MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PET STORIES

Ξενοδοχεία κατοικίδιων: Εντοπίσαμε τα καλύτερα κοντά στην Αττική

Πώς να προετοιμαστείτε σωστά και τι πρέπει να προσέξετε πριν αφήσετε το φιλαράκι σας σε μια πανσιόν ή ένα ξενοδοχείο κατοικιδίων.

author-image Μαριάννα Κουρκούνη

Ένα κοινό πρόβλημα ανάμεσα σε όσους συμβιώνουμε με κατοικίδια είναι τι γίνεται εάν χρειαστεί κάποια στιγμή να λείψουμε από το σπίτι και δεν μπορούμε να πάρουμε τον φίλο μας μαζί. Σε αυτήν την περίπτωση, εάν δεν υπάρχει κοντά κάποιος στενός φίλος ή συγγενής να αναλάβει τη φροντίδα του, η καλύτερη λύση για το ζωάκι μας είναι να μείνει σε ένα ξενοδοχείο κατοικίδιων.

Διαβάστε παρακάτω πέντε πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην αναζήτηση της κατάλληλης πανσιόν και τσεκάρετε τις προτάσεις μας σε σκυλο-ξενοδοχεία… πολλών αστέρων!

 

1. Φροντίστε για το φαγητό του

Στο σπίτι τα πράγματα είναι απλά. Είτε μιλάμε για ωμή τροφή, είτε για ξηρά ή ακόμα και για μαγειρεμένο φαγητό, το κατοικίδιό σας τρώει ό,τι έχετε επιλέξει πως είναι το ιδανικό για εκείνο. Όμως τι γίνεται όταν χρειαστεί κάνετε τσεκ ιν σε ένα ξενοδοχείο κατοικίδιων; Πρώτο και κύριο, αυτό που πρέπει να διασφαλίσετε είναι ότι θα τηρηθεί η καθημερινή ρουτίνα ταΐσματος όσο θα λείπετε. Προμηθεύσετε το προσωπικό της πανσιόν με αρκετή ποσότητα από την τροφή που ήδη τρώει το κατοικίδιό σας και βάλτε όρια στις λιχουδιές. Έτσι ο φίλος σας θα γλιτώσει από τυχόν θέματα υγείας που προκύπτουν από την απότομη αλλαγή σε τροφή χαμηλότερης ποιότητας ή υπερκατανάλωση λιπαρών και με ζάχαρη τροφών. 

2. Σιγουρευτείτε ότι θα έχει τα φάρμακά του

Ίσως ακόμα πιο σημαντικό από το φαγητό, είναι το φιλαράκι σας να συνεχίσει να ακολουθεί την ειδική αγωγή που έχει συστήσει ο γιατρός, αν φυσικά έχει θέμα υγείας. Για παράδειγμα, εάν πρέπει να παίρνει κλινική τροφή, χαπάκι για την καρδιά, αγωγή για καλαζάρ κ.λπ., φροντίστε να έχει όλα του τα φάρμακα μαζί στο ξενοδοχείο κατοικίδιων. Μαζί με την αγωγή του, γράψτε σε ένα χαρτί οδηγίες όπως η δοσολογία και η συχνότητα. Ύστερα, ενημερώστε τον κτηνίατρό σας ότι θα αποχωριστείτε τον φίλο σας για λίγο και ζητήστε του ευγενικά να είναι stand by αν προκύψει ανάγκη. Φυσικά θα πρέπει να αφήσετε το τηλέφωνο επικοινωνίας του γιατρού μαζί με το δικό σας στο ξενοδοχείο όπου θα φιλοξενήσει το σκυλάκι ή το γατάκι σας. Η σκέψη ό,τι έχετε φροντίσει ακόμα και για το χειρότερο σενάριο θα σας βοηθήσει να είστε και εσείς πιο ήρεμοι.

3. Κάντε το ξενοδοχείο κατοικιδίων “σαν στο σπίτι του”

Για έναν σκύλο ή μια γάτα, τα παιχνίδια είναι ό,τι είναι για εμάς τα προσωπικά μας αντικείμενα, που δεν θέλουμε να αποχωριζόμαστε. Γιατί, λοιπόν, να του στερήσουμε και αυτά μαζί με την παρουσία μας; Δύο-τρία από τα αγαπημένα του παιχνιδάκια συν το κρεβατάκι ή το σεντονάκι του είναι αρκετά για να κάνουν το σκύλο ή τη γάτα σας να οικειοποιηθεί έναν νέο χώρο. Ιδανικά, πακετάρετε στα πράγματά του και ένα πολυφορεμένο ρούχο ή μια πετσέτα που θα έχει τη μυρωδιά σας, για να κοιμάται μαζί με αυτό. Έτσι θα σας νιώθει πιο κοντά του όσο θα είστε μακριά και θα ανακουφίζεται σε ένα βαθμό από το άγχος του αποχωρισμού.

