MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PET STORIES

Ασφάλιση κατοικίδιου: πότε αξίζει να ασφαλίσω τη γάτα ή τον σκύλο μου;

Η ασφάλιση κατοικιδίου στην ελληνική αγορά είναι ακόμα πεδίο αχαρτογράφητο. Εμείς βρήκαμε τα προγράμματα που κυκλοφορούν, είδαμε τι καλύπτει το καθένα και καταγράψαμε τα συμπεράσματά μας, για το πότε ένα συμβόλαιο μπορεί να κάνει τη διαφορά.

author-image Μαριάννα Κουρκούνη

Ως ισότιμο μέλος της οικογένειάς μας, ο χνουδωτός φίλος μας έχει και αυτός τις ανάγκες του. Άλλες από αυτές είναι καθημερινές, όπως η τροφή, η βόλτα, το παιχνίδι και η παρέα μαζί μας. Υπάρχουν όμως και οι λιγότερο συχνές ή έκτακτες, όπως π.χ. μια φαρμακευτική αγωγή που θα πρέπει να πάρει, ο εμβολιασμός ή μια εγχείρηση.

Αυτές οι τελευταίες δυστυχώς μπορεί να τινάξουν τον προϋπολογισμό μας στον αέρα. Με αυτό κατά νου, συγκεντρώσαμε κάποια ρεαλιστικά σενάρια που μας κάνουν να σκεφτούμε σοβάρα την ασφάλιση του κατοικίδιου μας, δηλαδή του πιο πιστού μας συντρόφου.

Δεν θέλω να έχω έγνοια τις ετήσιες εξετάσεις

Δεν έχει σημασία η ηλικία, το φύλο ή το μέγεθος του τετράποδου φίλου σας. Βασική προϋπόθεση για να τον ασφαλίσετε, είναι να του έχετε βιβλιάριο υγείας και μικροτσίπ περασμένο στο όνομά σας. Δηλαδή να είστε οικογένεια και επίσημα, αυτό που λένε “στα χαρτιά”.

Μια ασφάλιση κατοικίδιου μπορεί να σας γλιτώσει από μεγάλο ποσοστό ή όλο το έξοδο των ετήσιων επισκέψεων και κτηνιατρικών εξετάσεων. Συνήθως τα βασικά πακέτα περιλαμβάνουν δωρεάν προληπτικό check-up και κτηνιατρικές πράξεις σε συμβεβλημένα κτηνιατρεία, όπως ο καθαρισμός δοντιών ή αυτιών. Επίσης, προσφέρουν έκπτωση σε κατ’ οίκον επισκέψεις, εμβολιασμό, αγορά και τοποθέτηση μικροτσίπ, ειδικό οδοντικό καθαρισμό, ακόμα και στείρωση.

Ένα έκτακτο κόστος χωρίς ασφάλιση κατοικίδιου, θα με έβγαζε εκτός budget

Ιδανικά, δεν θα χρειαστεί ποτέ να αντιμετωπίσουμε το σενάριο ατυχήματος. Όμως κακά τα ψέμματα, ένα μικρό ή μεγάλο ατύχημα μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή στον καθένα μας. Πόσο μάλλον σε ένα σκυλάκι που συνηθίζει να “δραπετεύει” από το λουρί ή ένα γατάκι που αγαπά τις ακροβασίες. Επίσης, όπως εμείς έτσι και το κατοικίδιό μας ενδέχεται να αρρωστήσει και έτσι να προκύψει για εμάς ένα έξτρα κόστος εκτός προγράμματος.

Όλα τα πακέτα για την ασφάλιση κατοικίδιου έχουν προβλέψει αυτό το σενάριο. Γι’ αυτό και καλύπτουν τις έξτρα εξετάσεις, την έκτακτη νοσηλεία, το χειρουργείο και τα φάρμακά του σε συμβεβλημένα κέντρα και κλινικές, με μικρή μια συμμετοχή ασφαλισμένου.

Αναζητώ οικονομικές λύσεις εκπαίδευσης, φιλοξενίας & grooming

Κάθε σκύλος έχει τη δική του προσωπικότητα. Όσο και να τους αγαπάμε, πρέπει να παραδεχτούμε πως κάποιοι είναι πιο εύκολοι ή κοινωνικοί και κάποιοι λίγο… δύστροποι. Τα πλήρη πακέτα ασφάλισης κατοικίδιου περιλαμβάνουν δωρεάν μαθήματα βασικής υπακοής για σκυλιά σε κέντρα εκπαίδευσης ή κάποια έκπτωση. Μέσω των μαθημάτων θα γίνει και η συμβίωσή μας μαζί του πιο εύκολη.

Επιπλέον, δεν έχουμε όλοι έναν φίλο ή συγγενή διαθέσιμο σε κοντινή απόσταση, για να προσέχει το γατάκι ή το σκυλάκι μας όταν λείπουμε. Γι’ αυτό και η ασφάλιση κατοικίδιου προβλέπει έκπτωση στην φιλοξενία του σε πιστοποιημένα κέντρα φύλαξης και ξενοδοχεία. Τα ασφαλισμένα κατοικίδια μπορούν έχουν δωρεάν και έναν μικρό αριθμό βασικών υπηρεσιών σε κέντρα περιποίησης, όπως μπάνιο-λούσιμο, κόψιμο νυχιών κ.λπ. ή έκπτωση σε σπέσιαλ παροχές.

Χρειάζομαι ασφάλιση κατοικίδιου με νομική κάλυψη

Η κάλυψη ιδιοκτήτη και ζώου στην περίπτωση που προκληθεί ζημιά ή τραυματισμός άλλου ζώου ή ανθρώπου είναι θέμα που χρειάζεται λεπτό, ειδικό χειρισμό. Κάθε σκυλογονιός που θεωρεί ότι το τετράποδό του μπορεί να έχει… μπλεξίματα με τον νόμο -έστω και άθελά του- καλό είναι να ψαχτεί με τα συμβόλαια αστικής ευθύνης. Ενδεικτικά, εάν ο σκύλος σας δαγκώσει κάποιον και εκείνος αποφασίσει να κινηθεί νομικά, ένα τέτοιο συμβόλαιο σας ελαφρύνει από τα έξοδα αποζημίωσης. (Και) σε αυτήν την περίπτωση, η πρόληψη σώζει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ The Crazy Cat Gentleman έχει τη λύση σε κάθε γατοπρόβλημα12.09.2018

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b