MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
30
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το 9ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού επιστρέφει

Μία διεθνής μουσική συνάντηση, το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού επιστρέφει για 9η συνεχή χρονιά, από τις 31 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου, στα νησιά του Σαρωνικού.

Monopoli Team

Ένας ξεχωριστός μουσικός θεσμός, το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού γεννήθηκε πριν από 9 χρόνια και έχει παρουσιάσει από τότε τον κορμό των σπουδαίων έργων μουσικής δωματίου των μεγάλων κλασσικών συνθετών στις κοινότητες των νησιών του Σαρωνικού, προσκαλώντας διακεκριμένους μουσικούς από όλο τον κόσμο, τους οποίους συνδέουν φιλίες και κοινά καλλιτεχνικά οράματα. Από 31 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου 2019, μουσικοί, όπως το πρώτο βιολί της ορχήστρας της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, ο Aμερικανοκαναδός βιολιστής Benjamin Bowman, θα εμφανιστούν σε μαγευτικές τοποθεσίες των νησιών του Αργοσαρωνικού για να προσφέρουν στο μουσικόφιλο κοινό, αποτελούμενο από κατοίκους και επισκέπτες, υψηλού επιπέδου ερμηνείες έργων των Mozart, Schumann, Dvorak, Schubert, Brahms και Σκαλκώτα.

Οι Μουσικοί

Το Φεστιβάλ θα υποδεχτεί για έκτη φορά τον Benjamin Bowman, ο οποίος συμμετείχε ανελλιπώς από το 2012 μέχρι το 2016 και είναι σήμερα εξάρχων της ορχήστρας της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης καθώς και εξάρχων του American Ballet Theatre. Για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν ο Αndrew Joyce, πρώτο τσέλο της Συμφωνικής Ορχήστρας της Νέας Ζηλανδίας και η Κana Sugimurα, μουσικός με διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και συμμετοχές σε πολυάριθμα φεστιβάλ.

Σταθεροί προσκεκλημένοι στο Φεστιβάλ Σαρωνικού η Φινλανδή βιολονίστρια Sini Simonen, μία από τις πιο δημοφιλείς μουσικούς δωματίου στην Ευρώπη και μέλος του Castalian String Quartet και του Calvino Piano Trio, ο Iσραηλινός πιανίστας Noam Greenberg, ο οποίος έχει εμφανιστεί σε αίθουσες όπως το Wigmore Hall, Musikverein και Konzerthaus της Βιέννης και είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Musicat Tresanton και ο Julian Arp, βιολοντσελίστας με σταδιοδρομία σε όλη την Ευρώπη, πρώτο τσέλο της Ορχήστρας Δωματίου O/Modernt και καθηγητής στη Μουσική Ακαδημία του Graz.

Τι θ’ ακούσουμε φέτος:

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει το περίφημο «δεύτερο τρίο με πιάνο» του Franz Schubert D.929, το αριστουργηματικό, αλλά σπάνια παιζόμενο «τρίο με πιάνο αρ.3 op. 110» του Robert Schumann, το «σεξτέτο εγχόρδων op. 36» του Johannes Brahms, το «κουιντέτο εγχόρδων K 593» του W.A. Mozart, το γνωστό ως «Αμερικάνικο κουαρτέτο εγχόρδων οp.96» του Antonin Dvorak και το «ντούο για βιολί και βιόλα» του Νίκου Σκαλκώτα, τιμώντας τα 70 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη. Με την επιλογή των σημαντικών αυτών έργων της μουσικής φιλολογίας, κάποια εκ των οποίων είναι γνωστά σε ένα ευρύτερο κοινό, ενώ άλλα παίζονται σπάνια, οι μουσικοί αναζητούν την επικοινωνία με ένα νέο κοινό, μέσω ξεχωριστών μουσικών ακουσμάτων επιδιώκοντας την πολιτιστική ανάταση των κοινοτήτων.

