MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Τα κορυφαία μουσικά φεστιβάλ του καλοκαιριού σε όλη την Ελλάδα

Ο απόλυτος οδηγός σας για τα όλα τα φεστιβάλ μουσικής που θα λάβουν χώρα ανά την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι.

Ziria Music Festival @ John Mak
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Καλοκαίρι στα ελληνικά νησιά χωρίς μουσική δεν γίνεται! Γι’ αυτό κι εμείς μαζέψαμε όλα τα μουσικά φεστιβάλ του καλοκαιριού ανά την Ελλάδα, που θα μας κρατήσουν και φέτος συντροφιά στις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Loutraki Festival 2019 στο Λουτράκι Κορινθίας/ 26 Ιουλίου-10 Αυγούστου

Το Φεστιβάλ Λουτρακίου αποτελεί εδώ και 5 χρόνια θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής και έχει ως στόχο την ανάδειξη της τοπικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, την εκπαίδευση και την ποιοτική ψυχαγωγία. Με καλεσμένους όπως ο Χρήστος Θηβαίος για μια συναυλία με την Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου, τους Sofita and the Blues Sisters, τον τενόρο Σταύρο Σαλαμπασόπουλο, τους αγαπημένους Gadjo Dilo, την Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Βαγγέλη Γερμανό το Loutraki Festival δίνει σίγουρα ζωή στο Λουτράκι.

River Party Festival στην Καστοριά/ 29 Ιουλίου-4 Αυγούστου

Το River Party επιστρέφει στις μουσικές του ρίζες και μας καλεί για 41η χρονιά στις όχθες του Αλιάκμονα, στο πανέμορφο Νεστόριο της Καστοριάς, στην καρδιά του καλοκαιριού από 29/7 έως 4/8. Ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies, ο Γιάννης Αγγελάκας με τους 100oC, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, οι Planet of Zeus, οι Πυξ Λαξ, οι Nightstalker, οι V.I.C. σε μια από τις περιορισμένες εμφανίσεις τους αλλά και οι Κακό Συναπάντημα, οι Chinese Man, οι Locomondo, οι Active Member, ο Ταφ Λάθος και η Μαρίζα Ρίζου, το μοναδικό κορίτσι της παρέας, είναι μερικά από τα ονόματα που θα ανέβουν στις τρεις μουσικές σκηνές που θα στηθούν φέτος στο φεστιβάλ. Αναλυτικά οι ώρες και μέρες των εμφανίσεων αλλά και πληροφορίες για τα εισιτήρια εδώ.

Los Almiros Festival στον Αλμυρό Μαγνησίας/ 31 Ιουλίου-3 Αυγούστου

Φωτογραφία από το περσινό LAF

Το Los Almiros Festival επιστρέφει για 8η χρονιά στον Αλμυρό Μαγνησίας και συγκεκριμένα στο Δάσος Κουρί για ένα ακόμα τεράστιο party. Πάντα σταθερό στις βασικές του αξίες: αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη, συμμετοχή, το πιο ελεύθερο φεστιβάλ όλων ανοίγει τις πόρτες του για ένα εξωφρενικό τετραήμερο. Τέσσερις μέρες γεμάτες μουσική, χορό, συζητήσεις, γνωριμίες, γέλιο, χαρά, φιλία. Τέσσερις μέρες για όλους τους ανθρώπους και για όλα τα γούστα. Από το pre party της Τετάρτης, 31ης Ιουλίου, μέχρι το κλείσιμο του Σαββάτου, 3 Αυγούστου,το αγαπημένο σε όλους δάσος Κουρί θα ζεί στους ρυθμούς του 8ου Los Almiros Festival, το οποίο παρουσιάζει και φέτος ένα από τα πιο πλήρη line up που θα μπορούσε να φανταστεί κάθε φίλος της μουσικής. Rock, stoner, psychedelic, punk, reggae, hip hop, ska, dub, Balkan, heavy, doom κ.α. Μεταξύ πολλών άλλων στο φεστιβάλ θα εμφανιστούν οι Social Waste, ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ, οι Nightstalker, o Βέβηλος και οι Planet of Zeus. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για όλες τις ανακοινώσεις συντονιστείτε εδώ.

9ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού/ 31 Ιουλίου- 04 Αυγούστου

Ένας ξεχωριστός μουσικός θεσμός, το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού επιστρέφει για 9η χρονιά από 31 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου 2019 με μουσικούς, όπως το πρώτο βιολί της ορχήστρας της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, τον Aμερικανοκαναδό βιολιστή Benjamin Bowman, τον Αndrew Joyceπρώτο τσέλο της Συμφωνικής Ορχήστρας της Νέας Ζηλανδίας και την Κana Sugimurα, μουσικό με διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και συμμετοχές σε πολυάριθμα φεστιβάλ, οι οποίοι θα εμφανιστούν σε μαγευτικές τοποθεσίες των νησιών του Αργοσαρωνικού για να προσφέρουν υψηλού επιπέδου ερμηνείες έργων των Mozart, Schumann, Dvorak, Schubert, Brahms και Σκαλκώτα. Τα εισιτήρια ανά περιοχή έχουν διαμορφωθεί ως εξής: Ύδρα: 10€ (standard) – 30€ (premium), Πόρος  / Μέθανα: 10€ (standard), Γαλατάς: είσοδος με προαιρετική συμμετοχή. Το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Saristra Festival στην Κεφαλλονιά / 2-4 Αυγούστου

Το πρωτοποριακό Saristra Festival είναι το σημαντικότερο καλλιτεχνικό γεγονός των Ιονίων Νήσων, ένα μουσικό και εικαστικό φεστιβάλ στα ερείπια του παλιού χωριού των Βλαχάτων Κεφαλονιάς. Φέτος το φεστιβάλ θα γίνει στις 2-4 Αυγούστου, με καλεσμένους τους Acid Baby Jesus, το συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής «Πέρα στα όρη»,τον post-punk μουσικό Blaine L. Reininger, τους Ιάπωνες Miami Deutsch, τοπικά ταλέντα και πολλούς άλλους καλλιτέχνες. Όλες οι πληροφορίες για το φεστιβάλ αναλυτικά εδώ.

Μουσικό Φεστιβάλ Χίου/ 2-10 Αυγούστου

Το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι με τρεις συναυλίες με ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, από κλασική μουσική και διάσημα soundtracks, μέχρι παραδοσιακά πολυφωνικά τραγούδια αλλά και διασκευές από τη διεθνή rock και jazz σκηνή, από τους Ventus Ensemble (02-04/08), την Berlin Music Ensemble Quartet (03-04/08), αλλά και τους Yasemi Vocal Quartet(Σάββατο 10/08). Παράλληλα, θα παρουσιαστούν και μουσικοθεατρικές παραστάσεις. Οι εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο, από τις 2 έως τις 10 Αυγούστου 2019.

Sani Festival στον Λόφο Σάνης στη Χαλκιδική/ 06-17 Αυγούστου

Το Sani Festival συνεχίζει τις επιτυχημένες διοργανωσεις της, κλείνοντας τα 27 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας. Φέτος, το φεστιβάλ ξεκίνησε από τις αρχές Ιουλίου, αλλά όσοι θα επισκεφτείτε την Χαλκιδική τον Αύγουστο, προλαβαίνετε να δείτε την μοναδική Σουηδή μουσικό της τζαζ, Gunhild Carling (Σάββατο 3 Αυγούστου), τον αγαπημένο Διονύση Σαββόπουλο που θα ερμηνεύσει τραγούδια της εποχής του Woodstock (Σάββατο 10 Αυγούστου) και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη με τον Νίκο Πορτοκάλογλου (Σάββατο 17 Αυγούστου). Τα εισιτήρια μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το ticketmaster.gr (Γενική Είσοδος: 20€, Είσοδος αριθμημένης θέσης: 30€, Παιδικό εισιτήριο (6-11 ετών-ισχύει για τις παραστάσεις του “Invisible Circus”): 15€)

