ΣΥΝΤΑΓΗ
Γαλατόπιτα από τη food blogger Μiss Mimi Foodie
Υπέροχη γαλατόπιτα σε λίγα μόλις βήματα. Διαβάστε παρακάτω όλη τη συνταγή.
Γαλατόπιτα
Monopoli Team
17.07.2020
A
A
Υλικά
- 3 κούπες γάλα
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
- 2 αυγά
- 30 γρ. βούτυρο παγωμένο
- κανέλα και λίγο ζάχαρη για το πασπάλισμα
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη (αν τη θελουμε πιο γλυκιά βάζουμε 1 1/2 ζάχαρη) μέχρι να λιώσει και ανακατεύουμε συνεχώς.
- Έπειτα προσθέτουμε το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σφίξει.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά και ανακατεύοντας ρίχνουμε τα αυγά και το βούτυρο.
- Ψήνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο πυρίμαχο σκεύος για 30´-40´, στους 180 ℃ στον αέρα, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσοκαφέ χρώμα.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.
Δείτε περισσότερες συνταγές της Μiss Mimi Foodie εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Από την Επίδαυρο στο Θέατρο Πορεία: Πρώτες εικόνες από τις πρόβες για την «Ηλέκτρα» του Δημήτρη Τάρλοου
Οι Offspring επιστρέφουν στην Ελλάδα – Με τους Bad Religion στην Πλατεία Νερού
MIRfestival 2025: Αναγκαίες εκρήξεις μέσα στο χάος
Ένα όνειρο μια ιστορία: Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
Ο Πατέρας, του Αυγούστου Στρίντμπεργκ στο Θέατρο Καλλιρόης
Ivana Grossi: Μια νέα capsule συλλογή που αναδεικνύει τη θηλυκότητα
Αυτή η νύχτα μένει: Η νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ έρχεται στο Βασιλικό Θέατρο
Et in Arcadia ego: Ένα οδοιπορικό στο “Άγιο Όρος της Πελοποννήσου”
Όσα δεν σου έχουν πει για την εμμηνόπαυση: Το νέο βιβλίο της Άννας-Μαρίας Παπίρη κυκλοφορεί
Η Polina Ellis παρουσιάζει το γούρι του 2026: Ο “Αετολέων” σύμβολο δύναμης, υπέρβασης και δράσης