MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Small Talk: Oι “Φαλακροί Άγγελοι” στο Φεστιβάλ Off Off Athens

Η επταμελής θεατρική ομάδα “Φαλακροί Άγγελοι”, μας συστήνονται για πρώτη φορά και μας μιλούν για το έργο που θα παρουσιάσουν στις 11 και 12 Ιουνίου, με τίτλο “Waiting Room” του Νίκου Ορλώφ, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Off Off Athens.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Πώς προέκυψε η ιδέα του έργου;
Από παρατηρήσεις σε προθαλάμους οδοντιατρείων, σε φουαγιέ θεάτρων και σε αίθουσες αναμονής ψυχιατρικών κλινικών.

Πείτε μας λίγα λόγια για την παράσταση.
Γκροτέσκα κωμωδία για την έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας ανθρώπων που βρίσκονται στον ίδιο χώρο.

Η ψυχανάλυση πιστεύετε είναι το νέο lifestyle της εποχής; Τελικά χρειαζόμαστε κάποιον ειδικό ή κάποιο φίλο ν’ ανοιχτούμε;
Ναι, είναι η νέα μόδα. Ο φίλος θα ήταν το ιδανικό, όμως υπάρχουν και περιπτώσεις που αυτό δεν αρκεί και η καταφυγή στην ψυχανάλυση – ψυχοθεραπεία είναι αναπόφευκτη.

falakroi aggeloi waiting room sunenteuksi2

Πότε ξεκίνησε η θεατρική σας ομάδα και ποιοί είναι οι στόχοι σας;
Πριν λίγους μήνες συστάθηκε η ομάδα μας. Στόχος της είναι ένα θέατρο με ουσία, αλήθεια, δημιουργικότητα, τρέλα και φαντασία.

Γιατί «Φαλακροί άγγελοι»;
«Άγγελοι» γιατί όλοι έχουμε κάτι αγνό μέσα μας που μάς κρατάει ζωντανούς. «Φαλακροί» για να τιμηθεί ο Ιονέσκο, ο πατέρας του θεάτρου του παραλόγου και επειδή η αλήθεια είναι γυμνή. Ο καθένας από αυτούς τους ανθρώπους έχει την αλήθεια του και την εκφράζει είτε άμεσα είτε έμμεσα.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Στο άμεσο μέλλον το ανέβασμα παραστάσεων που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες κι απαιτήσεις ενός σύγχρονου θεάτρου που σκύβει με γνώση κι ευαισθησία πάνω στα προβλήματα του σημερινού ανθρώπου και της επώδυνης καθημερινότητάς του.

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b