MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΑ

12 συναρπαστικά βιβλία που θα απολαύσουμε στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη μέσα στο 2022

Καθώς και η νέα χρονιά φέρνει μαζί της πολυάριθμες και πολλά υποσχόμενες μεταφορές αγαπημένων βιβλίων στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη, εμείς σας παρουσιάζουμε δώδεκα από τους πιο ενδιαφέροντες τίτλους που θα απολαύσουμε το 2022 διασκευασμένους στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

12 συναρπαστικά βιβλία που θα απολαύσουμε στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη μέσα στο 2022
Αριστούλα Ζαχαρίου

Ο συναρπαστικός κόσμος του βιβλίου αποτελούσε από πάντα πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και το 2022 δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς μια πληθώρα συναρπαστικών μυθοπλαστικών και μη βιβλίων ετοιμάζεται να «ζωντανέψει» στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη, επεκτείνοντας, παράλληλα, τις λίστες μας με καινούριες και ενδιαφέρουσες αναγνωστικές προτάσεις.

Πράγματι η διασκευή ενός βιβλίου στον κινηματογράφο και την τηλεόραση αποτελεί μια περίπλοκή διαδικασία. Είτε πρόκειται για μυθιστορήματα με κινηματογραφική αίσθηση όπου η γλώσσα του συγγραφέα δημιουργεί ανυπέρβλητες οπτικές εικόνες έτοιμες για μεταφορά, είτε απλώς για μια πρωταρχική πηγή όπου βρίσκεται στο χέρι του σκηνοθέτη και του σεναριογράφου να την αναπτύξουν, είτε είναι η αυθεντικότητα της ιστορίας είτε το βάθος των χαρακτήρων που τα καθιστούν ελκυστικά μια είναι η αλήθεια: Η συνταγή της επιτυχίας έγκειται στο κατά πόσο οι δημιουργοί της ταινίας θα τιμήσουν την ουσία του βιβλίου, θα καταφέρουν να αιχμαλωτίσουν την ατμόσφαιρα και την αισθητική του, ενώ, παράλληλα, θα «συλλάβουν εκ νέου» την ιστορία για ένα εντελώς διαφορετικό μέσο.

Παρακάτω ακολουθούν μερικοί από τους πιο ενδιαφέροντες τίτλους βιβλίων που αναμένεται να δούμε στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη μέσα στο 2022.

Κινηματογραφικές διασκευές

«Έγκλημα στον Νείλο» της Αγκάθα Κρίστι

Η εμβληματική συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, Αγκάθα Κρίστι, «βάζει» έναν από τους πιο διάσημους ντεντέκτιβ στην ιστορία της λογοτεχνίας, τον Ηρακλή Πουαρό, πάνω σε ένα πλοίο για ένα ταξίδι στον Νείλο, σε αυτή τη συναρπαστική ιστορία ζήλιας, προδοσίας, αγάπης και εγκλήματος. Η ηρεμία που επικρατεί πάνω σε αυτό το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο διαταράσσεται όταν η Λινέτ Ρίτζγουεϊ, μια νέα και όμορφη γυναίκα που δείχνει να τα έχει όλα, βρίσκεται δολοφονημένη. Και τότε ο πολυαγαπημένος ντεντέκτιβ θα κληθεί να αποδείξει ότι κάτω από τον καυτό ήλιο της Αιγύπτου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Ο Κένεθ Μπράνα μετά το «Έγκλημα στο Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» καταπιάνεται με ένα ακόμη δημοφιλές μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι αναλαμβάνοντας και πάλι το τιμόνι της σκηνοθεσίας καθώς και τον ρόλο του ιδιοφυούς Πουαρό. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες από τις 10 Φεβρουαρίου 2022.
*Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός. 

