MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

5 αποχρώσεις της Pop made in Greece

Στον ευρύ χώρο της pop made in Greece πολλά συμβαίνουν. Άλλοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό και παίζουν σε διεθνή ακροατήρια, άλλοι μένουν έξω αλλά δίνουν πάντα παρών και εδώ, άλλοι έχουν δυναμικά αλλάξει τον ήχο τους και εξελίσσονται συνεχώς, άλλοι ξαφνιάζουν με προτάσεις, άλλοι επιστρέφουν και κάνουν αίσθηση (γιατί ποτέ δεν περνούν απαρατήρητοι οι Xaxakes του Γιάννη Νάστα). Αυτά και άλλα συμβαίνουν στα πέντε φρέσκα κομμάτια που ακολουθούν.

author-image Μαρία Μαρκουλή

ΜΕΝΤΑ – So 

Είχαν ξεκινήσει με την κιθαριστική τους ποπ στα ‘ 90ς που άφηνε να φανεί ο πλούσιος μουσικός τους κόσμος. Όταν κυκλοφόρησαν το Téléphérique το 2015 έδειξαν με τις όμορφες ορχηστρικές συνθέσεις τους πως μπορούν να παίξουν και σε διαφορερικούς μουσικούς τόπους. Και τώρα με vintage συνθεσάιζερ και κινηματογραφικά ευφάνταστη ηλεκτρονική γραφή κυκλοφορούν το Polyend, που δεν μοιάζει, ούτε με τέλος, ούτε με αρχή αλλά με την θαυμάσια συνέχεια της μουσικής περιπέτειας των πολύ εκλεκτών ΜΕΝΤΑ. 

Theodore – Towards? (for what is to come)

Oι επιρροές του Theodore είναι πολλές, από David Bowie και το φάσμα των ηλεκτρονικών ήχων, από Max Richter και Nikolas Jaar, από «μοντέρνους» και κλασικούς. Εχει δώσει ήδη το δικό του στίγμα και συνεχίζει ετοιμάζοντας αυτόν τον καιρό το καινούργιο του άλμπουμ / προγραμματισμένο για το φθινόπωρο/ παράλληλα με εμφανίσεις. Μια από αυτές, στο μεγάλο ραντεβού που είναι για τη μουσική (και όχι μόνο) το SxSW πολύ/φεστιβάλ στο Όστιν του Τέξας.

Στο μεταξύ έχει ένα καινούργιο κομμάτι που παίζει δυνατά: https://soundcloud.com/unitedwecanfly/theodore-towards-for-what-is-to-come-1.

Leon of Athens- Xenos

O Leon μπορεί να ζει στο Λονδίνο, αλλά ξένος δεν (μας) είναι, ενώ το άλμπουμ του λέγεται ‘XENOS” και είναι φιλόξενο ιδιαίτερα για την ποπ που ποτίζεται από ευαισθησία, στοχασμό, καλό γούστο και μια πνοή μελαγχολίας όπως στου John Grant τα έργα. Ο Leon of Athens ακούγεται πολύ εδώ κι εκεί και θα παίξει στο SxSW και αυτός, όπου μεταξύ άλλων θα πει και το Corfu, το τραγούδι για το αγαπημένο του νησί. Εδώ, αυτός ο Xenos: 

XAXAKES – Μάγισσα

Και τώρα αυτό: Καινούργιο τραγούδι από τους ΧΑΧΑΚΕΣ , «Μάγισσα» το λένε και είναι γλυκό, νυχτερινό, μαγικό κάπως , σα να ξύπνησε εκεί που ήσυχα κοιμόταν σε ένα σεντούκι. Έτσι έγινε, γραμμένο παλιά, ηχογραφημένο τώρα. Ο Γιάννης Νάστας είναι εδώ, όπως πάντα πολύτιμος, εγκάρδιος, διαφορετικός, οne and only, σε αυτό το όμορφο ποιηματένιο άσμα.

Sillyboy ‘s Ghost Relatives – Come Closer


Μελωδική, λικνιστική, νοσταλγική ποπ/ροκ με φωτεινή ενορχήστρωση, πλήκτρα με στιλ και φίλτρο εποχής. Κάπως έτσι έρχεται το Come Closer, φρέσκο και φαντεζί με την ζελατίνα ακόμη του περιτυλίγματος. Ιδού ο άνθρωπος που κινεί το θέμα ο Sillyboy ( Χαράλαμπος Κουρτάρας) ανανεωμένος σε come back με νέα μπάντα ως Sillyboy’s Ghost Relatives με live που ξεκίνησαν και τραγούδια που μας φέρνουν πιο κοντά-το Come Closer ακολουθεί:

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b