MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Μένουμε σπίτι με 7 ιδέες για δραστηριότητες στην καραντίνα

Το δεύτερο Lockdown ανακοινώθηκε επίσημα και η παραμονή μας στο σπίτι συνοδεύεται από νέες ιδέες για δραστηριότητες εντός σπιτιού, που ίσως σας φανούν χρήσιμες να δοκιμάσετε στην καραντίνα.

Monopoli Team

Τα νέα μέτρα ανακοινώθηκαν και το δεύτερο lockdown έχει πλέον δρομολογηθεί. Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα στη χώρα μας στάθηκαν η αφορμή να ζήσουμε για ακόμη μια φορά σκηνικό καραντίνας και να ξανα-μείνουμε σπίτι. Για τις επόμενες λοιπόν τρεις εβδομάδες παραμένουμε ασφαλείς στα σπίτια μας και προσπαθούμε να βρούμε δραστηριότητες που θα γεμίσουν την μέρα μας και θα μας χαρίσουν όσο το δυνατόν πιο ευχάριστες στιγμές.

Συγκεντρώνουμε λοιπόν μερικές ιδέες που ίσως σας βοηθήσουν να αποφύγετε την ανιαρή καθημερινότητα του lockdown:

DIY Κατασκευές

housebeautiful.com

Ο χρόνος είναι άπλετος και μπορείτε να τον αξιοποιήσετε στο να δημιουργήσετε τις δικές σας προσωπικές κατασκευές. Τα βιντεάκια από όπου μπορείτε να πάρετε ιδέες είναι αμέτρητα και με απλά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας, μπορείτε να περάσετε δημιουργικές και εποικοδομητικές ώρες τόσο μόνοι σας όσο και με την οικογένεια σας. Και καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, υπάρχει ένας ακόμη λόγος να επιδοθείτε σε κατασκευές που θα στολίσουν το σπίτι σας ή το Χριστουγεννιάτικο δέντρο ή θα αποτελέσουν μικρά δωράκια για συγγενείς και φίλους. Και μην ξεχνάτε, πως το μυστικό για τέλειες κατασκευές είναι το κέφι και η φαντασία!

Μαγειρική

dailypioneer.com

Ήρθε η στιγμή να πειραματιστείτε στην κουζίνα σας και που ξέρετε, ίσως να είστε ο επόμενος Master Chef. Η καραντίνα είναι μια καλή  ευκαιρία να αναπτύξετε τις μαγειρικές σας ικανότητες. Απλές και πιο σύνθετες συνταγές μπορούν να σας συντροφεύσουν στο μαγειρικό σας ταξίδι, με έδρα την κουζίνα του σπιτιού σας. Γλυκές λιχουδιές και αλμυρές δημιουργίες σας περιμένουν να ανακαλύψετε τη μαγεία της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής. Μη διστάζετε να δοκιμάζετε καινούρια υλικά, περίεργες συνταγές ακόμη και κουζίνες διαφορετικών εθνικοτήτων και πιστέψτε με το αποτέλεσμα θα σας συναρπάσει.

Βιντεοκλήσεις

newsbreak.com

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν στη ζωή μας οι συγγενείς και οι φίλοι μας. Το γεγονός όμως πως θα αναγκαστούμε για λίγο καιρό να μείνουμε χώρια τους σίγουρα μας στενοχωρεί. Γι’ αυτό το λόγο η τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα, να μειώνουμε τις αποστάσεις και μέσα από βιντεοκλήσεις να βλέπουμε κοντινά μας πρόσωπα και να μαθαίνουμε τα νέα τους. Προγραμματίστε ομαδικές βιντεοκλήσεις κατά τη διάρκεια και μέρας και προσπαθήστε να αισθανθείτε πως βρίσκεστε κάπου όλοι μαζί!

Γυμναστική

republicworld.com

Το lockdown δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας κάνει να παραμελήσουμε τον εαυτό μας και να παραιτηθούμε από την γυμναστική. Υπάρχουν αμέτρητες ασκήσεις που μπορούν να γίνουν στο σπίτι και να σας χαρίσουν ενέργεια ευεξία και καλή διάθεση, στοιχεία που όλοι έχουμε τόσο πολύ ανάγκη. Γι’ αυτό αρπάξτε το στρώμα γυμναστικής και γυμναστείτε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜένουμε σπίτι και γυμναζόμαστε… online12.09.2018

Βιβλία

independent.co.uk

Έχετε σκεφτεί πόσες φορές οι γρήγοροι και απαιτητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας μας κάνουν να γυρνάμε το βράδυ σπίτι και αντί να καθόμαστε να διαβάσουμε ένα καλό βιβλίο καταλήγουμε να κοιμόμαστε από την κούραση? Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο στην καραντίνα από το να κάτσεις στον καναπέ σου και να χαλαρώσεις, διαβάζοντας όλα εκείνα τα βιβλία τα οποία δεν έβρισκες χρόνο να διαβάσεις, συντροφιά με έναν αρωματικό καφέ η ένα ζεστό ρόφημα.

Ταινίες και Σειρές

gemius.com

Ήρθε επιτέλους η ευκαιρία να δείτε όλες εκείνες τις σειρές και τις ταινίες για τις οποίες μιλούν συνέχεια οι φίλοι σας αλλά εσείς δεν είχατε ποτέ ως τώρα τον χρόνο να παρακολουθήσετε. Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας, φορέστε τις χαλαρωτικές πιζάμες σας, ετοιμάστε ένα γρήγορο σνακ και βάλτε ένα ποτήρι κρασί. Είστε πανέτοιμοι να απολαύσετε τις ταινίες και τις σειρές της επιλογής σας και να χαθείτε στο μαγικό κόσμο του θεάματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Wes Anderson προτείνει 11 ταινίες που πρέπει να δούμε όσο μένουμε σπίτι12.09.2018

Κάντε Πράγματα

guitargirlmag.com

Κάντε πράγματα που πάντα θέλατε να κάνετε αλλά ποτέ ως τώρα δεν είχατε επιχειρήσει είτε λόγω περιορισμένου χρόνου είτε λόγω υποχρεώσεων, είτε λόγω απαιτητικού προγράμματος κτλ. Δοκιμάστε πράγματα που σας χαλαρώνουν, σας κάνουν πιο δραστήριους ή πιο δημιουργικούς. Κοιμηθείτε περισσότερες ώρες, αλλάξτε διακόσμηση στο σπίτι, ζωγραφίστε, ξεκινήστε να μαθαίνετε κάποιο μουσικό όργανο ή μια ξένη γλώσσα. Ό,τι και να κάνετε σημασία έχει να το διασκεδάσετε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜένουμε σπίτι και βάζουμε τα πράγματα σε τάξη με tips ειδικών12.09.2018

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b