«Εκεί που Τραγουδάνε οι Καραβίδες» της Ντέλια Όουενς

Το πολυβραβευμένο μυθιστόρημα της Ντέλια Όουενς, «Εκεί που Τραγουδάνε οι Καραβίδες», που σάρωσε σε πωλήσεις παγκοσμίως, αποτελεί μια ιστορία ενηλικίωσης, μυστηρίου και ωδής στη φύση, η οποία επικεντρώνεται γύρω από την Καία, ένα νεαρό κορίτσι που έζησε ολομόναχο και εγκαταλελειμμένο στους βάλτους κοντά στην πόλη Μπάρκλι Κόουβ της Βορείου Καρολίνας. Όταν το «χρυσό παιδί» της πόλης, ο νεαρός Τσέις Άντριους, βρίσκεται νεκρός, τότε οι υποψίες για τον θάνατο του πέφτουν πάνω στην Καία, το «κορίτσι του βάλτου», ένα πλάσμα ευαίσθητο και έξυπνο που κανένας δεν γνώριζε πραγματικά.

Το εκδοτικό φαινόμενο, με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα δέκα εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τη σκηνοθέτρια Ολίβια Νιούμαν με πρωταγωνιστές τους Χάρις Ντίκινσον, Ντέιζι Έντγκαρ-Τζόουνς, Ντέιβιντ Στράθερν κ.α. Πρεμιέρα: Ιούλιος 2022.
*Το βιβλίο κυκλοφορεί και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Δώμα. 

«Σάλεμς Λοτ» του Στίβεν Κινγκ

Με το δεύτερο κατά σειρά μυθιστόρημα του, «Σάλεμς Λοτ», ο δημοφιλής συγγραφέας Στίβεν Κινγκ, κατάφερε να εδραιωθεί ως μετρ του τρόμου, αναζωογονώντας τις συμβάσεις του είδους. Επίκεντρο της ιστορίας ένας σχετικά επιτυχημένος συγγραφέας, ο Μπεν Μίαρς, ο οποίος επιστρέφει στην γενέτειρα του, Σάλεμς Λοτ, ώστε να αντλήσει έμπνευση για το επόμενο του βιβλίο και να ξορκίσει τους «δαίμονες» των παιδικών του χρόνων. Καθώς θα αρχίσουν να συμβαίνουν, όμως, μια σειρά από παράξενα γεγονότα, ο Μπεν θα ανακαλύψει με τρόμο ότι η πόλη του μετατράπηκε σε εστία βαμπίρ.

Το κλασικό μυθιστόρημα τρόμου ενός από τους πιο διασκευασμένους εν ζωή συγγραφείς θα «ζωντανέψει» στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Σεπτέμβριο που μας έρχεται σε σκηνοθεσία Gary Dauberman.
*Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. 

«Λευκός Θόρυβος» του Ντον ΝτεΛίλο

Το βραβευμένο με το Εθνικό Βραβείο Βιβλίου μυθιστόρημα του σπουδαίου Αμερικανού συγγραφέα Ντον Ντελίλο, «Λευκός Θόρυβος», αφηγείται την ιστορία του Jack Gladney, Καθηγητή «Χιτλερικών Σπουδών» σε ένα πανεπιστήμιο στις κεντροδυτικές πολιτείες, όπου ο ίδιος μαζί με την τέταρτη σύζυγο του και τα τέσσερα παιδιά τους έρχονται αντιμέτωποι με τα «πάνω« και τα «κάτω» της οικογενειακής ζωής. Όλα βαίνουν καλώς έως ότου μια περιβαλλοντική καταστροφή με τη μορφή ενός «τοξικού νέφους» διαταράξει τις ζωές τους φέρνοντας τους αντιμέτωπους με τον φόβο του θανάτου.

Το γεμάτο ειρωνεία, κοινωνική σάτιρα και σκοτεινό χιούμορ μυθιστόρημα του Ντελίλο θα το απολαύσουμε στη μεγάλη οθόνη μέσα στο 2022 από τον υποψήφιο για Όσκαρ σκηνοθέτη Νόα Μπάουμπαχ («Ιστορία Γάμου») με πρωταγωνιστές τους Άνταμ Ντράιβερ και Γκρέτα Γκέργουιγκ.
*Το βιβλίο κυκλοφορεί και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Εστία. 

«Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού: Πετρέλαιο, Χρήμα, Φόνοι και η Γέννηση του FBI» του Ντέιβιντ Γκραν

Το μη-μυθοπλαστικό βιβλίο του δημοσιογράφου Ντέιβιντ Γκραν, «Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού: Πετρέλαιο, Χρήμα, Φόνοι και η Γέννηση του FBI», διαπραγματεύεται ένα από το πιο τερατώδη εγκλήματα στην αμερικανική ιστορία. Τη δεκαετία του 1920 τα μέλη της φυλής Οσέιτζ, στην Οκλαχόμα, υπήρξαν, ύστερα από την ανακάλυψη πετρελαίου στη γη τους, οι άνθρωποι με το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στον κόσμο. Ήταν τότε που ένα-ένα τα μέλη της φυλής άρχισαν να πεθαίνουν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Όταν οι θάνατοι έφτασαν τους 24 το νεοσύστατο τότε FBI ανέλαβε την υπόθεση και σε συνεργασία με ένα πρώην Ρέιντζερ, τον Τόμας Γουάιτ, και τους Οσέιτζ, ξεκίνησαν μια προσπάθεια αποκάλυψης της πιο ανατριχιαστικής συνομωσίας.

Ο Μάρτιν Σκορσέζε μεταφέρει το βιβλίο του Γκραν στη μεγάλη οθόνη και εμβαπτίζεται για πρώτη φορά στο είδος του γουέστερν επιστρατεύοντας, παράλληλα, δύο από τις σημαντικότερες μούσες του, τον Λεονάρντο Nτι Κάπριο και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Η ταινία αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες μέσα στο 2022.
*Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Λαβύρινθος. 

«Deep Water» της Πατρίσια Χάισμιθ

Το γεμάτο σασπένς ερωτικό ψυχολογικό θρίλερ της Πατρίσια Χαίσμιθ, «Deep Water», αποτελεί άλλη μια απόδειξη της σαρωτικής παρουσίας της σπουδαίας Αμερικανίδας συγγραφέως στον χώρο του αστυνομικού μυθιστορήματος. Πρωταγωνιστές οι Vic και Melinda Van Allen, ένα φαινομενικά τέλειο ζευγάρι σε ένα φαινομενικά ειδυλλιακό αμερικάνικο προάστιο. Όταν, όμως, ο έρωτας «παίρνει την κάτω βόλτα», τα προσωπεία σιγά σιγά υποχωρούν και μια ανατριχιαστική πραγματικότητα αρχίζει να αποκαλύπτεται. Τα ψυχολογικά παιχνίδια αποκτούν μια διεστραμμένη και επικίνδυνη τροπή, ενώ η αλήθεια με τη φαντασία αρχίζουν να διαπλέκονται.

Αυτό το περίπλοκο πορτραίτο μιας επικίνδυνης ψύχωσης που «ξεφυτρώνει» στο πιο απίθανο από όλα τα μέρη γίνεται ταινία με πρωταγωνιστές τους Μπεν Άφλεκ και Άνα ντε Άρμας. H κυκλοφορία της αναμένεται μέσα στο 2022.
*Για την αγγλόφωνη έκδοση του βιβλίου δείτε εδώ

«Χαμένα Κορμιά: Επεισόδια από τη Νεανική Ζωή Ενός Γιατρού του Δημόσιου Οργανισμού Υγείας της Σκωτίας» του Αλασντάιρ Γκρέι

Το βραβευμένο μυθιστόρημα «Χαμένα Κορμιά» αποτελεί ένα μεταμοντέρνο όραμα του «Φρανκεστάιν» της Μαίρη Σέλλεϋ δια χειρός του Σκωτσέζου συγγραφέα Αλασντάιρ Γκρέι. Σε αυτή την χιουμοριστική αλληγορία όπου οι επιθυμίες των αντρών έρχονται σε σύγκρουση με την ισχυρή αίσθηση ανεξαρτησίας των γυναικών, το παραδοσιακό «τέρας» αντικαθίσταται από την Bella Baxter, μια νεαρή και όμορφη ερωτομανή που επαναφέρεται στη ζωή με τον εγκέφαλο ενός βρέφους.

