MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Χριστούγεννα με τα παιδιά στο θέατρο: Προσκλήσεις για γιορτινές οικογενειακές βόλτες!

Και αυτές τις γιορτές το Μonopoli.gr εξασφάλισε για τους μικρούς φίλους του προσκλήσεις για τις καλύτερες παραστάσεις για όλη την οικογένεια.

author-image Γεωργία Οικονόμου

Η Μαρία πριν την Κάλλας στο Μικρό Παλλάς 

Η Ειρήνη Ιακώβου και ο Θωμάς Καραχάλιος μάς συστήνουν την άγνωστη παιδική ηλικία της «Μαρίας» πριν μεταμορφωθεί στη διάσημη Μαρία Κάλλας. Η ζωή της μεγάλης ντίβας της όπερας στα πρώτα της βήματα. Ένα παιδί που έχει βιώσει την απόρριψη για την εξωτερική της εμφάνιση, ακόμη και από την ίδια της τη μητέρα. Ωστόσο αναγνωρίζοντας το ταλέντο της κόρης της, αυτή η μητέρα ήταν που την οδήγησε με την επιμονή της στην καταξίωση και την επιτυχία.  Το έργο πλαισιώνεται μουσικά από πολύ γνωστά τραγούδια, καθώς και αποσπάσματα δευτερολέπτων από πολύ γνωστές όπερες. Πρωταγωνιστουν οι: Σπύρος Ιωάννου, Αλίνα Κοτσοβούλου, Κατερίνα Μάντζιου και Εστέλλα Κοπάνο.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Χωρίς Οικογένεια”στο θέατρο Τέχνης στην οδό Φρυνίχου 

Το πασίγνωστο, αγαπημένο μυθιστόρημα του Εκτόρ Μαλό παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο θέατρο σε διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία του Δημήτρη ΔεγαΐτηΤο κλασικό αυτό μυθιστόρημα αποτελεί «ύμνο» στην αξία της οικογένειας, που τοποθετείται στην ίδια κλίμακα με τη βαθιά, πραγματική φιλία. Παίζουν οι: Δημοσθένης Φίλιππας, Κατερίνα Μηλιώτη, Κωνσταντίνος Ευστρατίου, Μάριος Κρητικόπουλος, Φοίβος-Μαρίνος Σαμαρτζής, Τάσος Προβιάς, Μαρία Αρζόγλου, Σταύρος Καραμπάτσος, Φραγκίσκη Μουστάκη.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Ο Τσάρος με τη μακριά γενειάδα” στο θέατρο Κιβωτός

Στο Θέατρο Κιβωτός παρουσιάζεται η παράσταση «Ο Τσάρος με τη μακριά γενειάδα», ένα παραμύθι, μέσα από το οποίο τα παιδιά γνωρίζουν τέσσερις διάσημους Ρώσους συνθέτες: Α.Μποροντίν, Μ. Μουσόργκσκι, Π. Τσαϊκόφσκι, Ν. Ρίμσκι-Κόρσακοφ.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Θησέας και Μινώταυρος” στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η Κάρμεν Ρουγγέρη αναβιώνει τον μύθους του «Θησέα και του Μινώταυρου». Τα παιδιά και όχι μόνο, παρακολουθούν την πορεία του δημοφιλή ήρωα της μυθολογίας μας, με κρητική λύρα, μαντινάδες, χορό  και παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης, μέσα σε μια προσεγμένη, σε όλες τις λεπτομέρειες, παράσταση.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Μορμόλης” στο Σύγχρονο Θέατρο


Η Συντεχνία του Γέλιου επιστρέφει στο Σύγχρονο Θέατρο για δεύτερη χρονιά με την επετειακή παράσταση του θρυλικού «Μορμόλη». Ο Μορμόλης δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, είναι ο φανταστικός φίλος των παιδιών, που ξεφωνίζει ελεύθερα αυτά που δεν τολμούν να πουν οι μικροί στους μεγάλους. Παίζουν οι: Βασιλική Διαλυνά, Βάσια Λακουμέντα, Γιώργος Τζαβάρας, Μικές Γλύκας, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Αντώνης Χρήστου, Φώτης Λαζάρου, Αλέξανδρος Βαμβούκος.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν” στο Σύγχρονο Θέατρο


Η παράσταση που επιλέχθηκε από το ιστορικό θέατρο Grips του Βερολίνου για να γιορτάσει τα 50 του χρόνια, επιστρέφει στο Σύγχρονο Θέατρο μετά τις sold out παραστάσεις της προηγούμενης θεατρικής σεζόν. Τη σκηνοθεσία μοιράζονται ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Βασίλης Κουκαλάνι και ο σκηνοθέτης και ντοκυμαντερίστας Αντώνης Ρέλλας. Οι δύο επιμελήθηκαν και τη μετάφραση/ διασκευή, ενώ τα τραγούδια της παράστασης έγραψε ο Φοίβος Δεληβοριάς. Ένα έργο δυνατών συναισθημάτων γύρω από τα ζητήματα που προκύπτουν στη ζωή του νεαρού ήρωα με αναπηρία. Παίζουν οι: Γιώργος Κατσής, Βασίλης Κουκαλάνι, Μαρία Μοσχούρη, Τάνια Παλαιολόγου, Μιχάλης Τιτόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Φώτης Λαζάρου, Μικές Γλύκας.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Σβήσε το φως!” στη Μουσική Βιβλίοθήκη Λίλιαν Βουδούρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


