MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΛΙΣΤΑ

Social media: 6 σημάδια που αποδεικνύουν ότι προκαλούν άγχος

Τα social media έχουν τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο στα επίπεδα άγχους του συνολικού πληθυσμού.

Monopoli Team

Ας το παραδεχτούμε, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε τουλάχιστον ένα μέσω κοινωνικής δικτύωσης το οποίο χρησιμοποιούμε καθημερινά για να κάνουμε την ζωή μας πιο διασκεδαστική και πιο εύκολη. Χάρη στην ύπαρξή τους έχουμε τη δυνατότητα να παραμένουμε “συνδεδεμένοι” με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Καθώς και να προωθούμε τη δουλειά μας, με σκοπό να αυξήσουμε τα κέρδη μας πολύ πιο σύντομα. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο και σύμφωνα με έρευνες, τα social media έχουν τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο στα επίπεδα άγχους του συνολικού πληθυσμού. Εσείς σε τι βαθμό νιώθετε την διάθεσή σας να επηρεάζεται από όλο αυτό;

Οι παρακάτω 6 συνήθειες θα σας βοηθήσουν να διαπιστώσετε εάν τα social media σας προκαλούν άγχος.

Καταλήγετε να κοιμάσαι αγκαλιά με το κινητό σας
Είναι γεγονός πως 7 στους 10 χρησιμοποιούμε το κινητό μας τηλέφωνο περισσότερο από όσο θα θέλαμε. Υπάρχουν ωστόσο άνθρωποι που αφιερώνουν σχεδόν όλο το ενδιαφέρον τους αποκλειστικά σε αυτό. Εάν πιάνετε τον εαυτό σας να αφιερώνει το εκατό τις εκατό της προσοχής του σε ένα τηλέφωνο, αγνοώντας τους ανθρώπους, το περιβάλλον, τον χρόνο ή τα πράγματα που βρίσκονται τριγύρω σου τότε είναι πολύ πιθανό να βιώνεις το λεγόμενο FOMO (Fear of Missing Out). Το FOMO ως έννοια χαρακτηρίζει την επιθυμία να παραμένετε συνεχώς συνδεδεμένος με το τι κάνουν οι άλλοι μέσω των social media. Ας ελπίσουμε πως δεν ταυτίζεστε με τον παραπάνω όρο. Στην περίπτωση όμως που σας συμβαίνει κάτι αντίστοιχο, προσπαθήστε να εστιάσετε την προσοχή σας στο τι χάνετε από τη δική σας ζωή και όχι από των άλλων.
Βρίσκεστε σε κατάσταση πανικού όταν ξεμένετε από μπαταρία
Και κάπου εδώ θα χρειαστεί να αναρωτηθείτε το εξής: Επιλέγετε όντως να βγείτε έξω για να περάσετε καλά και να απολαύσετε την παρέα των αγαπημένων σου προσώπων ή την θέα ενός υπέροχου μέρους; Ή μήπως η επιθυμία σας να βγείτε προκύπτει από την ανάγκη σας να το προβάλετε στα social media; Για να θαυμάσουν οι άλλοι μέσω μιας οθόνης το πόσο καλά καταφέρατε να περάσετε και σήμερα την ημέρα σας; Εάν τις περισσότερες φορές σας συμβαίνει το δεύτερο, τότε θα χρειαστεί να γνωρίζετε πως η ακαταλόγιστη χρήση του κινητού σας οδηγεί τις στιγμές σας στο απόλυτο κενό. Μιας και με αυτόν τον τρόπο χάνεται η ουσιαστική σημασία της προσωπικής σας ζωής.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b