MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΣΩΠΑ

Neneh Cherry: Μου αρέσει να είμαι γιαγιά

Η Neneh Cherry παραχωρεί συνέντευξη στην εφημερίδα Guardian, με αφορμή το νέο της άλμπουμ “Broken Politics”, που μόλις κυκλοφόρησε.

Φώτο: Kim Hiorthoy
Monopoli Team

Η Neneh Cherry παραχωρεί συνέντευξη στην εφημερίδα Guardian, με αφορμή το νέο της άλμπουμ “Broken Politics”. Θυμίζουμε ότι τη Neneh Cherry θα την δούμε στην Ελλάδα, στις 25 Ιουνίου 2019 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Summer Nostos Festival, του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το κουάκερ βοηθάει τον εγκέφαλό μου να λειτουργεί. Όταν η μητέρα μου με ανάγκαζε να το τρώω σκεφτόμουν:  «Αυτό είναι το πιο βαρετό πρωινό στον κόσμο. Ποιος θέλει να τρώει αυτό το πράγμα;». Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία, σε βοηθάει να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στο στομάχι σου.

Όσο μεγαλώνεις η απώλεια γίνεται πια το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σου. Έχασα τον Judy Blame, έναν από τους πιο κοντινούς μου φίλους, στις αρχές του περασμένου έτους. Ήταν ένας ζωντανός μύθος. Αλλά αφού πέθανε ο Judy σκέφτηκα πως τώρα πρέπει να φροντίσω τον εαυτό μου.

Το αίμα σου είναι όμορφο. Πήγα να δω έναν αιματολόγο στην Ίμπιζα, ο οποίος αναλύει το αίμα μας στο μικροσκόπιο. Το παρακολουθούμε σε μια οθόνη. Έδειχναν απίστευτα, όλα αυτά τα μπλε αιμοσφαίρια.

Δύο περιστατικά που βίωσα με οδήγησαν στην κατάρρευση. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω τι μου συνέβαινε ορμονολογικά και πώς αυτό με επηρέαζε και ψυχολογικά. Νόμιζα οτι τρελαινόμουν. Ο θεραπευτής μου είπε: «Έχεις επίγνωση ότι βρίσκεσαι στην εμμηνόπαυση;» Αποχωριζόμουν αυτή τη γόνιμη γυναίκα που κάποτε ήμουν και προχωρούσα προς μια άλλη φάση, που τα παιδιά μου έφευγαν από το σπίτι. Αυτό με άφησε μπερδεμένη και κενή.

Το να χάνεις του γονείς σου είναι ένα αρκετά σουρεαλιστικό πράγμα. Έχουν περάσει μόνο δύο μήνες από τότε που ο πατέρας μου έφυγε από τη ζωή, αλλά είχε Αλτσχάιμερ, οπότε κατά κάποιον τρόπο είχε “φύγει” πριν πεθάνει. Μου πήρε χρόνια να έρθω πιο κοντά με τη μητέρα μου, να αισθανθώ την παρουσία της μέσα μου. Νιώθω προνομιούχος που έχω, για παράδειγμα, την κληρονομιά μου, μεγαλώνοντας ως ένα μείγμα από την Αφρική, την Ευρώπη και την Αμερική.

Μου αρέσει να είμαι γιαγιά. Ονομάζομαι “mormor”, που είναι η σουηδική λέξη για τη γιαγιά. Μια μέρα πήγαμε να επισκεφθούμε τη δική μου mormor στη Στοκχόλμη, τη μαμά της μαμάς μου, που είναι 95 ετών. Τέσσερις γενιές από εμάς ήταν εκεί. Έχει άνοια, οπότε ήταν δύσκολο να προσπαθήσουμε να της εξηγήσουμε ποια είναι ποια.

Όταν ξεχώρισα στην pop σκηνή (με το τραγούδι “Buffalo Stance” το 1988) ήταν σοκαριστικό. Το κοινό πλέον σε γνωρίζει. Αλλά το πήραμε χαλαρά. Ξέρω ότι ακούγεται λιγάκι ανιαρό, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Μαζί με τη φυλή μου είπαμε ας το κάνουμε και όσο διαρκέσει.

Η Tyson είναι το πιο διάσημο έμβρυο της pop (η κόρη της Cherry, στην οποία ήταν έγκυος όταν εμφανίστηκε στο Top of the Pops). Ένας μικρός θρύλος.

Στο Portobello Road στο Λονδίνο, πρόσφατα, ένας άντρας εμφανίστηκε και είπε: «Γεια σου, με θυμάσαι;» Είπα στον άνθρωπο με τον οποίο ήμουν μαζί: «Αυτός ήταν ο τύπος που έκλεψε το Grammy μου.» Ήταν το συγκρότημα Milli Vanilli – κέρδισαν το βραβείο με δόλο, έτσι εγώ πρέπει να πάω και να προσπαθήσω να το πάρω πίσω.

O Cam (McVey) κι εγώ είμαστε παντρεμένοι εδώ και 28 χρόνια. Είμαστε συνεργάτες, σύντροφοι, εραστές. Όταν συναντηθήκαμε, ένιωθα σαν να ψάχναμε ο ένας τον άλλον. Όσο περισσότερο οδηγούμε στην τρέλα ο ένας τον άλλο, μερικές φορές, αυτό κάνει το κλικ για κάτι πραγματικά μεγάλο.

Πηγή: Guardian

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b