MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

10 + 1 συναυλίες φθινοπωρινής κολεξιόν

Σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, σε κήπους και κλαμπ, σε Ξέφωτα και Γκάζι. Επιλέγουμε κομμάτια από την φθινοπωρινή συναυλιακή κολεξιόν, με μουσικές δηλώσεις, κλασικές αξίες, επιρροές από παλιά και το βλέμμα στο ψηφιακό μέλλον. Η κρητική νότα δίνει και το γήινο χρώμα της εποχής.

author-image Μαρία Μαρκουλή

Chemical Brothers
Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας

Οι Chemical Brothers στην Αθήνα. Μέσα από την φθινοπωρινή έκδοση του Release Festival. Το mega-ντουέτο με το big beat ηλεκτρονικό χορευτικό ήχο επιστρέφει. Με ηλεκτρονική «βροχή» από ρυθμούς και εικόνες/visual show/ που συνοδεύουν σταθερά το ταξίδι τους στην χώρα του dance. Oι Βρετανοί ξέρουν άλλωστε πώς να μεγενθύνουν την τέχνη τους από την οθόνη του υπολογιστή στα μέτρα των σταδίων. Και το ντουέτο των Tom Rowlands και Ed Simons, που ένωσαν τις δυνάμεις τους στο ναό του beat ξεκινώντας από το Μάνστεστερ στα 80ς, ακούγουντας τους New Order και τους Smiths, ξέρουν με την σειρά τους τι σημαίνει να συγκινείς τα πλήθη. Ισως και να πιστεύουν πως όσες μεταλλάξεις, προσμίξεις, μινιμαλιστικά φλερτ και αναρίθμητες σχέσεις με άλλα είδη και να έχει βιώσει το ηλεκτρονικό beat- δεν θα χάσει τη μεγαλοπρέπειά του.

Bryan Ferry
11 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο

Μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια, ανθεκτικά και αγαπημένα μέσα στο χρόνο. Ενας τρόπος ερμηνείας τους μοναδικός, δικός του. Διαχρονικό προφίλ με κλασική αξία και τιμημένη από τα 70ς πρωτοπορία. Θα έφτανε και μόνο ο θριαμβευτικός βίος του στους Roxy Music, αλλά ο Bryan Ferry δεν σταμάτησε εκεί. Με την φινέτσα του καλλιτέχνη που το έργο του αντανακλά την προσωπικότητά του, συνέχισε με έμπνευση από τζαζ και φολκ ή το ροκ της δικής του ιδιοσυγκρασίας, διατρέχοντας-ή χορεύοντας- με στιλ δεκαετίες μέσα από το δικό του πάντα φίλτρο δημιουργίας. Στα μέρη μας έχει αφήσει εντυπώσεις από αξέχαστες συναυλίες- με τους Roxy Music αλλά και με τους δικούς του μουσικούς –όπως επιστρέφει τώρα στο Ηρώδειο. (Στις 13 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Δάσους).

Last Drive & Nightstalker
14 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη

Αναμένεται live καυτό, δυνατό, απογειωτικό. Δηλαδή είναι σίγουρο, αφού δυο μπάντες που έχουν γράψει ιστορία στο ροκενρόλ και έχουν σημαδέψει τον ήχο της πόλης, στους δρόμους, στις συναυλιες, στα στούντιο όπου δοκιμάζουν τους καινούργιους τους ήχους, αναλαμβάνουν δράση. Οι Last Drive και οι Nightstalker σε μια βραδιά αφιερωμένη «στις φυλές του αστικού χώρου που κάνουν την πόλη να γυρίζει». Μαζί τους και οι Black Hat Bones- σε μια ροκ σύναξη για μόνιμους πιστούς και όλο και περισσότερους νέους φαν τους είδους.

Luz Casal
20 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο

Στις συναναστροφές είναι γνωστή ακόμη σαν η Μούσα του Αλμοδοβάρ και τα Ψηλά τα Τακούνια είναι κλασικά όσο τίποτε άλλο και η Luz Casal συνεχίζει να βαδίζει στην καριέρα με εκείνη την ίδια φλόγα. Μέσα από την ερμηνεία της, ζωντανεύουν σκηνές και ολόκληρες ταινίες και μοιάζει να παίρνει σάρκα το ίδιο το τραγούδι με τον τρόπο που συγκινεί και αγγίζει τον ακροατή. Η Luz Casal καταφθάνει με εντυπωσιακή ορχήστρα και τη νέα μουσική της παράσταση.

Leonard Cohen Tribute
24 Σεπτεμβρίου στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

 Cohen Tribute 3 Pinelopi Gerasimou

Αξίζει να λάβει υπ’ όψη κανεις και αυτό: Αφιέρωμα στον Leonard Cohen με τραγούδια του που ερμηνεύουν οι κυρίες Nalyssa Green, Sugahspank! και Lou is. Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στον πολύ ωραίο κήπο της πόλης, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Στις 21 Σεπτεμβρίου, ημερα που ο Κοέν θα είχε τα γενέθλιά του.

Planet of Zeus
22 Σεπτεμβρίου στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Την προσοχή σας. Είναι μπάντα για μελέτη και μπάντα υπόδειγμα.Οι Planet of Zeus σταθερά και ήρεμα και πάντα με το θορυβώδες ροκ τους κατάφεραν να αποκτήσουν ένα διεθνές κοινό και να έχουν κοντά τους φαν από παντού- ξεκινώντας από την Ελλάδα και ταξιδεύοντας βρέθηκαν να παίζουν στην παγκόσμια του σκληρού ροκ σκηνή. Πολλές συναυλίες και εντυπωσιακό παρών. Συνεχίζουν έτσι δυνατά και ψυχωμένα δέκα χρόνια από το δισκογραφικό ντεμπούτο τους, ενώ το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου σταματούν για μια εμφάνιση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Φάληρο, στο Ξέφωτο παρουσιάζοντας παράλληλα ένα μικρό φεστιβάλ με γκρουπ που κάλεσαν οι ίδιοι και ήδη κάνουν θόρυβο στην ελληνική σκηνή, τους Tuber, Whereswilder και Supersoul. Από τις 18.00 με είσοδο ελεύθερη.

Τechniques
22 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας

nina kraviz

 Nina Kraviz

Δυο μεγάλες σκηνές, τρία σημαντικά ονόματα της techno και house σκηνής, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας. Το Τechniques 2018 φεστιβάλ, με την σφραγίδα της ομάδας Blend, επιστρέφει με πρωταγωνιστές τη Nina Kraviz, τον Richie Hawtin και τον Solomun με ένα οκτάωρο σετ στη σκηνή μαζί με τον Ιταλό Musumeci. Έμπειροι, πολυταξιδεμένοι και υπερ-δραστήριοι όλοι τους στο φάσμα της ηλεκτρονικής και της dance, με δικά τους labels, διαφορετικά projects και ιδέες που πραγματοποιούν διαδίδοντας ήχους. Το κοινό της ηλεκτρονικής σκηνής είναι ήδη εκεί.

Active Member
22 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων

Έχεις πάντα λόγους να βλέπεις τους Active Member και να παρακολουθείς από κοντά πως το low bap εξελίσσεται μέσα στα χρόνια. Τα λόγια, το ρυθμό, τα κύματα των στίχων και των ήχων, με την συνέπεια και το συναίσθημα που η παρέα από το Πέραμα εκφράζεται και επικοινωνεί μαζί μας. Ένα οδοιπορικό στη μεγάλη δισκογραφία τους.

God Is An Astronaut
6 Οκτωβρίου στο Fuzz

Το ξέρατε; Ότι ο Θεός είναι Αστροναύτης και ότι οι God Is An Astronaut η μπάντα από την Ιρλανδία με το κοσμικό instrumental post-rock τους θα είναι εδώ για να περιπλανηθούν στα μυστήρια των ηχητικών τοπίων τους, ξεκινώντας από τη σκηνή του το Fix Factory Of Sound Θεσσαλονίκη 5/10 και του Fuzz (Aθήνα) την επομένη.

The Handsome Family
19 Οκτωβρίου στο Piraeus Academy

Διάβασα την είδηση δυο φορές, ίσως και τρεις για να σιγουρευτώ. Ότι έρχονται οι Handsome Family στην Αθήνα. Παρακολουθώ χρόνια στην πορεία τους στην εναλλακτική country, σε αυτό το είδος που τα τραγούδια είναι φτιαγμένα από δρόμους, μοτέλ, καφέ και νύχτες κάτω από τα άστρα. Το ζευγάρι, o Brett Sparks και η Rennie Sparks βάζουν και την Handsome Family διάσταση μέσα σε αυτά. Εκεί έξω στο δρόμο στο μεταξύ, το τραγούδι τους Far from Any Road έγινε το σήμα των τίτλων του True Detective (μιας από τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές έβερ) και οι Handsome Family οι μόνοι που νίκησαν το «skip intro». Περιμένουμε με αγωνία τη συνέχεια.

Xylouris – White
8 Νοεμβρίου στο Six d.o.g.s

Αυτό που πετυχαίνουν μαζί ο Κρητικός και ο Αυστραλός, οι Xylouris White, είναι ακριβώς η έννοια της μουσικής περιπέτειας. Συναρπαστικό ταξίδι. Όσο και να μπορεί κανείς να προβλέψει προς τα πού οδηγούν το λαούτο και τα τύμπανα, η κρητική παράδοση και το ροκ και οι προσωπικότητες των ίδιων των μουσικών, του Ψαρογιώργη και του Jim White, το αποτέλεσμα, αυτό που προκύπτει από την σύμπραξη τους, είναι εμπειρία. Απόλυτα ενδιαφέρον και το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους, «Mother», σε καλεί να περιπλανηθείς και να απολαύσεις.

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b