MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΡΩΤΑΜΕ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ

Μανώλης Ισχάκης: Οι #3 Πυλώνες της Επιτυχίας

Ο life coach Μανώλης Ισχάκης, μάς εξηγεί τι πρέπει να κάνουμε αν θέλουμε να κατακτήσουμε την επιτυχία.

Monopoli Team

Πολλοί άνθρωποι λένε: «Θέλεις να πετύχεις κάτι; Εάν κάτι το θέλεις πολύ θα συμβεί». Για εμένα όμως αυτό δεν είναι αρκετό.

Πολλοί άνθρωποι θέλουν πολύ να αδυνατίσουν και δεν αδυνατίζουν ποτέ.

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να αποκτήσουν μια σχέση και δεν την αποκτούν ποτέ.

Άλλοι θέλουν να αποκτήσουν μια δυναμική καριέρα και δεν έρχεται ποτέ.

Ποιος πιστεύεις ότι είναι ο λόγος που μπορεί ένας άνθρωπος να θέλει πάρα πολύ κάτι και να μην το έχει;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜανώλης Ισχάκης: Το μυστικό για να είσαι ευτυχισμένος ανεξάρτητα από τις δυσκολίες12.09.2018

Ιδέες και εφαρμογή

Aν θέλεις να αλλάξεις κάτι στη ζωή σου, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό χρειάζονται 2 πράγματα:

  1. Μία ιδέα

  2. Τον άνθρωπο που θα την εφαρμόσει

Γιατί μία ιδέα από μόνη της δεν αρκεί.

Βλέπουμε λοιπόν εκεί πέρα έξω πάρα πολλούς ανθρώπους που σου λένε «Εγώ έχω μια ιδέα αλλά μου λείπουν κάποια χρήματα για να την κάνω πραγματικότητα». Ιδέες έχουν πολλοί. Και το ζήτημα δεν είναι ότι λείπουν τα λεφτά. Το ζήτημα είναι ότι οι πιο πολλοί άνθρωποι έχουν ιδέες, αλλά δεν ξέρουν πώς να κάνουν τις ιδέες αυτές πραγματικότητα και νομίζουν ότι τα χρήματα είναι αυτά τα οποία θα κάνουν την διαφορά στην ζωή τους. Αυτό όμως δεν είναι η πραγματικότητα. Ναι, τα χρήματα μπορεί να σε βοηθήσουν σε ένα βαθμό, αλλά το σημαντικό είναι να ξέρεις ακριβώς τι πρέπει να κάνεις για να πετύχεις, γιατί σε άλλη περίπτωση τα χρήματα σου απλά θα σκορπίσουν.

Όμως δεν είναι όλη μας η ζωή μόνο τα λεφτά, η καριέρα, οι επιχειρήσεις. Είναι και η καθημερινότητα, όπως για παράδειγμα οι σχέσεις μας. Αυτό που θέλω να πω είναι πως ότι και να θέλεις στη ζωή σου, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις είναι τα ίδια. Θα διαπιστώσεις λοιπόν ολοκληρώνοντας αυτό το video πως ότι μάθεις εδώ θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε όλους τους τομείς της ζωής σου.

Να θυμάσαι πως ότι κάναμε ή θέλουμε να κάνουμε στη ζωή μας, εκπαιδευόμαστε γι’ αυτό, από τους γονείς μας, από το σχολείο, το Πανεπιστήμιο, από βιβλία, σεμινάρια κλπ. Αλήθεια όμως, πες μου κάτι. Την επιτυχία που την διδασκόμαστε; Πώς μπορούμε να εκπαιδευτούμε για το πώς να κατακτήσουμε την επιτυχία;

Δημιούργησε τη Ζωή που Θέλεις & Αξίζεις, Ξεπερνώντας τα Υποσυνείδητα Μπλοκαρίσματα

Πάμε λοιπόν να δούμε ποια είναι τα #3 πράγματα τα οποία οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν με αποτέλεσμα να αποτυγχάνουν.

  1. Κινητοποίηση (Motivation)
  2. Συνήθεια (Habbit)
  3. Στρατηγική (Strategy)

Ας τα δούμε και αναλυτικά:

Κινητοποίηση (Motivation)

Για ποιον λόγο είναι πολύ σημαντικό να κάνεις τον εαυτό σου να κινητοποιηθεί; Όλοι οι άνθρωποι όταν ξεκινάμε να κάνουμε κάτι καινούργιο και όταν το θέλουμε κιόλας πολύ, ενθουσιαζόμαστε. Άρα λοιπόν στην αρχή είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι. Και το θέλουμε αυτό. Τι γίνεται όμως; Λόγω των παρακάτω συστατικών που θα δούμε σε λίγο δεν έρχονται τα αποτελέσματα τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε να έρθουν. Αρχίζουμε και συναντάμε δυσκολίες.. Κάποιες φορές πέφτουμε σε αδιέξοδο.. Κι εκεί αρχίζει το πρόβλημα. Οι άνθρωποι αρχίζουμε να εγκαταλείπουμε. Γιατί; Γιατί ξεχάσαμε τον λόγο που ξεκινήσαμε αυτό που θέλουμε.

