MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Eurovision 2021: Όλα τα σενάρια για τον τρόπο διεξαγωγής του φετινού διαγωνισμού

Με πολλές αλλαγές και μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης αναμένεται να πραγματοποιηθεί η φετινή Eurovision

Monopoli Team

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των διοργανωτών, η φετινή Eurovision θα πραγματοποιηθεί “κανονικά” στο Ρότερνταμ, από 18 μέχρι 20 Μαΐου, όπως είχε προγραμματιστεί. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η διοργάνωση θα γίνει όπως ακριβώς έχουμε συνηθίσει, αφού λόγω του κορονοϊού μας περιμένουν πολλές αλλαγές.

“Η Eurovision θα κάνει σίγουρα την επιστροφή της φέτος τον Μάιο παρά τον κορονοϊό, αλλά με τις υπάρχουσες συνθήκες, είναι δυστυχώς αδύνατο να κάνουμε την εκδήλωση όπως παλιότερα” δήλωσε ο υπεύθυνος του διαγωνισμού, Martin Österdahl.

Έτσι, οι διοργανωτές επικεντρώνουν τώρα τις προσπάθειες τους στο Plan B, αφού το πρώτο σενάριο (δηλαδή μία Eurovision όπως τις προηγούμενες χρονιές) ναυάγησε, λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο, λοιπόν, όλοι όσοι παρευρεθούν στον Διαγωνισμό της Eurovision στην Ahoy Arena στο Ρότερνταμ θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, αλλά και ένα αυστηρό πρωτόκολλο ασφαλείας.

Παράλληλα, αν κάποιος από τους υποψήφιους δεν μπορεί να ταξιδέψει στο Ρότερνταμ, θα μπορεί να υποβάλλει τη συμμετοχή του μαγνητοσκοπημένη. Φυσικά, όσοι μπορούν να ταξιδέψουν θα τραγουδήσουν live.

Τέλος, στα ημιτελικά και στον Μεγάλο Τελικό, είτε δεν θα υπάρξει καθόλου κοινό, είτε θα επιτραπεί περιορισμένη χωρητικότητα της αρένας, ανάλογα με τις οδηγίες της κυβέρνησης εκείνη την περίοδο.

Πάντως, οι διοργανωτές έχουν αναπτύξει άλλα δύο σενάρια, τα οποία θα εφαρμοστούν σε περίπτωση που τα κρούσματα εκτοξευθούν μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης. Σύμφωνα με το τρίτο και τέταρτο σενάριο αντίστοιχα, η Eurovision μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς καθόλου κοινό, ή ακόμα και χωρίς live εμφανίσεις. Το τελευταίο σενάριο υπαγορεύει όλες οι εμφανίσεις να είναι μαγνητοσκοπημένες και όλες οι δραστηριότητες να είναι ψηφιακές.

Υπενθυμίζουμε ότι την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Στεφανία Λυμπερακάκη, με το τραγούδι «Last dance».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOlivia Rodrigo: Αυτό το κορίτσι-φαινόμενο είναι η νέα αγαπημένη μας pop star12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b