σχέση με τον ίδιο μας τον εαυτό, θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί υποδηλώνει πως καμία από τις σχέσεις που χτίζουμε, δεν μπορεί να έχει υγιή θεμέλια. Πριν λοιπόν από οποιαδήποτε άλλη ανάλυση, καλό είναι να ξεκινήσουμε από τον δεσμό που έχουμε με εμάς καθώς όπως υποστηρίζει η ψυχολόγος, Dr Lalitaa Suglani: «Το να είσαι σε μια τοξική σχέση, πηγάζει από την αντίληψη που έχεις για τον εαυτό σου. Αξίζει να δείχνεις σεβασμό και αγάπη προς εκείνον».

Η τοξική σχέση με τον εαυτό μας δεν περιορίζεται μόνο στο αρνητικό self talk. «Μπορεί να σημαίνει ότι αγνοούμε την υγεία μας και τα προειδοποιητικά σημάδια του οργανισμού μας ενώ τείνουμε να κατηγορούμε τον εαυτό μας για τα πάντα».

Διαβάστε περισσότερα στο Jenny.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ3 λόγοι για τους οποίους δεν χρειάζεται να ασχολείστε με τα κιλά σας12.09.2018

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b