MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

8 βήματα για να ζείτε χαρούμενα την μέρα σας

Ο Κωνσταντίνος Χαραντινιώτης, Wellness Mentor & Coach, NLP Master Coach, Δάσκαλος Γιόγκα και Διαλογισμού μοιράζεται μαζί μας οχτώ αξίες/βήματα που έχουν την δύναμη να δημιουργούν συνθήκες για να ζείτε χαρούμενα την μέρα σας.

Monopoli Team

Προσωπικά τα δουλεύω καθημερινά στην ζωή μου, και τα θεωρώ οχτώ σημεία κομβικά. Η μέθοδος αυτή έχω δει στην πράξη να φέρνει θετικές αλλαγές όχι μόνο σε εμένα, αλλά και σε άλλους.

Η χαρά βρίσκεται στον πυρήνα πολλών άλλων συναισθημάτων, είτε επειδή είναι εκεί, είτε επειδή λείπει. Για παράδειγμα μπορεί να θες να είσαι πιο ψύχραιμος, πιο οργανωμένος, να ελέγχεις καλύτερα τον θυμό σου ή οτιδήποτε άλλο. Εν τέλει που καταλήγεις όταν πετύχεις αυτό τον στόχο; Στο να βιώνεις περισσότερη χαρά.

Σας προτείνω λοιπόν να δουλέψετε με αυτή την μέθοδο ως εξής: Για αρχή διαβάστε όλο το κείμενο. Μετά ξαναδιαβάστε προσεκτικά κάθε μία από τις οχτώ αξίες και την μικρή επεξήγηση που δίνω. Στη συνέχεια βάλτε στόχο κάθε ένα από τα 8 σημεία για την κάθε σας ήμερα.

Σας υπόσχομαι πως αν το κάνετε, η καθημερινότητά σας θα γίνει ακόμα καλύτερη. Είμαστε τρωτοί και επηρεαζόμαστε από τις δυσάρεστες καταστάσεις. Αυτό μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε! Θα έχετε όμως την ικανότητα ακολουθώντας τα βήματα αυτά, να τις διαχειρίζεστε καλύτερα. Εφόσον ο στόχος σας είναι να είσαστε χαρούμενοι, ακολουθώντας την μέθοδο δεν θα επιτρέπετε στην όποια δυσκολία, να σας στερήσει την χαρά. Θα αποκτήσετε την ευελιξία να επαναβρίσκετε τρόπους να είστε χαρούμενοι, ακόμα κι αν η ζωή τα φέρνει αλλιώς.

Υπάρχουν δύο κλειδιά για να πετύχει η μέθοδος:
  • Το πρώτο είναι είναι η υπενθύμιση. Αν διαβάσετε την πρακτική τώρα και προσπαθήσετε αύριο να την εφαρμόσετε, υπάρχει περίπτωση το ξεχάσετε. Βάλτε λοιπόν υπενθύμιση. Σε μία ατζέντα, σε ένα χαρτί κολλημένο στον υπολογιστή ή ακόμα και στο κινητό σας. Γράψτε τα 8 σημεία και έτσι εξασφαλίστε ότι δεν θα το ξεχάσετε.
  • Το δεύτερο κλειδί είναι η εξάσκηση και η επανάληψη. Είναι μία καθημερινός οδηγός και αυτός είναι ο τρόπος για να φέρει αποτελέσματα. Σκεφτείτε το σαν το βούρτσισμα των δοντιών. Αρκεί που τα βουρτσίσατε εχθές; Μάλλον όχι. Χρειάζεται να το επαναλάβεις για να γίνει συνήθεια.

Τώρα που αναλύσαμε τον τρόπο που λειτουργεί αυτή η μέθοδος, πάμε να δούμε τα 8 βήματα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b