MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
TOP 10

10 ρόλοι του Άνταμ Ντράιβερ που μας έκαναν να τον αγαπήσουμε

Σήμερα ο “καλύτερος ηθοποιός της γενιάς του” κατά τον Σκορσέζε γιορτάζει τα 37α του γενέθλια κι εμείς θυμόμαστε 10 ρόλους του, που απέδειξαν πόσο ταλαντούχος είναι.

Monopoli Team

Σήμερα έχει γενέθλια ο Άντραμ Ντράιβερ, γνωστός και ως Κάιλο Ρεν στους φανατικούς των Star Wars ή και ως “ο καλύτερος ηθοποιός της γενιάς του” σύμφωνα με τον Μάρτιν Σκορσέζε.

Στα 37 του χρόνια έχει παίξει σε μόλις 28 ταινίες (τρεις από τις οποίες πρόκειται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2021), καθώς άργησε να αποχωριστεί το αγαπημένο του θέατρο και να πει επιτέλους το “ναι” στη μικρή και στη μεγάλη οθόνη. Παρ’ όλ’ αυτά, κάθε ρόλος του είναι και μοναδικός, αφού ο Ντράιβερ αφοσιώνεται πλήρως σε καθετί που κάνει, είτε πρόκειται για πρωταγωνιστικό είτε για δευτερεύοντα ρόλο – αν και δεν θεωρεί τον εαυτό του “μεθοδικό ηθοποιό”. Αστείος, αμήχανος, τρομακτικός, ο Ντράιβερ τα κάνει όλα με επιτυχία και μας πείθει κάθε φορά.

Εμείς, με αφορμή τα 37α γενέθλια του θυμόμαστε δέκα κορυφαίους ρόλους του που αποδεικνύουν το ταλέντο του και μας κάνουν να τον αγαπήσουμε ακόμα πιο πολύ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧάρι Στάιλς: Γίνεται το πρώτο ανδρικό εξώφυλλο της Vogue και προκαλεί αντιδράσεις12.09.2018

Ρίκ Σμόλαν στο «Διασχίζοντας την Έρημο»

Σε αυτή την απλή, αλλά εντυπωσιακή ταινία αυστραλέζικης παραγωγής του 2013, ο Ντράιβερ υποδύθηκε τον Ρίκ Σμόλαν, έναν φωτογράφο που ακολουθεί το ταξίδι της Ρόμπιν στην έρημο της Αυστραλίας. Τελικά, ο χαρακτήρας του Ντράιβερ ερωτεύεται την Ρόμπιν, και η χημεία των δύο πρωταγωνιστών είναι απερίγραπτη.

Τόμπι Γρουμέτ στο «Ο Άνθρωπος Που Σκότωσε Τον Δον Κιχώτη»

Ένας από τους πιο ιδιαίτερους ρόλους του Ντράιβερ είναι σε μία ταινία που ο Terry Gilliam προσπάθησε να πραγματοποιήσει πολλές φορές μέσα σε 29 χρόνια. Για τον ρόλο του Ντράιβερ ο Gilliam είχε επιλέξει τον Τζόνι Ντεπ, τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, τον Ρόμπιν Γουίλιαμς και τον Τζακ Ο’ Κόνελ. Τελικά, η ταινία πραγματοποιήθηκε με τον Άνταμ Ντράιβερ στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μπορεί τελικά να μην ήταν μεγάλη επιτυχία, ο Ντράιβερ όμως ήταν απολαυστικός.

Λεβ στο «Frances Ha»

Πριν την “Ιστορία Γάμου”, ο Ντράιβερ είχε συνεργαστεί ξανά με τον Νόα Μπάουμπαχ στην δραματική/κωμική ταινία “Frances Ha”. Εδώ ο ρόλος του Ντράιβερ βέβαια δεν ήταν τόσο μεγάλος, αφού υποδύεται τον σύντροφο της πρωταγωνίστριας, έναν χαλαρό, hipster τύπο, που όμως και πάλι μας κερδίζει.

Αλ Κόντι στο «Inside Llewyn Davis»

Άλλη μια ταινία στην οποία ο Άνταμ Ντράιβερ δεν είχε μεγάλο ρόλο, αλλά απέδειξε ότι μπορεί να τα κάνει όλα, είναι το “Inside Llewyn Davis”, μία ταινία του 2013 από τους αδερφούς Κοέν. Στην ταινία αυτή, λοιπόν, ο Ντράιβερ είναι απολαυστικά ξεκαρδιστικός ως ο Αλ Κόντι, ένας τραγουδιστής της country που μαζί με τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ παίζουν ένα τραγούδι για τον Ντέιβις (Όσκαρ Άιζακ). Η βαριά φωνή του Ντράιβερ φυσικά κλέβει την παράσταση.

Φλιπ στο «BlackKklansman»

Μία από τις καλύτερες ταινίες του 2018 είναι αυτή που έδωσε στον Ντράιβερ την πρώτη του υποψηφιότητα στα Όσκαρ για το βραβείο του Β’ Ανδρικού Ρόλου. Φυσικά μιλάμε για το BlackKklansman του Σπάικ Λι, που αφηγείται την προσπάθεια ενός Αφροαμερικανού αστυνόμου, του Ρον (Τζον Ντέιβιντ Γουάσινγκτον), να παρεισφρήσει στην ρατσιστική οργάνωση KKK με την βοήθεια του Εβραίου συνεργάτη του, Φλιπ, που υποδύεται καταπληκτικά ο Άντραμ Ντράιβερ.

Πάτερσον στο «Πάτερσον»

Στην ταινία “Πάτερσον” παρακολουθούμε την ζωή ενός οδηγού λεωφορείου, ονόματι Πάτερσον, που ζει στο Πάτερσον, του Νιου Τζέρσι. Η ζωή του είναι φυσικά απίστευτα ρουτινιασμένη και περιστρέφεται γύρω από τη δουλειά για τη σύζυγό του. Κάποια στιγμή, όμως, ο Πάτερσον αρχίζει να γράφει ποίηση και εκεί είναι που ο Άνταμ Ντράιβερ μας αποδεικνύει ότι μπορείς να είσαι εκπληκτικός ηθοποιός, χωρίς να χρειαστεί να προβείς σε καμία απολύτως υπερβολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Μάρτιν Σκορσέζε έγινε 80: Η σκηνοθετική του μαεστρία μέσα από πέντε κορυφαίες ταινίες12.09.2018

Πράκτορας Ντάνιελ Τζόουνς στο «The Report»

Φαίνεται ότι το 2019 ήταν η χρονιά του Ντράιβερ, αφού εκτός από την Ιστορία Γάμου, πρωταγωνίστησε επίσης και στο The Report. Η ταινία λέει την ιστορία ενός πράκτορα του FBI, που ερευνά τα βασανιστήρια που η CIA κάνει σε ύποπτους για τρομοκρατία. Αποκαλύπτει μία σειρά από μυστικά και αδικίες, που φυσικά τον βάζουν σε κίνδυνο. Αν σκεφτεί κανείς την απόφαση του Ντράιβερ να καταταγεί στο ναυτικό μετά τα γεγονότα των Δίδυμων Πύργων, αυτή η ταινία φαίνεται το τέλειο κλείσιμο αυτού του κεφαλαίου.

Φραντσίσκο Γκαρούπε στη «Σιωπή»

Στην ίσως πιο υποτιμημένη ταινία του Σκορσέζε, ο Άνταμ Ντράιβερ μας χάρισε μία από τις πιο συγκλονιστικές του ερμηνείες ως ένας ιησουίτης μοναχός του 1640, που ταξιδεύει με ακόμη έναν Πορτογάλο ιηουσίτη (Άντριου Γκάρφιλντ), για να βρουν τον δάσκαλό τους (Λίαμ Νίσον). Παρ’ όλο που εισπρακτικά δεν ήταν από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του σκηνοθέτη (αλλά και του Ντράιβερ), πρόκειται για μία εκπλητική ταινία, που σίγουρα αξίζει να δείτε, όσοι δεν προλάβατε.

Κάιλο Ρεν στο «Star Wars»

Ναι, η τελευταία τριλογία Star Wars δεν ήταν από τις πιο επιτυχημένες, ενώ το “τέλος” του Κάιλο Ρεν ήταν για πολλούς απογοητευτικό. Παρ’ όλ’ αυτά, δεν υπάρχει άλλος ηθοποιός που θα μπορούσε να υποδυθεί καλύτερα τον -κάποιες φορές- “κακογραμμένο” Κάιλο Ρεν, χωρίς μάλιστα να κάνει “γελοία” τα διάφορα ξεσπάσματά του. Μάλιστα, για πολλούς ο Άνταμ Ντράιβερ “κουβάλησε” με την ερμηνεία του πολλές σκηνές από τα τρία τελευταία Star Wars, που εμείς για να είμαστε ειλικρινείς απολαύσαμε χωρίς πολλές ενστάσεις.

Τσάρλι Μπάρμπερ στην «Ιστορία Γάμου»

Ο Ντράιβερ κατάφερε να ισορροπήσει την ευαισθησία και την ένταση του ρόλου του, παραμένοντας κάθε στιγμή ρεαλιστικός για την πραγματικότητα ενός διαζυγίου. Κάποιες φορές τον μισήσαμε, άλλες φορές τον λυπηθήκαμε, και άλλες φορές ταυτιστήκαμε με τον Τσάρλι. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Άνταμ Ντράιβερ σίγουρα άξιζε την υποψηφιότητα για Βραβείο Όσκαρ, που τα επόμενα χρόνια θα γίνονται σίγουρα όλο και περισσότερες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα Θραύσματα μιας Γυναίκας: Η ταινία που – ίσως – χαρίσει το Όσκαρ στη Βανέσα Κίρμπι12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b