MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Φεστιβάλ Βενετίας 2022: Θα είναι οι Χάρι Στάιλς, Τιμοτέ Σαλαμέ και Κέιτ Μπλάνσετ στη φετινή Μόστρα;

Με το πρόγραμμα του 79ου Διεθνούς Φεστιβάλ της Βενετίας να ανακοινώνεται επισήμως την ερχόμενη εβδομάδα, δημοσιεύματα θέλουν μερικές από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της φετινής χρονιάς να έχουν «κλειδώσει» μια θέση στη φετινή Μόστρα.

Φεστιβάλ Βενετίας 2022: Θα είναι οι Χάρι Στάιλς, Τιμοτέ Σαλαμέ και Κέιτ Μπλάνσετ στη φετινή Μόστρα;
«Don’t Worry Darling»
Monopoli Team

Σύμφωνα με το περιοδικό Variety, καθώς ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, Αλμπέρτο Μπάρμπερα, εξακολουθεί να βλέπει ταινίες και να «μαστορεύει» τις επιλογές του λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση του φετινού lineup την ερχόμενη εβδομάδα, πολλές πολυαναμενόμενες ταινίες, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, έχουν ήδη «κλειδώσει» ή υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να ξεκινήσουν το ταξίδι τους στις κινηματογραφικές αίθουσες από το Λίντο.

Τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο

Ένα είναι το σίγουρο, τα μεγάλα αμερικανικά κινηματογραφικά στούντιο και οι πλατφόρμες streaming πρόκειται να «επιβιβαστούν» στη Βενετία πάνοπλα. Η Warner Bros. αναμένεται να στείλει το καυτό ψυχολογικό θρίλερ «Don’t Worry Darling», δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα της Ολίβια Γουάιλντ με πρωταγωνιστές τους Φλόρενς Πιου και Χάρι Στάιλς. Ενώ, η Focus Future, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα δηλώσει το παρόν στη Μόστρα με την ταινία του Τοντ Φιλντ «Tár», στην οποία η Κέιτ Μπλάνσετ υποδύεται τον μυθοπλαστικό χαρακτήρα της Lydia Tár, μιας υποτιθέμενα εκ των σημαντικότερων μαέστρων στον κόσμο και πρώτης γυναίκας αρχιμουσικού μιας μεγάλης γερμανικής ορχήστρας.  

Από το Netflix λέγεται να έχει «κλειδώσει» στα σίγουρα το βιογραφικό δράμα του Άντριου Ντόμινικ για τη Μέριλιν Μονρόε, με τίτλο «Blonde», όπου η Άνα ντε Άρμας υποδύεται την εμβληματική σταρ του Χόλιγουντ. Ενώ, από τις υπόλοιπες επερχόμενες ταινίες της δημοφιλούς πλατφόρμας πιθανόν να προβληθούν στο φεστιβάλ, ο «Λευκός Θόρυβος», διασκευή του ομότιτλου μυθιστορήματος του Ντον Ντελίλο σε σκηνοθεσία Νόα Μπάουμπαχ με τους Άνταμ Ντράιβερ και Γκρέτα Γκέργουιγκ. Η ταινία «Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths» του βραβευμένου με Όσκαρ Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου, η οποία αφηγείται την ιστορία  ενός Μεξικανού δημοσιογράφου και ντοκιμαντερίστα σε υπαρξιακή κρίση. Και η μοντέρνα τραγωδία του Ρομέν Γαβράς «Athena».

«Blonde» | Φωτογραφίες: https://netflixqueue.com

Η MGM- ιδιοκτησίας Amazon- θα βρίσκεται, σύμφωνα με το Variety, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας με την ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο, «Bones and All», στην οποία οι Τιμοτέ Σαλαμέ και Τέιλορ Ράσελ ερμηνεύουν δύο κανίβαλους εραστές που πραγματοποιούν ένα ταξίδι κατά μήκος της Αμερικής τη δεκαετία του 1980.

Η Amazon, είναι πολύ πιθανό, επίσης, να παρουσιάσει, στο Λίντο, την πρώτη της αργεντίνική πρωτότυπη παραγωγή, το πολιτικό δράμα «1985», σκηνοθετημένο από τον auteur Santiago Mitre. Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία, με κεντρικό ήρωα τον δημόσιο κατήγορο Julio Strassera, έναν νεαρό δικηγόρο και την άπειρη νομική του ομάδα, οι οποίοι τολμούν να ασκήσουν δίωξη στους επικεφαλής του αιματηρού δικτατορικού καθεστώτος της χώρας, σε μια μάχη ενάντια στα προγνωστικά και τον χρόνο, απτόητοι από απειλές θανάτου. 