4. Κάντε την έρευνά σας & ζητήστε συστάσεις

Ας μη γελιόμαστε, μια πολύ καλή ή μια εξαιρετικά κακή κριτική online είναι συχνά ο λόγος που επιλέγουμε ή αποφεύγουμε έναν ξενώνα ή ένα εστιατόριο. Έτσι και εδώ, οι κριτικές που συνοδεύουν ένα ξενοδοχείο σκυλιών ή γατιών μπορούν να μας δώσουν -όχι απαραίτητα την πλήρη αλλά- μια καλή εικόνα του τι να περιμένουμε. Φυσικά οι προσωπικές συστάσεις από φιλόζωους που έχουν επισκεφτεί κάποια πανσιόν είναι ό,τι καλύτερο για να κάνετε τη σωστή επιλογή. Εάν δεν υπάρχει σοβαρό οικονομικό θέμα, αποφύγετε να βγάλετε συμπεράσματα βάσει του τιμοκαταλόγου. Αντ’ αυτού επιλέξτε το μέρος που σας εμπνέει εμπιστοσύνη και σιγουριά. Εκεί όπου πιστεύετε πως θα έχουν τον φίλο σας στα ώπα-ώπα!

5. Γνωρίστε τον χώρο & το προσωπικό

Καλές οι κριτικές και τα σχόλια, όμως συχνά αποδεικνύονται παραπλανητικά. Ακόμα και οι φωτογραφίες στα social media πολλές φορές απέχουν από την πραγματικότητα. Αφού καταλήξετε σε μια μικρή λίστα ξενώνων, βρείτε χρόνο να τσεκάρετε από κοντά τις εγκαταστάσεις τους. Τσεκάρετε τους χώρους ύπνου και παιχνιδιού, παρακολουθήστε κάποια δραστηριότητα και παρατηρήστε τη στάση του προσωπικού αλλά και τη συμπεριφορά των ίδιων των ζώων που βρίσκονται εκεί. Μοιραστείτε τους προβληματισμούς σας με τους υπεύθυνους και ρωτήστε τους πώς χειρίζονται καθημερινές αλλά και έκτακτες καταστάσεις. Μην ξεχάσετε να αναφέρετε τυχόν θέματα συμπεριφοράς του ζώου, τις προτιμήσεις και τις ιδιαιτερότητές του. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσετε και τους ίδιους να καταλάβουν τι πρέπει να προσέχουν κατά τη διαμονή του φίλου σας.

Πριν μεταφέρετε το ζωάκι στον ξενώνα, βεβαιωθείτε ότι δεν έχει κάτι μεταδοτικό όπως π.χ. παράσιτα και πως έχει κάνει τα ετήσια εμβόλιά του. Ενημερώστε τους υπεύθυνους για θέματα συμπεριφοράς του ζώου που απαιτούν προσοχή. Φερθείτε όπως θα φερόταν ένας υπεύθυνος κηδεμόνας κατοικίδιου. Είναι τόσο απλό και θα γλιτώσει εσάς και τους γύρω σας από δυσάρεστες καταστάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑσφάλιση κατοικίδιου: πότε αξίζει να ασφαλίσω τη γάτα ή τον σκύλο μου;12.09.2018

