MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Γιατί η γραφή με το χέρι ωφελεί τον νου;

Πολυάριθμες μελέτες παρατηρώντας τι συμβαίνει στον εγκέφαλο όταν γράφουμε με το χέρι σε σύγκριση με την πληκτρολόγηση κατέληξαν σε κάτι πολύ ενδιαφέρον.

Monopoli Team

Οι απαντήσεις όταν γράφονταν με το χέρι ήταν πιο ολοκληρωμένες και περιεκτικές σε νόημα και ο εγκέφαλος περισσότερο ενεργοποιημένος και συγκεντρωμένος.

Πως μεταφράζεται αυτό στις γραπτές ασκήσεις και τεχνικές ευεξίας που κάνουμε:

1) Το γράψιμο σε αποφορτίζει και σε χαλαρώνει.

Γράφοντας με τον παραδοσιακό τρόπο εμπλέκεσαι περισσότερο. Είσαι περισσότερο συγκεντρωμένος και σωματοποιείς σε μεγαλύτερο βαθμό τις λέξεις σου σε σχέση με το πληκτρολόγιο. Έτσι όταν αποτυπώνεις αυτό που αισθάνεσαι πάνω στο χαρτί η κάθε λέξη που σχηματίζεις με το χέρι «κουβαλά» ένα σημαντικό φορτίο συναισθήματος. Ως αποτέλεσμα, αφού γράψουμε, αισθανόμαστε καλύτερα. Πολλοί ερευνητές μάλιστα συγκρίνουν τον τρόπο με τον οποίο η γραφή φέρνει ηρεμία στον νου και εκτόνωση του συναισθήματος, με τον τρόπο που λειτουργεί, ο διαλογισμός.

2) Η γραφή με το χέρι βοηθά τον εγκέφαλο να μαθαίνει.

Να εκπαιδευτεί σε κάτι νέο. Επειδή υπάρχει μεγαλύτερη εγκεφαλική συμμετοχή όταν γράφουμε, μέσω των ασκήσεων μπορούμε να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και να καλλιεργήσουμε νέες νοοτροπίες και συνήθειες. Είναι ένας από τους πιο προσβάσιμους τρόπους που έχουμε, για να εκπαιδεύσουμε τον νου μας και να εκκινήσουμε τις αλλαγές που θέλουμε να επιτύχουμε.

3) Γινόμαστε πιο δημιουργικοί/εφευρετικοί.

Αν ψάχνετε για λύσεις και τρόπους πάνω σε θέματα που είναι σημαντικά για την ζωή σας, ξεκινήστε να γράφετε! Ακόμα κι αν δεν ξέρετε τι να γράψετε στην αρχή. Ξεκινήστε με το τι θέλετε, προχώρηστε στο γιατί δεν το έχετε και καταλήξτε στο πώς θα το έχετε. Φυσικά όλα αυτά μπορείτε να τα απαντήσετε και προφορικά. Αν όμως αφιερώσετε 5 λεπτά για να τα γράψετε σε ένα χαρτί, ο εγκέφαλός σας που θα έχει ενεργοποιηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό μπορεί να σας δώσει καλύτερες απαντήσεις. Απαντήσεις που θα σας εκπλήξουν και εσάς του ίδιους.

4) Ενισχύεται η μνήμη.

Όταν γράφουμε κάτι με το χέρι μας, αυξάνουμε τις πιθανότητες να το θυμόμαστε. Αυτό το χαρακτηριστικό της γραφής είναι από τα πιο ουσιαστικά στοιχεία των ασκήσεων και πρακτικών που έχουν να κάνουν με την ευεξία και τους στόχους σας. Η άσκηση που κάνετε αποτυπώνεται καλύτερα στον νου σας. Αν λοιπόν αυτή η άσκηση αφορά ένα πλάνο δράσης για να πετύχετε κάτι, κάντε την γραπτώς, για να εξασφαλίσετε ότι θα το θυμάστε την στιγμή που το χρειάζεστε.

Διαβάστε περισσότερα και ανακαλύψτε πώς θα επιτύχετε καλύτερα αποτελέσματα εδώ

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b