Η indie ταινία του Ιταλού σκηνοθέτη Αντρέα Παλαόρο, «Monica», φαίνεται να έχει κλειδώσει και αυτή για το lineup του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Πρωταγωνίστρια η τρανς ηθοποιός Trace Lysette ως μια τρανς γυναίκα που επιστρέφει σπίτι για να φροντίσει την ετοιμοθάνατη μητέρα της, την οποία και ενσαρκώνει η Πατρίσια Κλάρκσον.

Το νέο φιλμ του Πολ Σρέιντερ, «The Master Gardener», θεωρείται πιθανό για προβολή στο Εκτός Διαγωνισμού επίσημο πρόγραμμα, δεδομένου ότι ο Αμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος θα τιμηθεί φέτος από τους διοργανωτές με τον Χρυσό Λέοντα για το σύνολο της καριέρας του. Το «The Master Gardener» αφηγείται την ιστορία ενός κηπουρού με το όνομα Narvel Roth (Τζόελ Έτζερτον), ο οποίος φροντίζει μια ιδιοκτησία στη Λουϊζιάνα που ανήκει σε μια πλούσια χήρα (Σιγκούρνι Γουίβερ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟκτώ μουσικές βιογραφίες που θ’ απολαύσουμε στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη12.09.2018

Ταινίες από όλο τον κόσμο

Ανάμεσα στις παραγωγές από τον υπόλοιπο πλανήτη, οι οποίες, όπως ισχυρίζεται το ρεπορτάζ, υπάρχει πιθανότητα να παρουσιαστούν στη Βενετία είναι το δράμα του πρόσφατα φυλακισμένου Ιρανού δημιουργού Τζαφάρ Παναχί, με τίτλο «No Bears», για δύο παράλληλες ερωτικές ιστορίες που έρχονται αντιμέτωπες με τις δυσκολίες της ζωής στο σύγχρονο Ιράν. Το πρόσφατο φιλμ του Νοτιοκορεάτη Hong Sang Woo, με τίτλο «Walk Up», όπως και το «Love Life» του βραβευμένου Ιάπωνα σκηνοθέτη Κότζι Φουκάντα, για μια ευτυχισμένη σύζυγο που αποφασίζει να φροντίσει τον μέχρι πρότινος εξαφανισμένο πατέρα του γιού της, όταν αυτός εμφανίζεται ξανά κωφός, άρρωστος και άστεγος και το «Kubi» του βραβευμένου στη Βενετία Ιάπωνα σκηνοθέτη, ηθοποιού και συγγραφέα Τακέσι Κιτάνο.

Από τη Γαλλία, το δράμα της Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι «Les Enfants Des Autres», με πρωταγωνιστές τους Βιρζινί Εφιρά, Ροσντί Ζεμ και Κιάρα Μαστρογιάννι, φημολογείται να έχει διασφαλιστεί για το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ όπως και το ντεμπούτο μεγάλου μήκους της Άλις Ντιοπ, «Saint Omer», βασισμένο στην αληθινή ιστορία μιας γυναίκας από τη Σενεγάλη, η οποία κατηγορήθηκε ότι σκότωσε την 15 μηνών κόρη της, εγκαταλείποντας την σε ένα παλιρροιακό κύμα στις ακτές της Νότιας Γαλλίας.

Από την Ιταλία πιθανολογείται να παρουσιαστεί η ταινία του Εμανουέλε Κριαλέζε, «L’Immensità», με πρωταγωνίστρια την Πενέλοπε Κρουζ, ενώ το ίδιο ισχύει για το «Il Signore Delle Formiche» του Τζάνι Αμέλιο για τον Ιταλό ποιητή, δραματουργό και σκηνοθέτη Άλντο Μπραϊμπάντι που φυλακίστηκε το 1968 εξαιτίας ενός αντι-gay νόμου της φασιστικής περιόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤζούλιαν Μουρ: Η κορυφαία ηθοποιός είναι η νέα πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Βενετίας12.09.2018

Υπομονή μέχρι τις 26 Ιουλίου

Αν ισχύουν ή όχι οι προβλέψεις για το φετινό lineup του 79ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας μένει να το δούμε στις 26 Ιουλίου όταν και θα ανακοινωθεί το επίσημο πρόγραμμα.

Πηγή: Variety

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b