MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΣΩΠΑ

Εύα Σιμάτου: 10 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για την ηθοποιό

Η ηθοποιός Εύα Σιμάτου «εισβάλλει» στην επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 «Άγριες Μέλισσες» κι έτσι μας δίνεται η αφορμή να τη γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

Ευδοκία Βαζούκη | 09.10.2020

Πριν από λίγες ημέρες η ηθοποιός Εύα Σιμάτου ανήρτησε μία φωτογραφία στο προφίλ της στο Facebook, με την οποία αποκάλυψε πως θα συμμετάσχει στον δεύτερο κύκλο της σειράς «Άγριες Μέλισσες».

Μάλιστα, πρόκειται να υποδυθεί μια κρατούμενη, η οποία θα αποτελέσει και το… αντίπαλον δέος της Λενιώς (Μαρία Κίτσου) κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη φυλακή.

@Ελίνα Γιουνανλή

Ας την γνωρίσουμε λίγο καλύτερα μέσα από 10 πολύ ενδιαφέροντα facts για εκείνη:

1. Είναι αριστούχος απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης και Theatre Arts Instructor στο Deree. Σπούδασε στο City University του Λονδίνου Κοινωνιολογία & Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τελείωσε τα μεταπτυχιακά της στο ίδιο πανεπιστήμιο στην Κριτική & Διαχείριση Τέχνης.

2. Είχε επιλεγεί ανάμεσα σε 2000 υποψηφίους απ’ όλο τον κόσμο να παρακολουθήσει το πρόγραμμα Contemporary Drama της Βασιλικής Ακαδημίας Δραματικών Τεχνών.

3. Είναι σύζυγος του συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη, με τον οποίο γνωρίστηκαν το 2015 και παντρεύτηκαν έναν χρόνο αργότερο.

@Ελίνα Γιουνανλή

4. Πεθερά της είναι η Μπέτυ Αρβανίτη, μια από τις κορυφαίες ηθοποιούς του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης.5. Στις 27 Φεβρουαρίου 2019 μαζί με τον σύζυγό της απέκτησαν ένα αγοράκι, τον Ερμή.

6. Αγαπά τα μουσεία, την επική ποίηση και τα ταξίδια και θα ήθελε πολύ να είχε ζήσει στη ρομαντική και μυστικιστική περίοδο της Βικτωριανής Αγγλίας.

7. Έχει βραβευθεί με το χρυσό μετάλλιο τιμής από την UNESCO.

@Ελίνα Γιουνανλή

8. Η σχέση της με τη μουσική είναι σχέση «ανάγκης». Ακούει από dark wave, post-rock, atmospheric, ethereal έως κλασική – ανάλογα τη διάθεση.

9. Έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, έχει ασχοληθεί με την μετάφραση θεατρικών έργων, ενώ παράλληλα διδάσκει υποκριτική στο The American College of Greece, Deree και θέλει να ασχοληθεί πιο εντατικά με τον κινηματογράφο.

10. To 2013, έπαιξε στο Κρατικό Θέατρο της Άγκυρας Şinasi Sahnesi ερμηνεύοντας όλους τους γυναικείους πρωταγωνιστικούς ρόλους της παράστασης «Όνειρα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Προξενείου της Άγκυρας και απέσπασε τιμητική διάκριση από το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Ethos της Άγκυρας.

Με τον σύζυγό της, συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η Εύα Σιμάτου θα πρωταγωνιστήσει στο έργο «Φεγγάρι από χαρτί» των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου που θα παρουσιαστεί για δεύτερη σεζόν στο Εθνικό Θέατρο, Rex-Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη.

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b