MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Χριστούγεννα με τα παιδιά στο θέατρο: Προσκλήσεις για γιορτινές οικογενειακές βόλτες!

Και αυτές τις γιορτές το Μonopoli.gr εξασφάλισε για τους μικρούς φίλους του προσκλήσεις για τις καλύτερες παραστάσεις για όλη την οικογένεια.

author-image Γεωργία Οικονόμου
“Το δώρο της παπλωματούς” στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου

Τον Δεκέμβριο κλείνει ένας χρόνος από την απώλεια της Μαριάννας Τόλη και οι στενοί της συνεργάτες τιμώντας την και ακολουθώντας τις οδηγίες της, παρουσιάζουν στην Παιδική Σκηνή του χώρου που η ίδια διαμόρφωσε  «Το δώρο της παπλωματούς»Ένα εμπνευσμένο musical φτιαγμένο ειδικά για τα παιδιά από το βραβευμένο παραμύθι των Τζέφ Μπραμπώ και Γκέηλ Μάρκεν, σε διασκευή και σκηνοθεσία Μαριάννας Τόλη υπό τις οδηγίες του Αλέξανδρου Κουζίτσκιν, που ήταν και ο χορογράφος της παράστασης το 2015, οπότε και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Παίζουν οι: Λητώ Αμπατζή, Σωκράτης Μαιδώνης, Δήμητρα-Ιόλη Εξάρχου, Σταύρος Μπέκας, Ελεάννα Κόλια, Αντώνης Παπαδάκης, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Στέφανος Λούρος, Δώρα Γκέκα.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Ως την άκρη του Ονείρου” στον Νέο Ακάδημο


Το έργο που έγραψε και σκηνοθέτησε η Κέλλυ Σταμουλάκη, σε πρωτότυπη μουσική Λαυρέντη Μαχαιρίτσα επιστρέφει ανανεωμένο (τελευταία φορά ανέβηκε τη σεζόν 2013-2014). Ένα ταξίδι ενηλικίωσης που αποδεικνύει πως πάντα μπορούμε να καταλήξουμε στην αθωότητα. Παίζουν οι: Βασίλης Λέκκας, Νέλλη Γκίνη, Νικόλας Μπράβος, Τζερόμ Καλούτα, Έλενα Δελακούρα, Παύλος Εμμανουηλίδης, Ελένη Καρβέλη, Νίκος Παρασκευόπουλος, Έλενα Παπαδημητρίου, Ευγενία Μανούσου, Φώτης Λάμαρης.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Οδύσσεια” στο  Θέατρο Ολύμπια (Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας)

Ο εμβληματικός μύθος της Οδύσσειας «ζωντανεύει» υπό τη σκηνοθεσία και χορογραφία της Σοφίας Σπυράτου και τη διασκευή κειμένου από τον Στρατή Πασχάλη. Η παράσταση θέλει να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στα θαλασσινά μονοπάτια του παραμυθιού. Με έμμετρους μα και ελεύθερους στίχους που θυμίζουν το αρχαίο κείμενο, αλλά και την παράδοση των σπουδαίων μεταφράσεων του Ομήρου, παλιών και σύγχρονων, σε μια γλώσσα κατανοητή για τα παιδιά. Στον ρόλο του Ομήρου ο Στέλιος Μάινας και του Οδυσσέα ο Γιώργος Χριστοδούλου. Παίζουν επίσης: Ελένη Καρακάση, Δημήτρης Γαλάνης, Αρετή Πασχάλη, Ιωάννης Κοντέλλης, Μάριος Πετκίδης.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Όλιβερ Τουίστ” στο “ΘΕΑΤΡΟΝ” του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη δίνει σάρκα κι οστά στη ζωή του «Όλιβερ Τουίστ» διασκευάζοντας και σκηνοθετώντας το αριστούργημα του Κάρολου Ντίκενς. Το έργο στηλιτεύει τις άθλιες συνθήκες και τις κοινωνικές αντιθέσεις που επικρατούσαν στην Αγγλία και είναι εξαιρετικά επίκαιρο και στις μέρες μας, όπου παιδιά ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και στερούνται βασικών αναγκών. Τον Όλιβερ Τουίστ θα ενσαρκώσει ο Διονύσης Πιφέας. Πρωταγωνιστούν οι: Ρένος Χαραλαμπίδης, Τάσος Κωστής, Κωνσταντίνος Κάππας, Μαρία Αντουλινάκη.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Μια μέρα Χωρίς” στο Υπόγειο του Θέατρου Τέχνης

