MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΙΝΙΕΣ

10 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε το 2021

Αυτές είναι οι 10 πιο πολυσυζητημένες ταινίες που αναμένεται να κυκλοφορήσουν, είτε σε πλατφόρμες streaming είτε σε κινηματογράφους, μέσα στο 2021.

author-image Ευθυμία Πουλάδη

Η βιομηχανία του κινηματογράφου ήταν μία από αυτές που υπέστησαν μεγάλη ζημιά φέτος, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Οι κινηματογράφοι ανά τον κόσμο προχώρησαν σε αναγκαστικό, προσωρινό κλείσιμο, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που δεν πρόκειται να ξανανοίξουν. Οι προγραμματισμένες πρεμιέρες ταινιών στα σινεμά αναβλήθηκαν, με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως το «Τένετ» του Κρίστοφεν Νόλαν. Άλλοι τίτλοι κυκλοφόρησαν διαδικτυακά σε πλατφόρμες streaming, όπως το Netflix και το HBO Max.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι 10 καλύτερες σειρές του 2020, σύμφωνα με τον Guardian12.09.2018

Το ημερολόγιο για τη νέα χρονιά, που μόλις μπήκε, είναι γεμάτο από ταινίες που είχαν σκοπό να κυκλοφορήσουν το 2020, ωστόσο τελικά δεν τα κατάφεραν. Αν και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι μάς επιφέρει το μέλλον, ειδικά με τα νέα δεδομένα, είναι σίγουρο ότι οι λάτρεις του σινεμά έχουν να περιμένουν πολλές ταινίες φέτος.

Ακολουθούν οι 10 πιο συζητημένες και πολυαναμενόμενες ταινίες που πρόκειται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2021, διαδικτυακά ή στα σινεμά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCinobo: Αυτές είναι οι δημοφιλέστερες ταινίες στην πλατφόρμα για το 202012.09.2018

Malcolm & Marie

Η ταινία γράφτηκε και γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και όσο βρισκόμασταν σε καραντίνα, από τον δημιουργό της σειράς «Euphoria», Σαμ Λέβινσον. Πρωταγωνιστεί η Ζεντάγια και ο Τζον Ντέιβιντ Γουάσινγκτον του «Τένετ», ως ένα χολιγουντιανό ζευγάρι, η σχέση των οποίων περνάει κρίση μετά την επιστροφή τους από μια κινηματογραφική πρεμιέρα. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στη πλατφόρμα του Netflix, στις 5 Φεβρουαρίου 2021.

Promising Young Woman

Η ταινία που αναμένεται να είναι το πιο προκλητικό ερωτικό θρίλερ του 2021. Η Κάρει Μάλιγκαν οδεύει προς τις επόμενες υποψηφιότητες των Όσκαρ, με τον ρόλο μιας ψυχικά τραυματισμένης γυναίκας που εκδικείται επικίνδυνους και κακούς άνδρες. Η σκηνοθέτις Έμεραλντ Φενέλ, που έγινε γνωστή με τον ρόλο της Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς στη σειρά «The Crown», δημιούργησε μια διασκεδαστική, αστεία και άγρια ταινία, που θα κυκλοφορήσει στις 12 Φεβρουαρίου 2021.

Nomadland

Το «Nomadland» της Κλόε Ζάο είναι ένα υπέροχο ερωτικό γράμμα για το αμερικανικό τοπίο και τις δυνατότητές του. Η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, στην πιο ζεστή και γήινη ερμηνεία της, που ίσως της χαρίσει το τρίτο Όσκαρ της καριέρας της, είναι μια γυναίκα που αναπηδά μεταξύ θέσεων εργασίας και τοποθεσιών με το τροχόσπιτο της, βρίσκοντας έμπνευση στο δρόμο. Μια ταινία που αντιτίθεται στις αξίες της καπιταλιστικής κοινωνίας και εξυμνεί την έννοια της ελευθερίας. Κυκλοφορεί στις 19 Φεβρουαρίου 2021.

Minari

Διεθνώς αναγνωρισμένο οικογενειακό δράμα που αναμένεται να κατακτήσει τα επερχόμενα Όσκαρ. Ο Στίβεν Γέουν του «The Walking Dead» υποδύεται τον πατριάρχη μιας Κορεοαμερικανικής οικογένειας που μετακομίζει από το κοσμοπολίτικο Λος Άντζελες στο αγροτικό Αρκάνσας. Γυρισμένο στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και γεμάτο αισιοδοξία, κάτι που έχει ανάγκη το επόμενο έτος. Κυκλοφορεί στις 19 Μαρτίου.

