MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
DESIGN

Η εικαστικός Ειρήνη Λιναρδάκη μάς μιλά για την τέχνη του κοσμήματος και τη δημιουργία

Η Ειρήνη Λιναρδάκη είναι εικαστικός. Αγαπάει ό,τι μπορεί να σχετίζεται με την τέχνη και τη δημιουργία, καθώς για την ίδια αυτός είναι ο τρόπος της για να εκφράζεται. Δημιουργεί τα πάντα – από κοσμήματα μέχρι σανδάλια, από κεριά μέχρι παιχνίδια για παιδικά πάρτι.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Η εσωτερική ανάγκη να δίνει μορφή σε κάθε τι άψυχο ήταν αυτό που ώθησε την Ειρήνη Λιναρδάκη να ασχοληθεί με τη δημιουργία κοσμημάτων και όχι μόνο. Τα πάντα αποτελούν έμπνευση για εκείνη, απλά καθημερινά όπως το χρώμα του ουρανού, ένα χαμόγελο ή μια «καλημέρα».

Οι δημιουργίες της δεν θέλει να απευθύνονται σε έναν συγκεκριμένο «τύπο» γυναίκας αλλά να αναδεικνύουν την θηλυκότητά τους και να τις κάνουν να αισθάνονται όμορφες και κομψές. Κατα τη γνώμη της η δημιουργία δεν είναι μονοδιάστατη και μπορεί να εκφραστεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Ας την γνωρίσουμε λίγο καλύτερα…

Πώς ξεκινήσατε την ενασχόλησή σας με το κόσμημα;

Από εσωτερική ανάγκη να δίνω μορφή στο «άψυχο».

Το κόσμημα οφείλει να ακολουθεί τις τάσεις όπως συμβαίνει και στον χώρο της μόδας; Εσείς τις ακολουθείτε με τις δικές σας δημιουργίες;

Όχι απαραίτητα…συνήθως δεν ακολουθώ το «ρεύμα» της εποχής αλλά αυτό της έμπνευσης που πηγάζει από την εποχή και φτιάχνει έναν δικό του δρόμο.

Τι αποτελεί πηγή έμπνευσης για τα σχέδιά σας;

Τα πάντα είναι έμπνευση γύρω μου️…μπορεί να είναι ένα σύννεφο, τα χρώματα του ουρανού και της θάλασσας, ο πρωινός καφές κι ιδίως όταν σχηματίζει καρδιές με την σκέψη. Η αγάπη και οι χρωματισμοί της, μία ευχή, ένα χαμόγελο, μια καλημέρα. Ο ήλιος, ο φωτεινός έρωτας! Η πίστη! Η προσευχή…τα πάντα!

Έχετε κάποια αγαπημένα υλικά με τα οποία σας αρέσει να δουλεύετε;

Μου αρέσει να δουλεύω με ό,τι μπορεί να είναι «φίλος με το χρώμα». Άρα είναι υλικά που μπορούν να έχουν χρώμα όπως ο άσπρος πηλός…το ασήμι, ο χρυσός όταν συνδυαστούν με ημιπολύτιμές πέτρες ή με χρώμα και υγρό γυαλί.

Τι επιλέγουν να φορούν οι γυναίκες του σήμερα; Τα δικά σας κοσμήματα απευθύνονται σε συγκεκριμένα προφιλ και στυλ γυναικών;

Ό,τι αναδεικνύει την θηλυκότητα τους ή ό,τι τις κάνει να αισθάνονται πιο κομψές κι φινετσάτες! Τουλάχιστον αυτό θα ήθελα να τούς προτείνω. Τα δικά μου κοσμήματα αν και δεν απευθύνονται σε συγκεκριμένα προφίλ γυναικών, έχουν πάντα έναν κεντρικό άξονα – αυτόν που αναδεικνύει τον ρομαντισμό μαζί με τη δυναμική προσωπικότητα μιας γυναίκας που μπορεί πάντα να ονειρεύεται τα αστέρια ενώ πατάει στη γη.

Πώς θα περιγράφατε η ίδια τις δημιουργίες σας;

Ένα ατελείωτο ταξίδι δημιουργίας και αγάπης.

Αν μπορούσατε να δώσετε μία στιλιστική συμβουλή για τα αξεσουάρ ποια θα ήταν αυτή;

Είναι πολύ σημαντικό τα αξεσουάρ να είναι συμπληρωματικά της προσωπικότητας της κάθε γυναίκας και όχι «καπέλωμα» ακολουθώντας τις όποιες τάσεις της μόδας. Άλλωστε η κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή και μοναδική.

Εκτός από τα κοσμήματα εκφράζετε και με άλλους τρόπους τη δημιουργικότητά σας; Σας αρέσει να δημιουργείτε και άλλα πράγματα;

Η δημιουργικότητα δεν εκφράζεται ποτέ με έναν «κωδικό» γιατί από μόνη της δεν είναι μονοδιάστατη. Ο κάθε δημιουργός μπορεί ίσως να έχει κάτι που αγαπάει και να είναι ικανός να φτιάχνει πιο πολύ από κάτι άλλο. Η δημιουργικότητα είναι πολλά, πάντα. Για τη δική μου προσωπικότητα είναι ζωτικός τρόπος έκφρασης, έτσι δεν φτιάχνω μόνο κοσμήματα, φτιάχνω μάσκες, σανδάλια, μαντήλια, κεριά, στεφάνια, διακόσμητικά σπιτιού, βεντάλιες, παιχνίδια για παιδικά πάρτι, όπως η γνωστή σε όλους μας πινιάτα!

Ποιο είναι το μότο σας;

Το μότο μου είναι: Συντονιστείτε με την ψυχή σας και δημιουργήστε! Μην σταματάτε ποτέ να ονειρεύεστε και αγαπάτε ατελείωτα!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περισσότερες πληροφορίες για τα έργα της Ειρήνης Λιναρδάκη στη σελίδα της στο facebook.

 

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b