Η Εύα Οικονόμου-Βαμβακά γράφει και σκηνοθετεί ένα θεατρικό έργο που πραγματεύεται το επίκαιρο θέμα της εξάρτησης. Για την τελική διαμόρφωση του κειμένου καθοριστικές υπήρξαν οι συνεντεύξεις που δέχτηκαν να δώσουν έφηβοι, γονείς και θεραπευτές που συμμετέχουν στα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ με στόχο την αντιμετώπιση της εξάρτησης από το Ίντερνετ- μιας εξάρτησης που αθόρυβα αλλά εντόνως επιτακτικά καταλαμβάνει όλο και περισσότερο χώρο στις ζωές όλων μας. Και με αυτή την αφορμή, το έργο τοποθετεί στο κέντρο του, τους εν γένει μηχανισμούς της εξάρτησης και εξετάζει πώς αυτοί μπορούν να επηρεάσουν καθέναν και καθεμία από εμάς.
Απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, από 12 χρονών.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Όρνιθες – Η Πολιτεία των Πουλιών” στο Θέατρο Αθηνά 

Ο Δημήτρης Αδάμης διασκευάζει και σκηνοθετεί ένα ταξίδι στην ουτοπία του καθενός μας μέσα από την πιο σπαρταριστή κωμωδία του Αριστοφάνη. Ο Βασίλης Γισδάκης, ο τελευταίος τραγουδιστής του Μάνου Χατζιδάκι, ερμηνεύει ζωντανά στη σκηνή τα τραγούδια της παράστασης, τα οποία έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από τη Θράκη ως την Κρήτη κι από τον Πόντο ως τα Επτάνησα. Παίζουν οι: Μικές Γλύκας, Ντέπυ Μοράρη, Γεωργία Μαυροειδοπούλου, Τάσος Ράπτης, Κωνσταντίνος Τσονόπουλος,  Μαριλίζα Χρονέα.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Ερωτόκριτος” στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο 

Τον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου διασκευάζει και σκηνοθετεί η Ελένη Βλάχου με στόχο να μας ταξιδέψει στη λαϊκή παράδοση και σε εκείνες τις εποχές των ιπποτών και των ηρώων, τότε που όλα ήταν μεγάλα, και οι αγάπες και τα μίση και οι πόλεμοι και οι γιορτές. Τη μουσική σύνθεση, διδασκαλία και εκτέλεση έχει αναλάβει ο Ηλίας Βαμβακούσης. Παίζουν οι: Αργυρώ Ανανιάδου, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας, Στέλιος Θεοδώρου-Γκλίναβος, Δημήτρης Μηλιώτης, Αλέξανδρος Σιάτρας, Χαρά Τζόκα.
Κερδίστε προσκλήσεις

“Ψαρόσουπα: Βουτιά στη Βυθούπολη” στο Θέατρο Παλλάς

Η κλασική και επτά φορές best seller “Ψαρόσουπα” του Γιώργου Δ. Λεμπέση παρουσιάζεται στο Θέατρο Παλλάς με μια ολοκαίνουργια ιστορία που θα ταρακουνήσει τα νερά της Αθήνας, σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού και πρωτότυπη μουσική Γιώργου ΛεμπέσηΠρωταγωνιστούν οι: Μέμος Μπεγνής, Μαριέλλα Σαββίδου, Ιάσονας Μανδηλάς, Idra Kayne και ο Φώτης Σεργουλόπουλος.
Κερδίστε προσκλήσεις

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b