MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
14
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Gourmet Σαρακοστή #1: Ντολμαδάκια Γιαλαντζί

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Αναρωτιέστε τι φαγητό να μαγειρεύετε κάθε μέρα τώρα που είναι Σαρακοστή;

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Εμείς σας έχουμε τη λύση, καθώς κάθε μέρα θα σας “σερβίρουμε” μία εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή, που θα σας βγάλει από την πολύωρη και βασανιστική σκέψη του “Τι να μαγειρέψω σήμερα”!

Ντολμαδάκια Γιαλαντζί

Υλικά:
– 250 γρ. αμπελόφυλλα
– 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
– 2 κρεμμύδια τριμμένα
– 250 γρ. ρύζι Καρολίνα
– 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
– 1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
– λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
– 1 κούπα ελαιόλαδο
– 1 1/4 κούπα βραστό νερό
– χυμό από 1 1/2 λεμόνι
– αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:

Αρχικά πλένουμε και ζεματάμε για 2-3 λεπτά τα αμπελόφυλλα. Ετοιμάζουμε την γέμιση (φρέσκα κρεμμυδάκια, κρεμμύδια, μαϊντανό, άνιθο, δυόσμο, ρύζι, αλάτι, πιπέρι, 1/2 λάδι).

Στη συνέχεια απλώνουμε ένα φύλλο στο πιάτο μας με τις ίνες από την πάνω πλευρά και βάζουμε λίγη γέμιση. Για να το διπλώσουμε παίρνουμε πρώτα την πάνω πλευρά και ύστερα τα πλαϊνά και τυλίγουμε ελαφρά.

ntolmades

Τέλος, καλύπτουμε τον πάτο της κατσαρόλας μας με λίγα αμπελόφυλλα και τοποθετούμε τα ντολμαδάκια το ένα δίπλα στο άλλο σε σειρές.
Προσθέτουμε το νερό, το υπόλοιπο λάδι και τον χυμό λεμονιού, καλύπτουμε με ένα πιάτο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου.

Όταν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά βάζουμε μια πετσέτα ανάμεσα από την κατσαρόλα και το καπάκι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Tip! Μπορείτε να σερβίρετε με λίγο λεμόνι ή με δροσερό γιαούρτι! 

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Συνταγές