Οι υποψήφιοι για Όσκαρ Γιώργος Λάνθιμος (σκηνοθεσία) και Τόνι Μακναμάρα (διασκευασμένο σενάριο) ενώνουν για μια ακόμη φορά τις δυνάμεις τους μεταφέροντας στη μεγάλη οθόνη το εκκεντρικό μυθιστόρημα του «πατέρα» της σκωτσέζικης λογοτεχνικής «αναγέννησης». Την Έμμα Στόουν, στην τρίτη της συνεργασία με τον Έλληνα σκηνοθέτη, πλαισιώνουν οι Μάργκαρετ Κουάλεϊ, Γουίλεμ Νταφόε, Μαρκ Ράφαλο κ.α. Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2022.
*Το βιβλίο κυκλοφορεί και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Νεφέλη. 

«My Policeman» της Bethan Roberts» 12 συναρπαστικά βιβλία που θα απολαύσουμε στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη μέσα στο 2022

Εμπνευσμένο από τη ζωή του συγγραφέα E.M Forster και την πολύχρονη σχέση του με τον Bob Buckingham, το μυθιστόρημα της Bethan Roberts, «My Policeman», τοποθετείται στο Μπράιτον της δεκαετίας του 1950 και αφηγείται την ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου ανάμεσα σε έναν αστυνομικό, τον Tom Burgess, τη σύζυγο του, Marion, και τον εραστή του, Patrick. Σε μια εποχή όπου η ομοφυλοφιλία ήταν παράνομη, ο Tom αποφασίζει να παντρευτεί την ερωτευμένη μαζί του Marion παρά τα δυνατά αισθήματα που τρέφει για τον Πάτρικ, τον άνθρωπο που τον εισήγαγε σε έναν λαμπερό και εκλεπτυσμένο κόσμο. Marion και Patrick αποφασίζουν να τον μοιράζονται έως ότου ένας από τους τρεις λυγίσει και καταστρέψει τις ζωές όλων.

Χάρι Στάιλς, Έμα Κόριν και Ντέιβιντ Ντόσον υποδύονται στη μεγάλη οθόνη τους πρωταγωνιστές αυτής της τραγικής ερωτικής ιστορίας υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Μίχαελ Γκρανταγκ. Η ταινία θα κυκλοφορήσει από την Amazon στα τέλη του 2022.
*Το βιβλίο δεν κυκλοφορεί στα ελληνικά. Για την αγγλόφωνη έκδοση δείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο μεγάλο ψέμα της Πατρίτσια Χάισμιθ12.09.2018

Τηλεοπτικές διασκευές

«Πατσίνκο» της Min Jin Lee 12 συναρπαστικά βιβλία που θα απολαύσουμε στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη μέσα στο 2022

Το μυθιστόρημα της Μιν Τζιν Λι, «Πατσίνκο», βρέθηκε στη λίστα των New York Times με τα δέκα καλύτερα βιβλία για το 2017, ενώ, την ίδια χρονιά, ήταν ανάμεσα στους φιναλίστ για το Εθνικό Βραβείο Βιβλίου των ΗΠΑ. Μέσα στις σελίδες του ξεδιπλώνονται οι δυσκολίες, τα όνειρα και οι ελπίδες τεσσάρων γενεών μιας φτωχής οικογένειας Κορεατών μεταναστών στην Ιαπωνία του 20ου αιώνα. Τα μέλη της προσπαθούν να ελέγξουν τον πεπρωμένο τους, καθώς έρχονται αντιμέτωπα με ατέλειωτα ερωτήματα για την πίστη, την οικογένεια και την ταυτότητα.

Αυτή η ιστορία σθένους και οδυνηρής συναισθηματικής σύγκρουσης με επίκεντρο τη μεταναστευτική εμπειρία γίνεται σειρά και κάνει πρεμιέρα στις 25 Μαρτίου 2022 στην Apple Tv.
*Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ίκαρος. 

