MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

White Noise: Άνταμ Ντράιβερ και Γκρέτα Γκέργουιγκ «ανοίγουν» το 79ο Φεστιβάλ Βενετίας

Η μαύρη κωμωδία «White Noise» του Νόα Μπάουμπαχ,, με πρωταγωνιστές τους Άνταμ Ντράιβερ και Γκρέτα Γκέργουιγκ, θα είναι η εναρκτήρια ταινία του φετινού 79ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

White Noise: Άνταμ Ντράιβερ και Γκρέτα Γκέργουιγκ «ανοίγουν» το 79ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας
Η μαύρη κωμωδία «White Noise» του Νόα Μπάουμπαχ,, με πρωταγωνιστές τους Άνταμ Ντράιβερ και Γκρέτα Γκέργουιγκ, θα είναι η εναρκτήρια ταινία του φετινού 79ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. | Φωτογραφία: Venice Film Festival |
Monopoli Team

Η μαύρη κωμωδία του Νόα Μπάουμπαχ, «White Noise», με ένα υποδειγματικό καστ το οποίο περιλαμβάνει τους Άνταμ Ντράιβερ, Γκρέτα Γκέργουιγκ και Τζόντι Τέρνερ-Σμιθ, αναμένεται να ανοίξει το επερχόμενο 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Η ταινία, η οποία θα πραγματοποιήσει παγκόσμια πρεμιέρα στο διαγνωστικό τμήμα στις 31 Αυγούστου, αποτελεί την πρώτη πρωτότυπη παραγωγή του Netflix που ανοίγει το δημοφιλές φεστιβάλ.

Λίγα λόγια για την ταινία

Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Ντον Ντελίλο, το «White Noise» ακολουθεί τον Jack (Άνταμ Ντράιβερ), έναν Καθηγητή χιτλερικών σπουδών σε κολέγιο «Ελευθέριων Τεχνών» στις κεντροδυτικές πολιτείες. Με την τέταρτη σύζυγο του Babette ( Γκρέτα Γκέργουιγκ) και τα παιδιά τους προσπαθούν να πλοηγηθούν στα αχαρτογράφητα νερά της οικογενειακής ζωής. Αλλά η ύπαρξη τους θα δοκιμαστεί όταν ένα «αερομεταδιδόμενο τοξικό δυστύχημα» τους εξαναγκάσει να αντιμετωπίσουν την απειλή του θανάτου μαζί.

Στο καστ της ταινίας περιλαμβάνονται, επίσης, οι Ντον Τσιντλ, Ράφεϊ Κάσιντι, Σαμ Νίβολα, Μέι Ρόουζ Νίβολα, André Lauren Benjamin και Λαρς Άιντινγκερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Βενετίας 2022: Θα είναι οι Χάρι Στάιλς, Τιμοτέ Σαλαμέ και Κέιτ Μπλάνσετ στη φετινή Μόστρα;12.09.2018

Ποιες άλλες ταινίες του Netflix αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα στη Μόστρα

Τελευταία φορά που φιλμ του Νόα Μπάουμπαχ προβλήθηκε στο Λίντο ήταν το 2019 η «Ιστορία Γάμου», επίσης πρωτότυπη παραγωγή του Netflix. Φέτος, το «White Noise» αναμένεται να ηγηθεί των ταινιών της δημοφιλούς streaming πλατφόρμας που θα παρουσιαστούν στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, συμπεριλαμβανομένου και του βιογραφικού δράματος του Άντριου Ντόμινικ για τη Μέριλιν Μονρόε, με τίτλο «Blonde»όπου η Άνα ντε Άρμας υποδύεται την εμβληματική σταρ του Χόλιγουντ.

Άλλες ταινίες του Netflix, οι οποίες σύμφωνα με δημοσιεύματα πιθανολογείται να κάνουν πρεμιέρα στο Λίντο, είναι το «Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths» του βραβευμένου με Όσκαρ Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου, που αφηγείται την ιστορία ενός Μεξικανού δημοσιογράφου και ντοκιμαντερίστα σε υπαρξιακή κρίση και η μοντέρνα τραγωδία του Ρομέν Γαβράς «Athena».

Η Βενετία τα προηγούμενα χρόνια μετατράπηκε σε ένα αρκετά φιλόξενο μέρος για τις οσκαρικών επιδιώξεων παραγωγές του Netflix, δεδομένου ότι οι Κάννες έχουν ως προαπαιτούμενο οι ταινίες να κυκλοφορήσουν στις γαλλικές κινηματογραφικές αίθουσες και να ακολουθήσουν ένα διάστημα δεκαπέντε μηνών αναμονής πριν γίνουν διαθέσιμες στις streaming πλατφόρμες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ12 συναρπαστικά βιβλία που θα απολαύσουμε στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη μέσα στο 202212.09.2018

Τι δήλωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ

«Είναι μεγάλη τιμή για το 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας να ανοίξει με τον Λευκό Θόρυβο», δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Αλμπέρτο Μπάρμπεραμ, ο οποίος επαίνεσε την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Ντελίλο από τον Μπάουμπαχ ως ένα «πρωτότυπο, φιλόδοξο και συναρπαστικό έργο τέχνης το οποίο κινείται σε πολλαπλά  επίπεδα: Δραματικό, ειρωνικό και σατιρικό». 

«Το αποτέλεσμα είναι μια ταινία που εξετάζει τις εμμονές μας, τις αμφιβολίες και τους φόβους μας όπως αυτοί εκδηλώνονταν τη δεκαετία του 1980, ωστόσο με καθαρούς παραλληλισμούς  με τη σημερινή πραγματικότητα», πρόσθεσε ο Μπάρμπεραμ.

Ενώ, ο σκηνοθέτης της ταινίας Νόα Μπάουμπαχ δήλωσε «Είναι πραγματικά υπέροχο που επιστρέφω στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και μια ξεχωριστή τιμή που το «White Noise» θα είναι η εναρκτήρια ταινία. Αυτό είναι ένα μέρος που αγαπάει το σινεμά τόσο πολύ και αισθάνομαι ενθουσιασμένος που θα βρεθώ ανάμεσα στους εξαιρετικούς κινηματογραφικούς δημιουργούς και τις ταινίες που έκαναν πρεμιέρα εδώ». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 ρόλοι του Άνταμ Ντράιβερ που μας έκαναν να τον αγαπήσουμε12.09.2018

To 79o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα διεξαχθεί από τις 31 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στις 26 Ιουλίου.

Πηγή: Variety

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b