Ireon Rock Music Festival στην Σάμο/ 7-9 Αυγούστου

Ένα τριήμερο μουσικό ταξίδι στον Ηραίον στη Σάμο στις 7-8-9 Αυγούστου με καλεσμένους τους Locomondo, τον Γιάννη Χαρούλη, Ρένα Μόρφη, τους Planet of Zeus, Social Waste. Τα εισιτήρια διαμορφώνονται ως εξής: Εισιτήριο Τριημέρου 25€, Πρώτη μέρα 7/8 Day 1: Social Waste – Planet of Zeus 11€, Δεύτερη μέρα 8/8 Day 2: Ρένα Μόρφη – Locomondo 12€, Τρίτη μέρα 9/8 Day 3: Zvoures – Γιάννης Χαρούλης 12€.

Kazarma Music Festival 2019 στην Λίμνη Πλαστήρα/ 8-11 Αυγούστου

Για 4 ημέρες σε μια από τις ωραιότερες λίμνες της Ευρώπης, στην λίμνη Πλαστήρα, κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό για 8η χρονιά, βραδιές με ζωντανή μουσική από νέα ταλέντα, στο ξενοδοχείο Kazarma Lake resort & Spa, το Kazarma Music Festival. Παράλληλα με τους μουσικούς διαγωνισμούς που διοργανώνει το φεστιβάλ, θα εμφανιστούν και οι Πωλίνα, Μυρτώ Βασιλείου, Κώστας Μπίγαλης και Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

Zero Festival στην Φιλιππιάδα/ 9-10 Αυγούστου

Το καλοκαιρινό ραντεβού των νέων έχει σημείο συνάντησης τη Λίμνη Ζηρού και το ZERO festival. Ένα φυσικό τοπίο μετατρέπεται σ’ έναν ατελείωτο πολιτιστικό καμβά για 2 ημέρες, αγκαλιάζοντας αρμονικά την φύση, την μουσική και τις δραστηριότητες στη λίμνη δημιουργώντας, κατά συνέπεια, ένα εκρηκτικό μείγμα ανθρώπινης δημιουργίας και φυσικής μαγείας. 9 & 10 Αυγούστου Ραντεβού στη Λίμνη. Παρασκευή 9 Αυγούστου: Ματούλα Ζαμάνη, Εισβολέας, Elephant, Σάββατο 10 Αυγούστου: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας & Νίκος Πορτοκάλογλου, Folk N’Roll, Βαγγέλης Κοσίνας.

15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων στη Σύρο / 9- 18 Αυγούστου

Θέατρο Απόλλων Σύρου

Από 9 έως 18 Αυγούστου υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου συναυλίες με ορχήστρες από το εξωτερικό. Μαέστροι και σολίστ μουσικής δωματίου και μεγάλοι ερμηνευτές. Το φεστιβάλ αποτελεί πλέον θεσμό με διεθνή εμβέλεια, ταξιδεύει στον χρόνο, θυμάται όλους τους καλλιτέχνες διεθνούς φήμης που τον έχουν τιμήσει, όπως οι Λεωνίδας Καβάκος, NobukoImai, Michaela Martin, Frans Helmerson,Radovan Vlatkovic, Γιάννης Βακαρέλης, Κώστας Κοτσιώλης, Michel Lethiec κ.ά., παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα πλούσιο και πολυσυλλεκτικό στο Ιστορικό Θέατρο Απόλλων. Ο σημαντικός Έλληνας βιολονίστας, πρώτος κορυφαίος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Γιάννος Μαργαζιώτης, υπήρξε ένας από τους δημιουργούς του.