«Συζητήσεις με Φίλους» της Σάλι Ρούνεϊ 12 συναρπαστικά βιβλία που θα απολαύσουμε στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη μέσα στο 2022

Στο ντεμπούτο της δημοφιλούς Ιρλανδής συγγραφέως Σάλι Ρούνεϊ, «Συζητήσεις με Φίλους», δύο φοιτήτριες, φίλες και πρώην σύντροφοι, η συγκροτημένη και παρατηρητική Φράνσις και η όμορφη και αυτοκυριαρχούμενη Μπόμπι, συναντούν, κατά τη διάρκεια μιας ποιητικής βραδιάς στο Δουβλίνο, τη διακεκριμένη δημοσιογράφο Μελίσσα, παρασυρόμενες σιγά σιγά στον εκλεπτυσμένο και πολυτελή κόσμο της. Εκεί η Φράνσις θα γνωρίσει τον σύζυγο της Μελίσσα, έναν γοητευτικό ηθοποιό ονόματι Νικ. Το διασκεδαστικό φλερτ το οποίο δείχνει να ξεκινάει ανάμεσα τους γρήγορα θα καταλήξει σε μια επώδυνη οικειότητα.

Δύο χρόνια μετά την επιτυχημένη τηλεοπτική μεταφορά του «Normal People» («Κανονικοί Άνθρωποι») το BBC επιστρέφει με μια ακόμη διασκευή μυθιστορήματος της Σάλι Ρούνεϊ χρησιμοποιώντας την ίδια δημιουργική ομάδα, ανάμεσα τους και τον υποψήφιο για Όσκαρ σκηνοθέτη Λένι Άμπραμσον. Η σειρά αναμένεται να κάνει πρεμιέρα την Άνοιξη του 2022.
*Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πατάκη.  

«Φωτιά και Αίμα: Ένα Χρονικό των Ταργκάρυεν από τον Αίγκον τον Κατακτητή έως τον Αίγκον τον Γ΄» του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν 12 συναρπαστικά βιβλία που θα απολαύσουμε στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη μέσα στο 2022

H συναρπαστική ιστορία του Οίκου των Ταργκάρυεν «ζωντανεύει» στο μυθιστόρημα του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν, «Φωτιά και Αίμα: Ένα Χρονικό των Ταργκάρυεν από τον Αίγκον τον Κατακτητή έως τον Αίγκον τον Γ΄». Το βιβλίο τοποθετείται αιώνες πριν τα γεγονότα του «Game of Thrones» ξεκινώντας από την εποχή του θρυλικού Αίγκον του Κατακτητή, δημιουργού του «Σιδερένιου Θρόνου», και εξιστορώντας τις περιπέτειες πολλών γενεών Ταργκάρυεν που αγωνίστηκαν για να κρατηθούν στην εξουσία έως τον εμφύλιο πόλεμο που σχεδόν κατέστρεψε τη δυναστεία τους.

Σχεδόν τρία χρόνια από την τελευταία σεζόν της σειράς-φαινόμενο που άλλαξε την ιστορία της τηλεόρασης για πάντα και εν αναμονή του πολυσυζητημένου έκτου μέρους της σειράς βιβλίων «Το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου» από τον Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν, επιστρέφουμε για μια ακόμη φορά στο Γουέστερος με τη νέα σειρά της HBO «House of the Dragon», prequel του «Game of Thrones», βασισμένο στο «Φωτιά και Αίμα».
*Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Anubis. 

«Ουδέν νεώτερον από το δυτικόν μέτωπον» του Έριχ Μαρία Ρεμάρκ 12 συναρπαστικά βιβλία που θα απολαύσουμε στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη μέσα στο 2022

Το αντιπολεμικό αριστούργημα του Έριχ Μαρία Ρεμάρκ, «Ουδέν νεώτερον από το δυτικόν μέτωπον», τοποθετείται στα χαρακώματα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και περιγράφει την εφιαλτική εμπειρία του νεαρού στρατιώτη Πάουλ Μπόυμερ στο μέτωπο. Βρισκόμενος από τα θρανία στα χαρακώματα με έναν αφελή ενθουσιασμό, ο Πάουλ, όπως και οι περισσότεροι συνομήλικοι του, βλέπει όλα όσα έμαθε για το καθήκον, τον πολιτισμό και την πρόοδο να γίνονται θρύψαλα στο πεδίο της μάχης, ενώ ο ίδιος, παρά τις φρικαλεότητες του πολέμου, δίνει όρκο στον εαυτό του να μην υποκύψει στο μίσος που μετατρέπει νέους ανθρώπους σε θανάσιμους εχθρούς.

Ένα από τα καλύτερα πολεμικά μυθιστορήματα όλων των εποχών, βασισμένο στο προσωπικό βίωμα του ίδιου του συγγραφέα από τον πόλεμο, μεταφέρεται στη μικρή οθόνη από τον Έντουαρντ Μπέργκερ (σκηνοθεσία) και τους Λέσλι Πάτερσον και Ίαν Στόκελ (διασκευασμένο σενάριο) και αναμένεται να είναι διαθέσιμο στο Netflix μέσα στο 2022.
*Το βιβλίο κυκλοφορεί και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μίνωας. 

Τιμής Ένεκεν: Ο σπουδαίος Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν δεν θα μπορούσε να λείπει… 12 συναρπαστικά βιβλία που θα απολαύσουμε στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη μέσα στο 2022

Πρωταρχική πηγή για το σενάριο της πολυαναμενόμενης επικής σειράς φαντασίας της Amazon «The Lord of the Rings: The Rings of Power» αποτέλεσε η «Ιστορία της Μέσης Γης», ένας τεράστιος όγκος επιπλέον υλικού με τον οποίον το σύμπαν και η μυθολογία της Μέσης Γης επεκτάθηκε σημαντικά, καθώς και τα εκτενέστατα παραρτήματα του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», γραμμένα όλα από τον Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν. Ωστόσο, οι δημιουργοί της σειράς John D. Payne και Patrick McKay είναι αυτοί που θα κάνουν τη δουλειά…

Σύμφωνα με τους ίδιους η σειρά πρόκειται να «Συνενώσει όλες τις σημαντικές ιστορίες από την Δεύτερη Εποχή της Μέσης Γης συμπεριλαμβάνοντας την σφυρηλάτηση των είκοσι «Δαχτυλιδιών της Δύναμης», την άνοδο του σκοτεινού άρχοντα Σάουρον, την επική ιστορία του Νούμενορ και την τελευταία συμμαχία ανάμεσα στα ξωτικά και τους ανθρώπους». 

Το φιλόδοξο πρότζεκτ της Amazon, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του 2022, θεωρείται η ακριβότερη σειρά στην ιστορία της τηλεόρασης με κόστος που ξεπερνά το ένα δις δολάρια. Η πλοκή πρόκειται να ακολουθήσει μια σειρά από πολυάριθμους νέους αλλά και οικείους μας χαρακτήρες καθώς έρχονται αντιμέτωποι με την ανάδυση του κακού στη Μέση Γη, χιλιάδες χρόνια πριν τις περιπέτειες του Φρόντο Μπάγκινς και της Συντροφιάς του Δαχτυλιδιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑγκάθα Κρίστι: Τα 10 καλύτερα μυθιστορήματα της βασίλισσας της αστυνομικής λογοτεχνίας12.09.2018

Αν ωστόσο ο Σεπτέμβριος σας φαίνεται πολύ μακριά, καταδυθείτε στο συναρπαστικό σύμπαν του εμβληματικού συγγραφέα μέσα από μυθιστορήματα που άφησαν εποχή όπως: «Χόμπιτ», «Η Πτώση της Γκοντόλιν», «Μπέρεν και Λούθιεν», «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού», «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Οι Δύο Πύργοι», «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η επιστροφή του Βασιλιά» (εκδόσεις Κέδρος) «Σιλμαρίλλιον»,  «Τα Παιδιά του Χούριν» (εκδόσεις Αίολος).

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b