Ξενοδοχείο κατοικίδιων: 4 προτάσεις για σκυλάκια, γατάκια & άλλα ζωάκια

1. Smart Dog

Εάν χρειαστεί να αποχωριστείτε τον τετράποδο φίλο σας, τσεκάρετε τη φιλόζωη πανσιόν κατοικίδιων Smart Dog στις Αχαρνές. Πάνω από δύο δεκαετίες, η πανσιόν φιλοξενεί σκυλάκια και γατάκια, προσφέροντάς τους την θαλπωρή που θα είχαν στο σπίτι τους. Το κοινόχρηστο τμήμα όπως και ο προσωπικός χώρος κάθε ζώου είναι ειδικά διαμορφωμένα, καθαρά και ασφαλή. Χάρη στην καθημερινή απολύμανση που γίνεται στα σπιτάκια των… ενοίκων, το Smart Dog εγγυάται ότι το σκυλάκι ή το γατάκι σας θα γυρίσει σπίτι χωρίς δερματικά ή άλλα θέματα υγείας. Το προσωπικό του Smart Dog βγάζει τα σκυλάκια βόλτα πρωΐ, μεσημέρι και βράδυ σε περιφραγμένο χώρο με γκαζόν και μεγάλους χώρους εκτόνωσης. Φυσικά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το τι κάνει ο φίλος σας μακριά σας, καθώς εδώ υπάρχει φύλαξη 24 ώρες το 24ωρο.

www.smartdog.gr, facebook

2. Cats ‘n Dogs

Μια ακόμα πανσιόν με πολλά χρόνια στον χώρο, που μπορεί να εξασφαλίσει τη σωστή φύλαξη του φίλου σας είναι η Cats ‘n Dogs στο Κορωπί. Τα δωμάτια του ξενοδοχείου είναι άνετα (τουλάχιστον 10 τμ των σκύλων και 3 τμ των γάτων), προσεγμένα και τοποθετημένα σε σκιερό περιβάλλον με δέντρα και γκαζόν. Εγκατεστημένος κλιματισμός και καλοριφέρ θα κάνουν τη διαμονή του σκύλου ή της γάτας σας άνετη ανεξαρτήτως θερμοκρασίας. Κάποιες ώρες τις ημέρας μάλιστα, ηχεία στον χώρο του προαυλίου παίζουν μουσική που αποδεδειγμένα κάνει τα ζωάκια πιο χαλαρά και χαρούμενα. Σημειώστε πως στο Cats ‘n Dogs άνοιξε το πρώτο αδειοδοτημένο Κοιμητήριο – Αποτεφρωτήριο μικρών ζώων στην Αττική.

www.catsndogs.gr, facebook

3. I Love Dogs

Εάν υπάρχει… σκυλοπαράδεισος, τότε είναι στους πρόποδες της Πάρνηθας. Όσοι δεν έχετε πρόβλημα με το να πληρώσετε κάτι παραπάνω, ρίξτε μια ματιά στο I Love Dogs. Το σκυλάκι σας εδώ θα έχει την μονοκατοικία του με αυτόνομη θέρμανση, παράθυρα, στρωματάκι κ.λπ. Ο ατομικός του κήπος έκτασης έως και 150 τμ. με τις φυσικές σκιές, την ατομική πισίνα και την ξαπλώστρα προσομοιάζει τις πλουσιοπάροχες ανέσεις ενός κανονικού σκυλο-resort! Σημειώστε πως στο πρότυπο ξενοδοχείο κατοικιδίων I Love Dogs δεν υπάρχουν κλουβιά ή αλυσίδες που να περιορίζουν την ελευθερία των ζώων. Γ’ αυτό και το προσωπικό του περηφανεύεται ότι εδώ τα σκυλάκια κάνουν πραγματικές διακοπές. Εάν λοιπόν θέλετε το σκυλάκι στα πούπουλα και με περιποίηση βασιλική, επικοινωνήστε με το I Love Dogs.

www.ilovedogs.gr, facebook

4. Avra Farm

Μπορεί να βρίσκεται λίγο μακρύτερα (βλ. Ελεώνας Θηβών), όμως το πρότυπο ξενοδοχείο Avra Farm είναι από τα ελάχιστα που δεν φιλοξενεί μόνο τετράποδα, αλλά δέχεται και πτηνά ή ακόμα και κουνέλια. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Avra Farm έχουν βίλες και κλιματιζόμενους ατομικούς χώρους φύλαξης με πριβέ πισίνες για τα σκυλάκια που λατρεύουν το νερό. Για οποιαδήποτε ιατρική ανάγκη, το ξενοδοχείο έχει προβλέψει να έχει δικό του ιατρείο και νοσοκομείο, μαγειρείο αλλά και καταψύκτες συντήρησης νωπών τροφών. Για τη διευκόλυνσή σας, μπορείτε να κάνετε κράτηση θέσης online, ή ακόμα και να κανονίσετε να παραλάβουν το ζωάκι σας από το σπίτι, για να μην γράφετε χιλιόμετρα.

avrafarm.gr, facebook

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b