ΣΥΝΤΑΓΗ
Γαλατόπιτα από τη food blogger Μiss Mimi Foodie
Υπέροχη γαλατόπιτα σε λίγα μόλις βήματα. Διαβάστε παρακάτω όλη τη συνταγή.
Γαλατόπιτα
Monopoli Team
17.07.2020
A
A
Υλικά
- 3 κούπες γάλα
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
- 2 αυγά
- 30 γρ. βούτυρο παγωμένο
- κανέλα και λίγο ζάχαρη για το πασπάλισμα
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη (αν τη θελουμε πιο γλυκιά βάζουμε 1 1/2 ζάχαρη) μέχρι να λιώσει και ανακατεύουμε συνεχώς.
- Έπειτα προσθέτουμε το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σφίξει.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά και ανακατεύοντας ρίχνουμε τα αυγά και το βούτυρο.
- Ψήνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο πυρίμαχο σκεύος για 30´-40´, στους 180 ℃ στον αέρα, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσοκαφέ χρώμα.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.
Δείτε περισσότερες συνταγές της Μiss Mimi Foodie εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ξεκίνα από την Αρχή και συνέχισε μέχρι Να φτάσεις στο Τέλος, από την ομάδα κι όμΩς κινείται στο Θέατρο Ροές
Μάρθα Φριντζήλα: Στο Κύτταρο και τον Ιανουάριο – Με το Kubara Project Reloaded
Οι Garbage στο Release Athens 2026 – Μαζί με τον Moby
Jazz στο Μουσείο: Το Sunny Side Trio στο Ίδρυμα Γουλανδρή
Το Ξενοδοχείο Η Νύχτα που Πέφτει, του Νάνου Βαλαωρίτη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
50 χρόνια Θεσσαλικό Θέατρο: Ο «Μισάνθρωπος» της Ιόλης Ανδρεάδη σε Λάρισα και Αθήνα
Χριστούγεννα στο θέατρο #3: Έργα Ελλήνων συγγραφέων
Χριστούγεννα στο θέατρο #2: Έργα κλασικών & σύγχρονων ξένων δημιουργών
Χριστούγεννα στο θέατρο #1: Κωμωδίες, μιούζικαλ & μεγάλες παραγωγές
MOMUS Air: Ένα νέο μουσείο στο Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»