ΣΥΝΤΑΓΗ
Γαλατόπιτα από τη food blogger Μiss Mimi Foodie
Υπέροχη γαλατόπιτα σε λίγα μόλις βήματα. Διαβάστε παρακάτω όλη τη συνταγή.
Γαλατόπιτα
Monopoli Team
17.07.2020
A
A
Υλικά
- 3 κούπες γάλα
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
- 2 αυγά
- 30 γρ. βούτυρο παγωμένο
- κανέλα και λίγο ζάχαρη για το πασπάλισμα
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη (αν τη θελουμε πιο γλυκιά βάζουμε 1 1/2 ζάχαρη) μέχρι να λιώσει και ανακατεύουμε συνεχώς.
- Έπειτα προσθέτουμε το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σφίξει.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά και ανακατεύοντας ρίχνουμε τα αυγά και το βούτυρο.
- Ψήνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο πυρίμαχο σκεύος για 30´-40´, στους 180 ℃ στον αέρα, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσοκαφέ χρώμα.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.
Δείτε περισσότερες συνταγές της Μiss Mimi Foodie εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
50 χρόνια Θεσσαλικό Θέατρο: Ο «Μισάνθρωπος» της Ιόλης Ανδρεάδη σε Λάρισα και Αθήνα
Χριστούγεννα στο θέατρο #3: Έργα Ελλήνων συγγραφέων
Χριστούγεννα στο θέατρο #2: Έργα κλασικών & σύγχρονων ξένων δημιουργών
Χριστούγεννα στο θέατρο #1: Κωμωδίες, μιούζικαλ & μεγάλες παραγωγές
MOMUS Air: Ένα νέο μουσείο στο Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»
“Singapoore Sling”: Παρουσίαση βιβλίου και ταινίας στο 14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας
“Everything Alive is Radical – Πορτραίτο Μιας Πόλης”: Το Live Cinema Performance επιστρέφει στο Newman Cinema
Mission to Earthphase – Moonshine Gold Cold Moon: Το νέο ρολόι της Swatch για την Παγωμένη Σελήνη
Revolut: 3 στους 4 Έλληνες ξεπέρασαν το budget τους για τα χριστουγεννιάτικα δώρα
«Αποκατεστημένες και Προσβάσιμες» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος