MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Support Art Workers: Πάνω από 200 εργαζόμενοι του πολιτισμού στέλνουν το δικό τους μήνυμα

Στις 7 Μαΐου 2020, περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι από τους κλάδους της Τέχνης και του Πολιτισμού συγκεντρώθηκαν στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, με σκοπό να σχηματίσουν με τα σώματά τους ένα μήνυμα στήριξης και διαμαρτυρίας.

Δράση της πρωτοβουλίας Support Art Workers
Δράση της πρωτοβουλίας Support Art Workers
Monopoli Team

Το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19 καθιστά την ανάγκη για υποστήριξη των εργαζομένων στις Τέχνες επιτακτική. Οι επισφαλείς συνθήκες επιστροφής στην εργασία επιδεινώνουν το αβέβαιο τοπίο του βιοπορισμού των εργαζομένων. Το μήνυμα Support Art Workers είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι εργαζόμενοι του πολιτισμού βγήκαν στο δρόμο12.09.2018

Στις 7 Μαΐου 2020, περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι από τους κλάδους της Τέχνης και του Πολιτισμού συγκεντρώθηκαν στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κάτω από τον Παρθενώνα, με σκοπό να σχηματίσουν με τα σώματά τους ένα μήνυμα στήριξης και διαμαρτυρίας για την αντιμετώπιση των κλάδων αυτών από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και παγκοσμίως.

Δείτε το βίντεο εδώ:

Υπενθυμίζουμε ότι η πρωτοβουλία έχει δημοσιεύσει σχετική επιστολή σχετικά με τα τελευταία μέτρα του Υπουργείου Πολιτισμού. “H εξαγγελία των μέτρων του ΥΠΠΟ για τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό την 7η Μαΐου 2020, κατέστη πλήρως αποκαρδιωτική και εντελώς αναντίστοιχη με την τρέχουσα συγκυρία. Μετά τα αναλυτικά αιτήματα που κατέθεσε η πρωτοβουλία #Support Art Workers, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ετερογένεια των εργασιακών σχέσεων στον Πολιτισμό και τα αιτήματα των σωματείων όλων των κλάδων, τη γενικότερη κατακραυγή και τις δυναμικές κινητοποιήσεις της περασμένης εβδομάδας, το ΥΠΠΟ για ακόμα μια φορά στάθηκε πολύ κατώτερο των περιστάσεων.”

Η επιστολή είχε καταλήξει: “Δεν ζητάμε μόνο βραχυπρόθεσμη στήριξη ενός μήνα. Ζητάμε ένα μακρόπνοο και εμπνευσμένο πλάνο με διάρκεια. Να μεριμνά για όλους τους εργαζόμενους στον πολιτισμό και ειδικά για όσους ακόμα δεν εντάσσονται στην αποζημίωση του ειδικού σκοπού, ανεξαρτήτως είδους σύμβασης και είδους καλλιτεχνικού ενσήμου, ως αναλυτικά εκτίθεται στα αιτήματά μας.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τα αιτήματα της πρωτοβουλίας Support Art Workers εδώ.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b