MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
SOCIAL MEDIA

Instagram: Η νέα αλλαγή στην πλατφόρμα και πώς αυτή θα επηρεάσει καλλιτέχνες και μικρές επιχειρήσεις

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δοκιμάζει μια νέα δυνατότητα που θα απαγορεύει στους χρήστες να μοιράζονται αναρτήσεις από τη ροή τους (feed) στις ιστορίες τους (stories).

Monopoli Team

Η νέα αλλαγή που δοκιμάζει το Instagram

Σε μια νέα δοκιμή, προχώρησε η πλατφόρμα του Instagram, απενεργοποιώντας τη δυνατότητα κοινοποίησης αναρτήσεων από τη ροή στις ιστορίες, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει τους καλλιτέχνες, τις μικρές επιχειρήσεις καθώς και ομάδες ακτιβιστών.

Η είδηση έγινε γνωστή όταν ορισμένοι χρήστες του Instagram έλαβαν μία ειδοποίηση από την πλατφόρμα, η οποία ανέφερε το εξής: «Ακούμε τους χρήστες της κοινότητάς μας που θέλουν να βλέπουν λιγότερες δημοσιεύσεις ροής στις ιστορίες. Κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμής, δεν θα μπορείτε να πραγματοποιήσετε κάποια ανάρτηση ροής στην ιστορία σας».

Οι στόχοι της δοκιμής

Με μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Social Media Today, δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ενέργεια αυτή που προέβη η πλατφόρμα, οι οποίες αναφέρουν: «Παρατηρήσαμε μέσα από έρευνα ότι οι άνθρωποι προτιμούν να βλέπουν πρωτότυπες φωτογραφίες και βίντεο σε ιστορίες από τα άτομα που τους ενδιαφέρουν. Ο στόχος της δοκιμής μας είναι να κατανοήσουμε καλύτερα πώς αισθάνονται οι άνθρωποι γι’ αυτό το είδος περιεχομένου και, στην τελική, να βελτιώσουμε την εμπειρία των ιστοριών». 

Πώς επωφελούνται κάποιοι λογαριασμοί από τις αναδημοσιεύσεις

Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ροής στις ιστορίες του Instagram έχει παρατηρηθεί να γίνεται έντονα τους τελευταίους μήνες. Αν και ορισμένοι χρήστες μοιράζονται τις δικές τους αναρτήσεις στις ιστορίες τους – που σημαίνει ότι οι ακόλουθοί τους βλέπουν συχνά την ανάρτηση δύο φορές – πολλοί χρησιμοποιούν τη δυνατότητα για να αναδημοσιεύσουν αναρτήσεις από άλλους λογαριασμούς, ανάμεσα στους οποίους είναι και μικρές επιχειρήσεις, ομάδες ακτιβιστών και καλλιτέχνες. Η ικανότητα προσέγγισης ενός ευρύτερου κοινού είναι εξαιρετικά επωφελής γι’ αυτές τις ομάδες – ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τη διάδοση της ευαισθητοποίησης σχετικά με πολιτικά ή τοπικά ζητήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEurovision 2021: Όλα τα σενάρια για τον τρόπο διεξαγωγής του φετινού διαγωνισμού12.09.2018

Η έντονη δυσαρέσκεια των χρηστών

Πολλοί είναι οι χρήστες που ήδη έχουν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά τους απέναντι στη νέα αλλαγή αυτή από την πλευρά της πλατφόρμας. Οι περισσότεροι κυρίως υποστηρίζουν πώς με το να μοιράζονται τις αναρτήσεις τις στις ιστορίες είναι ο μόνος τρόπος να μεγαλώσουν κάποιες κοινότητες που το έχουν ανάγκη, καθώς η χρήση των hashtags δεν βοηθούν ιδιαίτερα σε αυτό. «Το 80% των ιστοριών που δημοσιεύω προέρχονται από το περιεχόμενο άλλων ανθρώπων και πηγών», δήλωσε η ακτιβίστρια Τζίνα Μάρτιν.

Κάποιοι άλλοι ανέφεραν πως αυτό θα τους οδηγήσει στο να χρησιμοποιούν το Instagram λιγότερο καθώς μέσα από τις ιστορίες μοιράζονται περιεχόμενο είτε για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση μέσα από λογαριασμούς που εστιάζουν σε αντίστοιχα θέματα, είτε για να μοιραστούν δημοσιεύσεις μικρών επιχειρήσεων ή νέων illustrators. Συγκεκριμένα ένας χρήστης έγραψε: «Οι αναρτήσεις στις ιστορίες είναι ένας από τους βασικούς τρόπους για να βρίσκω νέο περιεχόμενο και λογαριασμούς που μου αρέσουν και να ακούω φωνές έξω από τη δική μου κοινότητα. Το Instagram θα μπορούσε να δώσει στους χρήστες την επιλογή να φιλτράρουν αυτούς τους τύπους ιστοριών, αλλά η απαλλαγή από από αυτή τη δυνατότητα είναι ένα τεράστιο λάθος».

Για την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχουν πολύ θετικά σχόλια για την πιθανή αυτή αλλαγή, οπότε είναι πολύ πιθανό το Instagram να αλλάξει σύντομα γνώμη…

Πηγή: Dazed

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤζον Τραβόλτα: Αναβιώνει μαζί με την κόρη του τη θρυλική σκηνή του χορού από το «Grease»12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b