ΣΥΝΤΑΓΗ
Γεμιστά πατατοπιτάκια με κιμά και μαστέλο από την food blogger Mrs Olivespoon
Αφράτα, γεμιστά πατατοπιτάκια – η τέλεια ιδέα για να σερβίρετε ως ορεκτικό, στο γιορτινό τραπέζι της Πρωτοχρονιάς!

Monopoli Team
30.12.2021
A
A
Υλικά (Για τη ζύμη)
Εκτέλεση
- 1,5 κιλό πατάτες
- 2 αυγά
- αλάτι-πιπέρι
- 10 ml ελαιόλαδο
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 350γρ.μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κρεμμύδι ξερό
- αλάτι-πιπέρι
- 1/2 κουτ. κανέλα
- 1/2 κουτ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κουτ. σούπας κέτσαπ (πικάντικη)
- 150ml νερό
- Ελαιόλαδο
- 1 κρόκος αυγού (άλειμμα)

- Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και τις ρίχνουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Μαγειρεύουμε έως ότου μαλακώσουν εντελώς.
- Μόλις είναι έτοιμες σουρώνουμε κι αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα μπολ.
- Παράλληλα σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο ,το κρεμμύδι και τον κιμά να σοταριστούν.
- Μόλις ο κιμάς ξεκινήσει να βγάζει τα υγρά του προσθέτουμε μέσα το αλάτι, το πιπέρι, κανέλα, πάπρικα και την κέτσαπ.
- Ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα και προσθέτουμε το νερό. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μην έχει υγρά.
- Γυρίζουμε στο μπολ με τις πατάτες και τις λιώνουμε με το μηχάνημα που κάνουμε τον πουρέ.
- Προσθέτουμε τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε. Σταδιακά θα ενσωματώσουμε και το αλεύρι.
- Παίρνουμε μπαλάκια ζύμης σε μέγεθος καρυδιών και τα ανοίγουμε με τα δάχτυλα μας σε αλευρωμένο πάγκο.
- Βάζουμε μια δόση από τη γέμιση μας που έχει κρυώσει και λίγο τριμμένο Μαστέλο.
- Κλείνουμε καλά κάνοντας το μπαλάκι. Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα. Αλειφουμε με λίγο κρόκο και πάμε για ψήσιμο.
- Ψήνουμε σε προθερμανσμένο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Τα σερβίρουμε όπως είναι ή αν θέλουμε με κάποιο ντιπ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤσουρεκάκια με σοκολάτα από τη food blogger Mrs Olivespoon12.09.2018
Βρείτε εδώ περισσότερες συνταγές της Mrs Olivespoon.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Η Angelika Dusk στήνει στη Γαλιάντρα ένα 80s party ανοιχτό για όλους
Ψάρια και Ωρίμανση: Το νέο γαστρονομικό βιβλίο του Μαρίνου Σουράνη από τις Εκδόσεις Νεφέλη
Υπουργείο Πολιτισμού: Ενισχύει την προστασία του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών από κεραυνικά πλήγματα
Οι Burger project στον Κήπο του Μεγάρου με ένα ξέφρενο πάρτι για όλη την οικογένεια
Το Φεστιβάλ Αθηνών γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με μια δωρεάν συναυλία στο Ηρώδειο
Τα μάτια στη Γάζα: Παλαιστίνιοι, Ισραηλινοί και Έλληνες ενώνουν τις φωνές τους σε μια εκδήλωση στην Τεχνόπολη
Το Official Pre-Primer Event είναι γεγονός – Με headliners τους Francis Mercier και Nitefreak
Ο Πάνος Μουζουράκης κάνει… μπουμ στον Κήπο του Μεγάρου
Fallen Trees: Ένα θεατρικό φεστιβάλ για το περιβάλλον στο Άλσος Γαλατσίου με δωρεάν είσοδο
Ο Πάνος Βλάχος στην Τεχνόπολη για μια καλοκαιρινή συναυλία