No Time to Die

Η τελευταία ταινία του Ντάνιελ Κρεγκ ως κατάσκοπος Τζέιμς Μποντ, το «No Time to Die» διαθέτει επίσης μια σειρά ταλέντων εντός και εκτός οθόνης, από τον Κάρι Φουκουνάγκα στη σκηνοθεσία, στην Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ στο σενάριο και σε ένα καστ νέας γενιάς ηθοποιών, όπως ο βραβευμένος με Όσκαρ, Ράμι Μάλεκ και η Άνα ντε Άρμας. Την αναμένουμε στις 2 Απριλίου 2021.

A Quiet Place: Part II

Το δεύτερο μέρος της πρωτότυπης ταινίας τρόμου που συντάραξε κοινό και κριτικούς το 2018, ήταν να κυκλοφορήσει το 2020, αλλά φυσικά άλλαξαν τα σχέδια, όπως ήταν αναμενόμενο. Η οικογένεια των Έμιλι Μπλαντ, Νόα Τζουπ και Μίλισεντ Σίμονς επιστρέφει, αυτή τη φορά χωρίς τον Τζον Κραζίνσκι, που έχει αναλάβει χρέη σκηνοθέτη και σεναριογράφου. Στο καστ προστίθεται ο Κίλιαν Μέρφι των «Peaky Blinders». Την αναμένουμε στις 23 Απριλίου 2021.

Last Night in Soho

Μια διαφορετική ταινία του σκηνοθέτη καλτ ταινιών, Έντγκαρ Ράιτ. Ένα ψυχολογικό θρίλερ για μια νεαρή κοπέλα που κατά λάθος μεταφέρεται στη δεκαετία του ’60. Υπέροχο καστ ηθοποιών, που περιλαμβάνει την Άνια Τέιλορ-Τζόι του «The Queens’s Gambit» και τον Ματ Σμιθ του «The Crown». Κυκλοφορεί επίσης στις 23 Απριλίου.

Top Gun: Maverick

Το σίκουελ μιας κλασικής ταινίας των ’80s, που ετοιμάζεται να μας απογειώσει! Ο Τομ Κρουζ επιστρέφει στον εμβληματικό ρόλο του Μάβερικ του «Top Gun» και αυτή τη φορά εκπαιδεύει μια νέα γενιά πιλότων μαχητικών αεροσκαφών. Στο πλευρό του βρίσκουμε την Τζένιφερ Κόνελι. Αναμένεται στις 9 Ιουλίου.

Dune

Ριμέικ της κλασικής ταινίας φαντασίας του Ντέιβιντ Λιντς, αυτή τη φορά από τον Ντενί Βιλνέβ, που μας χάρισε τις ταινίες «Prisoners», «Enemy» και «Arrival». Η Warner Bros. είναι τόσο αφοσιωμένη στο όραμα του σκηνοθέτη που αγνόησε το γεγονός ότι η ταινία του, «Blade Runner 2049» απέτυχε και του έδωσε την ευκαιρία να δουλέψει σε μια νέα προσαρμογή του μυθιστορήματος του Φρανκ Χέρμπερτ. Τρομερό καστ που περιλαμβάνει τους: Τίμοθι Σάλαμε, Ζεντάγια, Όσκαρ Άιζακ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον. Αναμένεται να βγει την 1η Οκτωβρίου, διαδικτυακά (ΗBO Max) και στα σινεμά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDune: Νέες αντιδράσεις για την πρεμιέρα της ταινίας του Ντενί Βιλνέβ12.09.2018

West Side Story

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ανέλαβε το ριμέικ του κλασικού μιούζικαλ, που θα είναι πιο κοντά στο αυθεντικό θεατρικό έργο του Στίβεν Σόντχαϊμ, απ’ ό,τι στην εμβληματική ταινία του 1961. Αυτή η νέα έκδοση περιλαμβάνει τον Άνσελ Έλγκορτ ως Τόνι και την Ρέιτσελ Ζίγκλερ ως Μαρία. Ο συγκεκριμένος ρόλος είχε περισσότερους από 30.000 υποψηφίους που υπέβαλλαν το βίντεο ακρόασής τους μέσω Twitter. Θα κυκλοφορήσει στις 10 Δεκεμβρίου.

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b