Pulsar Festival στη Σαμοθράκη/ 09-11 Αυγούστου

Το Φεστιβάλ Τέχνης Puλsar Samothraki επιστρέφει στο χώρο του, στο Εργοστάσιο, κάτω από το βουνό Σάος, στον κρυφό παράδεισο του νησιού Σαμοθράκη.Κατά τη διάρκεια της πενταετούς “ιστορίας” του, το φεστιβάλ μας έχει προσφέρει στο κοινό τόσες διαφορετικές πτυχές της ροκ, post rock, electronica, experimental, ambient και new age ελληνικής σκηνής.  Στις 9, 10 και 11 Αυγούστου 2019 μας περιμένει  και πάλι ένα εύρος της ανεξάρτητης ελληνικής σκηνής! Την Παρασκετή 09/08 οι ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC, το Σάββατο 10/08 οι Alcalica και την Κυριακή 11/08 οι The Last Drive.Γενική είσοδος: 8€, Εισιτήριο 3 ημερών: 20€, Ανέργων: 6€.

Icaria Music Festival/Mesakti Sunset Festival στη Μεσακτή Ικαρίας/ 10-24 Αυγούστου

Για το 2019, σε συνεργασία με το BENSAO beach bar, ένα από τα ποιο όμορφα beach bar του νησιού, με μοναδικό dj booth και ήχο, διοργανώνει μια σειρά από απογευματινά party, με θέα το ηλιοβασίλεμα, στη παραλία της Μεσακτής, ίσως την καλύτερη και πιο διάσημη παραλία του νησιού, με πλήθος δραστηριοτήτων και απόλυτο προορισμό για Surfers, τα πάρτυ θα ξεκινούν κάθε μέρα στις 17:00 και θα διαρκούν έως τις 23:00. Κατά την διάρκεια του θα παρελάσουν μερικοί από τους καλύτερους Έλληνες Παραγωγούς και DJs που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην Ελληνική Ηλεκτρονική Μουσική Σκηνή και συνεχίζουν το κάνουν με το ίδιο πάθος και σήμερα. Αναλυτικά: 10,12,17,19,24/08 Johnny Caroutsos, 11/08 Cleopatra Fyntanidou,13/08 Gee Skarakis, 14/08 Nikolas Gale, 15/08 Full Moon Secret Party, 16/08 Mikee, 18/8 Cayetano, 20/8 Chevy,21/8 Tolis Q, 22/8 Dimitri Papaioannou, 23/8 Christo Ζ.

Ziria Music Festival 2019 στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας / 29-31 Αυγούστου

Ελεύθερο και συμμετοχικό, το Ziria Music Festival πιστό και φέτος στην παράδοση που το θέλει κάθε χρόνο πιο πλούσιο από το προηγούμενο! Μια τριήμερη μαραθώνια μουσική (και όχι μόνο) γιορτή σε φανταστικό περιβάλλον, με δύο σκηνές και με εναλλακτικές δραστηριότητες που απλά δεν… υπάρχουν. Το μουσικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως τους Nightstalker, τους Planet of Zeus και τους Balothizer. Η μουσική συνδυάζονται με πολλές και παράλληλες δραστηριότητες, από διαγωνισμό φωτογραφίας έως και μαθήματα γιόγκα και πεζοπορία. Ο χώρος, το σαλέ και οι υποδομές θα είναι έτοιμες και θα υποδέχονται κατασκηνωτές και επισκέπτες από την Τετάρτη 28 Αυγούστου, ενώ το φεστιβάλ θα ξεκινήσει επισήμως την Πέμπτη 29 Αυγούστου.

Paxos Reggae Festival στους Παξούς/ 29-31 Αυγούστου

Το Paxos Reggae Festival είναι ένα διεθνές καλλιτεχνικό συμβάν που προάγει την ενότητα, τον σεβασμό και τον πολιτισμό. Προσφέρει μουσικές εμφανίσεις, DJ set, workshop και άλλες δραστηρίότητες που στοχεύουν στην ανάδειξη των διαφορετικών πολιτισμών και στην ένωση των ανθρώπων μέσω της τέχνης. Το line-up δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, οπότε μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b