Η μουσικοθεατρική παράσταση της ομάδας “
Κοπέρνικος” μάς καλεί για δεύτερη χρονιά να πλησιάσουμε με θάρρος -και να γνωρίσουμε- όλα όσα μας φοβίζουν και που συνήθως πηγάζουν και τρέφονται από την άγνοια και τις προκαταλήψεις μας. Το κείμενο, η μουσική και οι στίχοι είναι του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη, ενώ η σκηνοθεσία και τα σκηνικά του Γκάυ Στεφάνου. Παίζουν οι: Ελισσαίος Βλάχος, Βαγγέλης Πιτσιλός. Κατάλληλο για: Παιδιά 4 έως 10 ετών.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Μικρές Ιστορίες για Αγρίους” στο Μικρό Εθνικό


Οι «Μικρές ιστορίες για αγρίους» του  Γάλλου συγγραφέα και παιδαγωγού Μπερνάρ Φριό, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Σαββίδου επιστρέφουν στο Μικρό Εθνικό. Οι ιστορίες πραγματεύονται θέματα της καθημερινής ζωής, των σχέσεων, των ανακαλύψεων, των μυστικών και των συγκρούσεων της νεανικής μας ηλικίας. Παίζουν οι: Πάρης Αλεξανδρόπουλος, Αθηνά Μουστάκα, Νίκος Γιαλελής, Αντώνης Γιαννακός, Στάθης Κόικας, Νάντια Κατσούρα, Νεφέλη Μαϊστράλη, Τζίνη Παπαδοπούλου.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Κοκκινοσκουφίτσα” στο θέατρο Εξαρχής

Το κλασικό παραμύθι του Σαρλ Περώ επιστρέφει ανανεωμένο από τους Θεατρικούς Ορίζοντες σε σκηνοθεσία Ντίνου Σπυρόπουλου. Σε ένα πολύ όμορφο χωριό η μικρή Κοκκινοσκουφίτσα, αγνοώντας τις συμβουλές των γονιών της να μη σταματήσει στο δάσος και να πάει το φαγητό στη γιαγιά της, μπλέκεται σε περιπέτειες με τον κακό λύκο. Θα τα καταφέρει η Κοκκινοσκουφίτσα να ξεγελάσει το λύκο; Ο λύκος είναι πραγματικά κακός; Με πολύ γέλιο, χορό, τραγούδι και φυσικά τη συμμετοχή των παιδιών, το τέλος του παραμυθιού θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Σε διασκευή- μουσική Ελένης Νικολάου Τσακάλου με τους ηθοποιούς: Ελένη Τσακάλου, Άγγελος Κούκος, Σίλια Μουστάκη, Ρένα Καραγιάννη.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Κι όμως κινείται” τον Πολυχώρο Διέλευσις

Η Εταιρεία Θεάτρου ΛΑΜΠΑ εμπνέεται από τη μόνιμη έκθεση του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών και παρουσιάζει μια διαδραστική παράσταση για τα παιδιά σχετικά με την ορθολογική χρήση των νέων τεχνολογιών. Τρεις ηθοποιοί με μια εξωγήινη μπουκίτσα και μουσική διάθεση ενσαρκώνουν πολλαπλούς ρόλους και παροτρύνουν τα παιδιά να συμμετέχουν στην εξέλιξη του έργου. Η Γη που όλο κινείται θέλει να στείλει ένα μήνυμα για την αξία του παιχνιδιού ως φυσικής δραστηριότητας, την ανάγκη της διαπροσωπικής επικοινωνίας και τη σημασία των νέων τεχνολογιών στη ζωή μας σήμερα. Σκηνοθετεί η Γλύκα Στόιου και παίζουν οι Αγγελική Καρακαξίδου, Ιωακείμ Κάσδαγλης, Αναστασία Φλεμοτόμου.
Κερδίστε προσκλήσεις

Λάχανα και Χάνανα. Κλικ στη Λαχανοχαχανορώρα” στο θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης


O Τάσος Ιωαννίδης γράφει τη μουσική και το πρωτότυπο σενάριο με τραγούδια έξυπνα, γλυκά, αστεία, που πέρα από την εκπαιδευτική τους χρησιμότητα είναι και πολύ διασκεδαστικά και σκηνοθετεί μαζί με τον Χρήστο Τριπόδη μία παράσταση με δράση, φαντασία, γέλιο, χαρά και τραγούδι, με χαρακτήρες πολύ γνώριμους από την καθημερινή ζωή των παιδιών και άλλους φανταστικούς παρμένους από τον κόσμο του ονείρου.
Κερδίστε προσκλήσεις

‘Ένα πάπλωμα για τον βασιλιά” στον Πολυχώρο για παιδιά mimi & mou

Μια διαδραστική κωμωδία για παιδιά από 3 ετών όπου δύο ηθοποιοί ενσαρκώνουν 12 ρόλους επί σκηνής. Στο βασίλειο που όλα κυλούν κανονικά, όμορφα, ειρηνικά, συμβαίνει κάτι αναπάντεχο: Ο βασιλιάς χάνει το χαμόγελό του. Δώρα απ’ όλο τον κόσμο καταφθάνουν όμως το χαμόγελο έχει εξαφανιστεί. Επιστρατεύονται όλοι ώστε να τον βοηθήσουν. Τα παιδιά θα καταφέρουν να βρουν τη λύση; Μπορούν να βοηθήσουν το βασιλιά να μοιράσει τα παιχνίδια του για να ξαναβρεί το χαμόγελό του; Θα καταφέρει να νιώσει τη χαρά της προσφοράς; Σκηνοθετεί ο Γιώργος Μενεδιάτης και παίζει ο ίδιος και  η Χριστίνα Μουδάτσου.
Κερδίστε προσκλήσεις

Στην επομενη σελίδα: Παραστάσεις με Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες!

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b