Άρα λοιπόν εάν θέλεις να τερματίσεις αυτό για το οποίο ξεκίνησες και αν θέλεις να πετύχεις, είναι πολύ σημαντικό να βρεις τρόπους για να κινητοποιείς τον εαυτό σου.

Και χρειάζεται να βρεις τόσο δυνατούς τρόπους για τους εξής επιπλέον λόγους:

α) Γιατί όταν θα θέλεις να συνεχίσεις και θα χρειαστεί να θυσιάσεις κάτι, θα πρέπει να έχεις έναν πάρα πολύ καλό λόγο για να το θυσιάσεις.

β) Γιατί θα έρθουν κάποιες δύσκολες στιγμές, και τότε όταν θα νιώσεις απογοητευμένος, και ίσως να μην έχεις ανθρώπους να σε καταλάβουν ή να νομίζεις ότι δεν έχεις, και τότε θα χρειαστείς από κάπου να κρατηθείς. Και ο καλύτερος τρόπος, το καλύτερο μέρος για να κρατηθείς, είναι ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησες να κάνεις αυτό που κάνεις.

Ιδέες για να βρεις τι σε κινητοποιεί

Ας δούμε κάποιες ιδέες που μπορούν να σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις τι είναι αυτό που σε κινητοποιεί:

α) Άκου το αγαπημένο σου μουσικό κομμάτι, αυτό που σε γεμίζει ενέργεια και αυτοπεποίθηση.

β) Παρατήρησε τους ανθρώπους

γ) Διαλογίσου

δ) Δες video στο Youtube προσωπικής ανάπτυξης

Συνήθεια (Habbit)

Για να μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα ανώδυνα, αν το σκεφτούμε καλύτερα, θα πρέπει να δημιουργήσουμε κάποιες συνήθειες. Οι συνήθειες αυτές χωρίζονται σε καλές και κακές. Καλές είναι οι συνήθειες που σε οδηγούν εκεί που θέλεις, και κακές ονομάζονται οι συνήθειες, οι οποίες δεν σε εξυπηρετούν και δεν σε πηγαίνουν εκεί που θέλεις, ίσα ίσα σε απομακρύνουν κιόλας.

Έχεις λοιπόν έναν στόχο, όποιος κι αν είναι αυτός. Τι χρειάζεται να κάνεις; Το πρώτο που χρειάζεται να κάνεις είναι να σταματήσεις για λίγο να εστιάζεις στον στόχο σου, και να αρχίσεις να εστιάζεις στο να δημιουργείς συνήθειες. Αν ο στόχος σου για παράδειγμα είναι να αδυνατίσεις, εστίασε στο να αρχίσεις να γυμνάζεσαι καθημερινά, να τρως υγιεινά καθημερινά και να πίνεις αρκετό νερό.

Το νόημα της συνήθειας, και το μεγαλείο αυτής, είναι ότι θα φτάσεις σε ένα σημείο που αυτό που στο παρελθόν έκανες με δυσκολία, θα το κάνεις απλά και αβίαστα. Γιατί θα είσαι εσύ, θα έχετε γίνει ένα με αυτό.

Στρατηγική (Strategy)

Παλιά λέγαμε έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τη ζωή που θέλεις.

Σήμερα θα σε ρωτήσω κάτι άλλο: Έχεις το αμάξι, έχεις την πίστα, μπορείς να οδηγήσεις πιο γρήγορα από τον Σουμάχερ; Μπορείς. Όχι. Γιατί; Γιατί χρειάζεσαι και κάτι άλλο. Πρέπει να ξέρεις πώς να το κάνεις. Δεν αρκεί μόνο η θέληση.

Ότι και να θέλεις να κάνεις λοιπόν χρειάζεται να ξέρεις πως να το κάνεις, χρειάζεται να έχεις μια στρατηγική.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να βρεις τι σε κινητοποιεί, να αναπτύξεις τις συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τον στόχο σου και να σχεδιάσεις μια στρατηγική.

Σκέψου τα λίγο όλα αυτά και πήγαινε στην αιτία. Στο πως δουλεύει ο εγκέφαλος. Πώς δουλεύεις εσύ; Πώς δουλεύει ο άνθρωπος. Και όταν καταλάβεις τον μηχανισμό του εγκεφάλου, θα δεις ότι όταν πας στην αιτία, και την βάση, γνωρίζοντας τα παραπάνω #3 συστατικά που σου έδωσα, (Κινητοποίηση – Συνήθειες – Στρατηγική), θα μπορείς να αλλάζεις τη ζωή σου όποτε θέλεις. Έχεις την γνώση. Εφάρμοσε την παντού. Σε όλους τους τομείς της ζωής σου.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b