MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

Το έχετε παρακάνει με την καφεΐνη; 5 σημάδια που πρέπει να προσέξετε

Η καφεΐνη βοηθά πολλούς από εμάς να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Όμως σε ορισμένες περιπτώσεις, οι παρενέργειες του αγαπημένου ροφήματος μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να σκεφτείτε να μειώσετε την ποσότητα.

Photo by Fahmi Fakhrudin on Unsplash
Photo by Fahmi Fakhrudin on Unsplash
Monopoli Team

Είτε πρόκειται για ατελείωτα φλιτζάνια καφέ κατά τη διάρκεια της δουλειάς είτε για ενεργειακά ποτά για να αποφύγουμε τη μεσημεριανή κούραση, φαίνεται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να περάσουν τη μέρα τους χωρίς λίγη καφεΐνη. Δεν είναι περίεργο εξάλλου που οι έρευνες δείχνουν πως ο καφές είναι το ρόφημα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση στον κόσμο.

Όπως όμως συμβαίνει με πολλά καλά πράγματα, η υπερβολική καφεΐνη μπορεί να είναι προβληματική, ακόμη και θανατηφόρα. Ενώ οι δηλητηριάσεις ή οι θάνατοι που προκαλούνται από την καφεΐνη είναι σπάνιες, παρόλα αυτά μπορούν να συμβούν.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Μάιο του 2018 στο Nutrients εντόπισε 92 περιπτώσεις στις οποίες βρέθηκε ότι η καφεΐνη ήταν η μοναδική αιτία θανάτου και σημείωσε ότι αυτές οι περιπτώσεις ήταν πιο συχνές μεταξύ βρεφών, ψυχιατρικών ασθενών και αθλητών παρά στον γενικό πληθυσμό.

Μια τέτοια περίπτωση που έλαβε μεγάλη προσοχή αφορούσε έναν εκπαιδευτή με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος πέθανε αφού κατανάλωσε ένα συμπλήρωμα σε σκόνη καφεΐνης, το οποίο ισοδυναμεί περίπου 200 φλιτζάνια καφέ, ανέφερε το BBC τον Μάρτιο του 2022.

Αυτό το πολύ σπάνιο αλλά ανησυχητικό θανατηφόρο αποτέλεσμα της έκθεσης στην καφεΐνη μπορεί να σας κάνει να αναρωτιέστε εάν η ποσότητα που λαμβάνετε είναι ασφαλής.

Πόση καφεΐνη είναι πάρα πολύ;

Διαβάστε περισσότερα στο Jenny.gr

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b