MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

Δίαιτα συνδυασμού τροφών: Τι είναι και τι πρέπει να προσέχετε

Έχετε ακούσει πως δεν πρέπει να συνδυάζετε κάποιες τροφές με κάποιες άλλες; Για παράδειγμα ότι δεν πρέπει να τρώτε άμυλο με πρωτεΐνη στο ίδιο γεύμα. Μήπως πάλι έχετε διαβάσει ότι κάποιοι συνδυασμοί τροφίμων βοηθούν περισσότερο στο αδυνάτισμα;

Monopoli Team

Η δίαιτα συνδυασμού τροφίμων εστιάζει στο να μην αναμιγνύονται ορισμένα μακροθρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπος) και να μην τρώτε μαζί ορισμένες ομάδες τροφίμων (όπως άμυλο και πρωτεΐνες ή λίπος και πρωτεΐνες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔιατροφή και αδυνάτισμα: Πόσο «αθώα» είναι τα ζυμαρικά;12.09.2018

Η συγκεκριμένη θεωρία υποστηρίζει ότι η ταυτόχρονη κατανάλωση ορισμένων τροφών επηρεάζει την πέψη – λόγω των διαφορετικών ενζύμων που απαιτούνται ή του διαφορετικού επιπέδου pH ή του ρυθμού πέψης αυτών των τροφίμων. Οι υποστηρικτές αυτής της θεωρίας πιστεύουν ότι ο συνδυασμός κάποιος τροφίμων μπορεί να οδηγήσει σε παραγωγή τοξινών και να προκαλέσει πεπτικά προβλήματα και προβλήματα υγείας.

Η αλήθεια όμως είναι ότι οι συνδυασμοί τροφίμων δεν έχουν νόημα για πολλούς λόγους. Πρώτον, το σώμα σας κάνει πολύ καλή δουλειά απελευθερώνοντας τα ένζυμα που απαιτούνται για την πέψη ενός γεύματος, ανεξάρτητα από το τι έχετε καταναλώσει. Με απλά λόγια, το σώμα σας παρέχει ό, τι χρειάζεται για να ολοκληρώσει τη δουλειά της διάσπασης της τροφής και της απορρόφησης των θρεπτικών ουσιών από το γαστρεντερικό σας σωλήνα στην κυκλοφορία του αίματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑυτές οι 4 τροφές θα γίνουν ο «σύμμαχός» σας στην απώλεια βάρους12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b