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ

Το διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού είναι η καλλιτεχνική έδρα του μουσικού συνόλου Leondari Ensemble, μία ομάδα φίλων και συνεργατών από όλο τον κόσμο, που αγαπούν τη μουσική δωματίου και είναι ένθερμοι φίλοι της Ελλάδας. Ιδρυτές και καλλιτεχνικοί διευθυντές είναι ο βιολονίστας Γιάννης Αγρανιώτης και ο βιολίστας Francis Kefford.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 9ου Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού:

Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019, 21:00| Ηφαίστειο Μεθάνων

«Κουαρτέτο εγχόρδων σε φα μείζονα, “Αμερικάνικο”, Op. 96» Αntonin Dvorak
«Κουιντέτο εγχόρδων σε ρε μείζονα, Κ. 593» W.A. Mozart
Χώρος διεξαγωγής: Ανοιχτό θέατρο Καμένης Χώρας Μεθάνων (Μέθανα)

Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2019, 21:00| Γαλατάς

«Πιάνο τρίο No.3 σε σολ ελάσσονα, Op. 110» Robert  Schumann
«Πιάνο τρίο No. 2 σε μι ύφεση μείζονα, D. 929» Franz Schubert
Χώρος διεξαγωγής: Γυμνάσιο Γαλατά (Αγία Άννας, Γαλατάς)

Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019, 21:00| Πόρος

«Ντουέτο για βιολί και βιόλα» (1938) Νίκος Σκαλκώτας
«Κουαρτέτο εγχόρδων σε φα μείζονα, “Αμερικάνικο”,Op. 96» Antonin Dvorak
«Σεξτέτο εγχόρδων Νο. 2 σε σολ μείζονα, Op. 36» Johannes Brahms
Χώρος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο Συγγρού (28ης Οκτωβρίου, Πόρος)

Σάββατο, 3 Αυγούστου 2019, 21:00| Ύδρα

«Πιάνο τρίο No. 2 σε μι ύφεση μείζονα, D. 929» Franz Schubert
«Ντουέτο για βιολί και βιόλα» (1938) Νίκος Σκαλκώτας
Κουαρτέτο εγχόρδων σε φα μείζονα, “Αμερικάνικο”, Op. 96 Antonin Dvorak
Χώρος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Bratsera (Ύδρα)

Κυριακή, 4 Αυγούστου 2019, 21:00| Ύδρα

«Κουιντέτο εγχόρδων σε ρε μείζονα, Κ. 593» W.A. Mozart
«Πιάνο τρίο No.3 σε σολ ελάσσονα, Op. 110» Robert Schumann
«Σεξτέτο εγχόρδων Νο. 2 σε σολ ελάσσονα, Op. 36» Johannes Brahms
Χώρος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Bratsera (Ύδρα)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

9ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού

Από 31 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου 2019

Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019, 21:00| Ηφαίστειο Μεθάνων| Ανοιχτό θέατρο Καμένης Χώρας Μεθάνων

Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2019, 21:00| Γαλατάς| Γυμνάσιο Γαλατά

Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019, 21:00| Πόρος| Αμφιθέατρο Συγγρού

Σάββατο, 3 Αυγούστου 2019, 21:00| Ύδρα| Ξενοδοχείο Bratsera

Κυριακή, 4 Αυγούστου 2019, 21:00| Ύδρα| Ξενοδοχείο Bratsera

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γιάννης Αγρανιώτης, Francis Kefford.

Συμμετέχοντες Μουσικοί: Βιολί: Benjamin Bowman, Sini Simonen, Γιάννης Αγρανιώτης. Βιόλα: Francis Kefford, Kana Sugimura. Tσέλο: Julian Arp, Andrew Joyce. Πιάνο: Noam Greenberg.

Εισιτήρια:  Ύδρα:10 € (standard) – 30 € (premium)|  Πόρος/Μέθανα: 10 € (standard)| Γαλατάς: είσοδος με προαιρετική συμμετοχή.

*Παιδιά μέχρι 18 ετών: είσοδος ελεύθερη.

Προκράτηση εισιτηρίων: www.saronicfestival.com/el/book-tickets/

Περισσότερα από Φεστιβάλ